שאלה!!

סטנגה

New member
שאלה!!

טוב אז ככה, בעיקרון אין לי שום בעיה בריאותית, לפחות לפי מה שאומרת הרפואה ה"רגילה", אבל יש לי בעיה רצינית של חוסר אנרגיה. וזה אומר שאני עייפה רוב שעות היממה, חסרת מרץ, ואפילו פעילות לא מי יודע מה מאומצת כמו לנקות את הבית יכולה להתיש אותי. קולה וקפה לא עוזרים. זה גם משפיע על יכולת הקליטה שלי, מה שדי קריטי כי אני לומדת. ממה זה נובע? אני יכולה לפתור את זה בעצמי או שעלי להיעזר במטפל (דיקור וכו´).

תשובה :)

שלום סטנגה , התופעות שאת מציינת יכולות להגרם מסיבה פשוטה, שמן הסתם מקורה באורח חיים שאינו מתאים לתקופה שבה את שרוייה. כעיקרון, תזונה, פעילות פיזית ופעילות להפגת מתחים ייתכן ויוכלו לפתור לך את הבעיה, וזה כדאי שתנסי לפני שאת בוחרת להפקיר את גופך בידו של מטפל כלשהו. רוב הפתרונות נמצאים בדרכים פשוטות שכל אחד יכול לסגל לעצמו. לדעתי, יתאים לךף להתייעץ עם מטפל העוסק ברפואה מונעת. זו רק אפשרות אחת מיני רבות, ובדיקה מקיפה תוכל למקד יותר את שורש הבעיה. אשמח לעמוד לרשותך בשאלות נוספות :) תומר הר חורב - מטפל בשיאצו

כמה מילים על בעיה נפוצה ../images/Emo1.gif

אכן תופעות החולשה אצל אנשים "בריאים" הינו משהו שהולך ומתפשט וכמובן שיש קשר הדוק בין אורח חיים והנשמה לגוף. החולשה הינו בקשה של גופך כי תקחי את עצמך בידים הן מבחינת לחצים ( האם את עובדת קשה, ישנה טוב, חושבת בצורה חיובית) והן מבחינת תזונה ( אכילה נכונה ובריאה ,כמויות נכונות ובשעות מתאימות) והן מבחינת תוספי מזון כמו ויטמינים ומינראלים שכנראה חסרים בגופך. העייפות בראיה הסינית מצביעה על חולשה אנרגטית של הטחול, הסיבות להחלשות האנרגיה בטחול נובעת הן מסיבות של תזונה ואורח חיים והן בעיקבות מחשבות וריכוז רב ודאגות, ובעיקר סובלים ממנה סטודנטים המשננים חומר רב. אכן קולה וקפה לא עוזרים וארשה לעצמי לאמר שהם גם מזיקים.. לשאלתך האם את יכולה לעזור לעצמך - ודאי - רק את יכולה לעזור לעצמך. אולי תצטרכי הכוונה של מטפל ושילוב של טיפול כמו דיקור ותוספי מזון אך ללא רצון ושיתוף פעולה שלך - אין סיכוי להצלחה. כמה המלצות כלליות: מומלץ לאכול ארוחות קטנות מס´ פעמים ביום, הארוחות רובם אם לא כולם צריכות להיות קלות לעיכול (היינו תזונה דלת שומנים מהחי, ועשירה בירקות) ובטמפ´ החדר ומעלה כמו כן ממולץ להמנע מאוכל ושתיה קרים. מוצרים כמו חיטה לבנה, פחממות ריקות (שוקולד וממתקים) , סוכר לבן, מוצרי חלב מחלישים את אנרגית הטחול , לעומתם, אורז מלא , ירקות מבושלים ( בעיקר כתומים וירוקים) מרק עוף, מחזקים את הטחול. כמו כן ממולץ להעשיר את התזונה בסיבים ( פסיליום או שיבולת שועל) סיבים אלו עוזרים בסילוק הרעלים הנכנסים למע´ העיכול. שתית מים פושרים עם לימון , גם כן חשובה לניקוי הגוף ושיפעול האנרגיה , 10-12 כוסות ביום הינם כמות סבירה. הייתיממליצה על אף העייפות ודווקא בגללה לעסוק בפעילות גופנית אולי יותר מתונה משהו כמו יוגה, שחיה איטית או הליכה באויר צח - אני מאמינה כי בטווח ארוך זה בהחלט יעשה לך טוב. אני מאמינה כי תקבלי המלצות רבות לסוגי הטיפול ועלייך לבחור את המתאים לך ביותר אם כי אוכל להעיד מנסיון שדיקור בשילוב עם תזונה בהחלט מביא לתוצאות . הרבה בריאות יעל

תשובה על חוסר אנרגיה

חוסר אנרגיה יכול לנבוע מהמון סיבות, חלקן רפואיות. לצערי, הרפואה הקונבנציונלית לא מאבחנת מצבים אלו - עד שהם מגיעים למצב קיצוני. 1. האם נבדקת לוירוס בשם אפשטיין-בר? - הוא עושה את מחלת הנשיקה אבל... לפעמים המחלה היא א-סימפטומטית (ללא סימפטומים) ואת "נהנית" רק מהשאריות... 2. היפוגליקמיה תגובתית / כרונית - סוכר נמוך, בגבול הנורמה, עם נפילות סוכר אל מתחת לערכיו בצום - הבדיקה הנדרשת אינה סטנדרטית בקו"ח ואת צריכה למצוא רופא ש"מוכן" - צריך לעשות "העמסת סוכר" אבל למשוך את מעקב הסוכר לאורך 5-6 שעות (העמסת סוכר לסוכרת, הארוכה ביותר היא 3 שעות) 3. קנדידה מערכתית - נדרשת בדיקת צואה לקנדידה. מניסיוני, הבדיקות בקו"ח אינן אמינות. יש לבצע את הבדיקה במעבדה: "רפואה שלמה" בחיפה. בין אם זה חלש ובין אם זה חמור, הטיפול זהה (תזונתי +תוספים). אני ממליצה לשלב גם עבודה ברמות אחרות (רגשי, רוחני) כי יש הרבה פעמים בחיינו "קנדידה" שהיא לא פטריה... 4. דיכאון - מצב נפשי יכול בהחלט להיות גורם. אפשרויות הטיפול מגוונות מאוד... 5. חולשה כבדית - רעילות, כעסים, עודף משקל - יש תהליכים שמנקים ומחזקים את הכבד 6. תת תזונה - אכילה לא נכונה יכולה ליצור חסרים תזונתיים, גם אם את אוכלת המון קלוריות... - איכלי מזון בריא 7. הריון - לא יודעת כמה זמן זה נמשך... אבל הריון יכול לבוא לידי ביטוי בעייפות לא מוסברת... 8. ייתכן שאת מבלה הרבה בחברת "ערפד אנרגיה" - זה יכול להפיל... אני מניחה שפיספסתי עניין או שניים
מקווה שבכל זאת, זה נותן לך כיוון. אני ממליצה שאת איתור הגורם, תעשי בהדרכת מטפל הוליסטי, שיודע לבדוק כיוונים מגוונים. הטיפול אח"כ - תלוי בממצאים
נאוה

למעלה