שאלה

goldie4

New member
שאלה

האם הגיוני שאדם שהפסיק לשתות יהפוך מאדם מקסים ומצחיק לאדם משעמם שתקן וחסר שמחת חיים? האם השינוי באופי הוא תמידי?

0rit 51

New member
חסר שמחת חיים

שלום לך, בהחלט יתכן שאדם המפסיק לשתות משקאות אלכוהוליים יראה משעמם וחסר שמחת חיים למי שהכיר אותו כמצחיק ומקסים בהשפעת אלכוהול. זה לא שינוי אופי תמידי. זה נראה יותר כמו אדם שלא מאומן מספיק בלהיות חברותי ונעים מבלי לשתות אלכוהול. אם מדובר בשתיין כבד או במי שהתמכר לאלכוהול אז ההסבר הנוסף האפשרי הוא תסמונת הגמילה. התיאור שלך יכול להיות ביטוי מתאים לימים/שבועות ראשונים לאחר שאדם הפסיק לשתות משקאות אלכוהוליים. זה מזכיר לעיתים הרגשה של מי שחולה בשפעת קשה ויכול להיות מלווה בקשיי שינה ותחושת דיכאון. בתקופה הזאת בהחלט קשה להיות מצחיק ומקסים. אל יאוש זה חולף. אם תרצו יעוץ אישי, ניתן לפנות למרכז "אפשר" בר"ג טל' 03-6733228 ולברר איזה מרכז קרוב למקום מגוריכם. אורית

goldie4

New member
אורית תודה

הוא היה שתיין כבד (היה שותה 3 בקבוקים ביום במשך 15 שנה) היה בבית חולים כשבועיים, נגמל בבית החולים, התאושש ממה שסבל ממנו (בעיה בכבד) חזר הביתה, והייתי בטוחה שהשתיקה התמידית שלו נובעת מחולשה כי רק חזר מבית החולים. אך הוא חזר מבית החולים לפני כמעט חודשיים, כבר התאושש פיזית והולך לעבודה כבר חודש וקצת. מתפקד כרגיל מבחינה פיזית אך עדיין שותק, משעמם, מיובש, לא מתנהג יפה, לא נותן אהבה ותשומת לב ב כ ל ל. ומבחינתי המצב לא יכול להמשך. בקשר לכישורים החברתיים ללא אלכוהול, לפעמים אני רואה שלזרים או אנשים מסויימים הוא מסוגל להיות נחמד ומבינה שאם הוא רוצה הוא מסוגל להיות נחמד. אני לא מהארץ ואני לא יכולה לצערי לפנות לארגון שהצעת. מקווה לתשובה...

0rit 51

New member
A.A - אלכוהוליסטים אנונימים

אפשר לקבל עזרה ויעוץ באופן אנונימי לחלוטין וללא תשלום במסגרת A.A - אלכוהוליסטים אנונימיים. קבוצה לעזרה עצמית הפועלת בתל-אביב . הם נפגשים במקלט של העיריה בגינה ברחוב דיזינגוף וזה בערך בין מספר 254 ל 256. בכל יום מתקיימת פגישה בשעה 18:15 ובשעה 19:45 בשפה העברית. יש מפגשים שמתנהלים ברוסית ובאנגלית. קבוצה דומה פועלת בירושלים . לפרטים לגבי הקבוצה הירושלמית יש להתקשר למרכז "אפשר" בירושלים 02-5617118. אחת לחודש הם מקיימים מפגשים פתוחים אליהם יכולים להגיע בני משפחה ואחרים שהנושא קרוב לליבם. יש קבוצות מיוחדות לבני משפחה. אין לי מושג היכן אתם גרים אבל מומלץ בחום לנסות ליצור עמהם קשר. בהצלחה. אורית

goldie4

New member
אורית אני גרה בחו"ל

אנו כבר הולכים לפגישות דומות. אך זה לא פגישה עם אנשי מקצוע אלא אלכוהוליסט לשעבר שעוזר. הם לא אנשי מקצוע. היה חשוב לי לדעת אם מה שאמרת שהוא יחזור לעצמו ולשמחת החיים עדיין תקף, אפילו שעברו כחודשיים. (כי את אמרת שלוקח כמה שבועות לחזור לעצמך ואצלו זה כבר חודשיים) תודה

shanhen

New member
גמילה נפשית

אני מרשה לעצמי להתפרץ לשיחה... תהליך גמילה אינו רק עניין פיזי של הפסקת שתיה. פעמים רבות "הגמילה הנפשית" הרבה יותר קשה. תחושת האבדן, הגעגועים, הפחד מחיי היום-יום ללא אלכוהול מטרידים ולעתים משתקים. בעוד שהגמילה הפיזית מתרחשת מיידית, בעצם הפסקת השתיה, הרי הגמילה הנפשית היא בגדר של תהליך, לעתים איטי. המפגשים של AA מאד חשובים אבל בדרך כלל הם לא במקום טיפול אלא לצד הטיפול ולאחריו. במקרה שציינת לא מספיק כנראה רק להיות שותף בחוויה הקבוצתית ולתרום משהו מעצמך, צריך יותר מזה. מישהו שיקדיש למכור כשעה נטו של תשומת לב, מישהו שאפשר לדבר איתו ולשתף אותו בקשיי הגמילה הנפשית. ה"מישהו" הזה הוא איש טיפול שכדאי למצוא במקביל למפגשים של ה-AA. שיהיה בהצלחה וחג שמח, נחום

goldie4

New member
תודה נחום

מסביר הרבה. גם יש משברים בחיים האישיים שלא קשורים לגמילה אז הכל ביחד... הוא לא מסכים ללכת ל AA היה הולך דווקא לפגישות אחד על אחד עם אלכוהוליסט לשעבר שנותן תמיכה. אך הפסיק לצערי. ואני גם הולכת לתמיכה אחד על אחד, עם אלכוהוליסט לשעבר שמספק תמיכה למשפחה של אלכוהוליסטים. מקווה שהוא יחדש את הפגישות אחד על אחד שלו... תודה

goldie4

New member
עוד שאלת הבהרה

סליחה על הנדנוד אך כמה זמן לדעתך יכולה לקחת הגמילה הנפשית? מה הטווח? האם הוא יכול להגמל נפשית לבד? ואם כן האם זה ייקח יותר זמן מאשר אם היה מקבל עזרה? תודה על העזרה אני רוצה להתכונן נפשית עוד כמה זמן בעלי יתנהג ככה כי קשה בלי לדעת

shanhen

New member
גמילה נפשית

את לא מנדנדת, בשביל זה אני כאן. תהליך גמילה הוא מאד אינדיווידואלי, שונה מאדם לאדם. בדרך כלל זה עניין לשבועות בלבד, אבל יש גם מצבים ארוכים יותר. לצערי, ישנם מכורים שאמנם נגמלים פיזית אבל חיים כמו "זומבי" המת-החי, חסרים שמחת חיים, כאילו נטלו מהם את החיוניות ומתקשים להתאושש. דומה הדבר, ולהבדיל אלפי הבדלות, לאדם שאבד אדם קרוב לו ומתקשה להתאושש מהאובדן. מהדבים שציינתי עולה כי קשה להתמודד לבד עם הגמילה הנפשית. זה לא בגלל שאנשי הטיפול הם "חכמים" יותר, די באדם מנוסה שרגיש מספיק, יודע לכוון את הנקודות המתאימות, לדובב ולאפשר למכור להוציא את שבליבו כדי להניע את התהליך. אנשי הטיפול הם פשוט המיומנים לכך ביותר. צריך להבין כי ההתמכרות "יושבת" על איזה חסך או צורך נפשי. זה לא רק עניין פיזי. כאשר נוטלים את החומר נוצר חלל. בהיעדר טיפול המכור עלול למלא את החלל בחומר אחר, קרי, התמכרות לדברים אחרים, עלול להתנתק מעצמו ולאבד שמחת חיים ועוד. מטרת הטיפול לעזור למכור להבין מהו החלל הזה, מהם כוחותיו ולהאמין שיש לו די כוחות למלא את החלל. בשלב הזה של בעלך, המטפל ינסה לעזור לבעלך להבין ממה הוא מפחד מהטיפול. אלו פצעים הוא חושש שיפתחו אם ידבר? אם מכך חושש בעלך הוא במידה רבה צודק, בטיפול אתה יודע מהי נקודת ההתחלה אינך יודע אף פעם לאן תגיע בטיפול. אלא, שהאלטרנטיבה היא הרבה יותר קשה וחמורה ולעתים חסרת תקווה, כך שהטיפול הוא הפתרון הטוב ביותר. נסי לשכנע את בעלך לפנות לטיפול, ניתן להתאים מטפל שיחוש בטוח בחברתו (גבר-אשה, צעיר-מבוגר וכד'). נחום

goldie4

New member
תודה

אתה ממש מתאר אותו. איבד את שמחת החיים קצת כמו חי-מת. במצבים מסויימים די חוזר לעצמו. כשאנחנו בחברה והוא מדבר עם אנשים בהתלהבות, מפתח שיחה כמו פעם. אך איתי הוא עדיין שתקן ועצבני רב הזמן. השאלה היא אם זה משהו נגדי או שהוא כך בגלל הגמילה הנפשית. הוא ככה גם עם אמא שלו, שתקן ורציני, אז אולי זה לא משהו נגדי ספציפית. חשוב לי לדעת אם זה משהו נגדי, אם מאז שהוא הפסיק יכול להיות שאין לו רגש אלי כמו שהיה לו פעם. כי ככה אני מרגישה. לפני הגמילה היה מאוד אוהב חם ורומנטי. ובבת אחת השתנה. נראה כאילו כועס עלי כל הזמן, מנותק ממני ואין תקשורת. מאוד מקווה שלא ימשיך להיות זומבי - האם זה שהוא "קם לתחייה" בחברת זרים או מכרים חדשים זה סימן טוב לעתיד? תודה רבה

shanhen

New member
יותר מידי סימני שאלה

את עוסקת הרבה בו ונדמה לי שאת שואלת ורוצה לדבר על עצמך. איפה את בכל המצב הזה? האם באמת נגזר עליך לחיות לפי מצבך הרוח שלו? אין לי יותר תשובות ביחס אליו, אבל יש לי בהחלט הצעה ביחס אליך. כמו שיש קבוצות תמיכה למכורים יש גם קבוצות תמיכה למי שחי עם מכור (al-anon). בחו"ל זה מאד מקובל ומומלץ. אני מציע לך ללכת לפגישות האלו ולקבל תמיכה וחיזוקים עבור עצמך. לחילופין או במקביל, כדאי גם לך לפנות לייעוץ מקצועי. את בהחלט זכאית לעזרה בשאלות שמטרידות אותך, לא רק ביחס אליו אלא בעיקר ביחס לעצמך. נחום

למעלה