שאלה...

uNkn0wn

New member
שאלה...

אני בן 17 ומדי פעם כשאני יוצא עם חברים אנחנו שותים בירה אני משתדל לא להפריז בשתייה, שתיתי משהו כמו מקסימום 5-6 פעמים מידה של 3-4 כוסות. אתמול באירוע משפחתי אמא שלי ראתה אותי שותה קצת בירה והכניסה אותי ללחץ שאסור ושזה פוגע במוח אז רציתי לדעת עד כמה זה נכון ואם כן, אם הכמויות ששתיתי באמת יכולות לפגוע תודה מראש.

shanhen

New member
הכל יחסי

לבן ה-17 שלום, בשאלותיך יש למעשה שני ענינים. הראשון קשור לאלכוהול ונזקיו. וכמו תמיד הכל יחסי. אלכוהול הוא חומר שיש להזהר בו. בשימוש לרעה כמו כמות גדולה בזמן קצר, ריכוז גבוה וכד', יש בהחלט מן הסכנה גם למוח וגם למערכות נוספות בגוף. לעומת זאת, בשימוש נורמטיבי ורגיל, שתייה תוך כדי אכילה וכד' לא יהיו נזקים כלל. אין שום איסור לשתיית אלכוהול אלא רק אזהרה לשימוש נכון. טיפים לשימוש נכון אפשר לראות באתר של עמותת "אפשר" בחלון של היחידה לאלכוהול ולהימורים. הנושא השני שייך למערכת המשפחתית שלך ולקשריך עם אמך. אני לא יודע אם הרגישות של אמך נובעת ממה שהיא יודעת או אולי ממה שאינה יודעת. אני מציע לך לעניין אותה בחומר על אלכוהול ולהכין אותה לעתיד. סך הכל, גיל 17 הוא גיל בוגר ובמקום לאסור ולאיים כדאי לאמך להבין יחד אתך מה רצוי וכמה. יום טוב, נחום

uNkn0wn

New member
תודה...

אבל הלינק לא ממש עזר לי חיפשתי חומר באתרים אחרים וראיתי שאלכוהול יכול לפגוע בזיכרון האמת בזמן האחרון קורה לי שאני שוכח דברים, שוכח מילים ואני מפחד שזה מהבירה נהייתי פרנואיד :\

shanhen

New member
אלכוהול ומוח

ישנו ספר מצויין בעברית שנקרא "מנקטר האלים לכוס התרעלה", נשמע שם בומבסטי אבל מאד ענייני ונוח לקריאה. כתב אותו פרופ' מאיר טייכמן והוא נמצא בכל ספריה אקדמאית. בספר יש כמעט כל מה שרצית לדעת על אלכוהול ולא הספקת... בעקרון, לא צריך להיות פרנואיד, אבל אם לא בא לך לשתות זה ממש בסדר. רבים חיים בלי אלכוהול וחיים אפילו טוב. מצד שני, זה לא נכון לחיות על מידע שגוי או חלקי. נחום

uNkn0wn

New member
אוקיי

שוב תודה ודרך אגב, אתה עשית הרצאה בבית ספר שלי לפני שנה ואתה מעביר את זה ממש מעניין ומצחיק רק כדאי שתזכיר בהרצאות את העניין של המוח... לא זכור לי ממש שנגעת בזה חג שמח :)

למעלה