שאלה

שאלה

לבנותי התאומות יש שיער ארוך מה שמים כשהולכים לגן בשיער איזה תכשיר כדי למנוע פלישת כינים לשיער? והאם יש מצב שיש פריחה על הגוף של כמה ימים שהיא מתחת לעור וכשמותחים אותו היא נעלמת ובצורת משטח שניראה כמו כוויה אדומה באזור שמתחת לידיים בבית השחי ובאיזור הבטן התחתונה אבל הפריחה הזאת לא הגיעה עם חום גבוהה ובכלל בלי חום והילדה מתנהגת רגיל בהכל מזה יכול להיות בגלל שלא היה לה חום אז לא ניגשתי לרופא. אני מודה מראש על התשובות

תשובה

ישנם תכשירים שמכילים רוזמרין, ניתן לקנות אותם בבתי מרקחת והם נועדו למניעת קינון הכינים בראש. לגבי הפריחה זה נשמע כמו גירוי בעור. קודם כל התיאור של נגע שנעלם בלחיצה מתאים לפריחה, האזורים בהם הופיעה הפריחה מתאימים למצב של תגובת העור לגירוי כלשהו ולא למחלה זיהומית. יש להמתין, במידה וזה נעלם מצוין, במידה וזה מתפשט יש לגשת לרופא לקבל משחה נגד הגירוי.

תודה רבה על התשובה אבל

יש לי עוד שאלה לגבי הפריחה את אמרת שזה נשמע לך כמו גירוי בעור אבל גירוי בעור לא עובר אחרי יום יומיים? והוא אמור גם לגרד לא? הפריחה הזאת היא כבר יותר משלושה ימים ובלי חום וגם כל פעם היא עוברת למקום אחר לפני כמה ימים זה היה רק באזור הבטן התחתונה ומתחת ליד בבוקר זה כאילו התחיל לרדת והיום אחה"צ זה יצא שוב והתפשט לכיוון אזור המפשעה והטוסיק לפני שהיא הלכה לישון זה שוב הראה ירידה וזה כבר לא חזק כל כך כמו בצהרים זה יכול להיות איזו מחלת ילדות אבל שוב אין חום ואני יודעת שבדר"כ פריחות של מחלות ויראליות יוצאות אחרי חום מאוד גבוהה של כמה ימים. האם ילד יכול לפתח מחלת ילדות כמו אבעבועות עם הוא מחוסן לפני כמעט שנה וחצי ? והאם זה יכול להיות גם בלי חום? אני מצטערת שאני שואלת הרבה שאלות פשוט הרופא שלי בחופשה והוא אמור לחזור מוחרותיים אז בגלל שאין לה חום אז אני לא רוצה לגשת איתה למוקד או לרופא אחר ורציתי לדעת עם זה יכול לסבול דיחוי או שזה דחוף לגשת שוב למרות שאין חום. תודה וסליחה

תשובה

אם לילדה אין חום והיא מתנהגת כרגיל זה סובל דיחוי. אם הפריחה מגרדת לה או מאוד מפריעה לה אז כמובן כדאי לגשת לרופא.

למעלה