שאלה

Serf SaN

New member
ממש לא.

והשאלה הזאת מתאימה לפורום אנימה ומנגה, אם בפעם הבא יש לך שאלה כללית לגבי אנימה, תשאל שם.

JeeChan

New member
לא בדרך כלל

פילרים קורים כאשר האנימה קרובה מדי למנגה ואז או ש 1. יוצרי האנימה יוצרים פילרים (עם עלילה או בלי), כדי לתת למנגה להתקדם מספיק ואז חוזרים לעלילת המנגה. 2. יוצרי האנימה מחליטים ליצור עלילה משלהם להמשך הסדרה. זה קורה לרוב במקרים בהם היוצר של המנגה, איטי מדי והמנגה או שנעצרה (ראה מקרים כמו the law of ueki) או שהיא איטית מדי (ראה מקרים כמו trigun). פעם פילרים לא נחשבו לדבר רע כל כך, ולרוב אפילו התקבלו בברכה, עד שצצו הפילרים של נארוטו (בליץ' ונארוטו הם מאותו הסטודיו, למרות שאני אוהב את הפילרים של בליץ') ומשם המושג פילר, קיבל את הרושם של רע. פילרים לטובה שאפשר לציין הם לדוגמה בסדרה trigun מפרקים 15 ומעלה הסדרה כולה פילר, מכיוון שהיוצרת של המנגה הוציאה פרקים פעם בחודש ויוצרי הנאימה החליטו שהם מעדיפים לא לחכות, ורוב האנשים לא יודעים בכלל שזה פילר, כי שם היה פיתוח עלילה והרבה אקשן לעומת הפרקים שלפני הפילרים. גם בסדרה gensou manden sayuki מפרקים 26-51, הכול פילר, ובתור אחד שגילה את העובדה הזאת אחרי שסיים לצפות בסדרה, הייתי בהלם, כי הציור רק השתפר, העלילה רק התפתחה, המון המון אקשן, ודמויות שקשה לדמיין שהם בכלל פילר. לא כל פילר זה רע, אבל כרגע בליץ' ונארוטו מייצגים בעולם האנימה את המושג של פילרים רעים (גם אם לדעתי בליץ' לא ככה), הפילרים היחידים הרעים שלדעתי היו בסדרה אחרת היו בEyeshield 21, שכנראה החליטו ללכת במסורת של נארוטו ולהרוס את העלילה והציור (יש כאלה שלא אהבו את הפילרים של פמ"א, שהם למעשה רוב הסדרה, אבל זה כבר דעה אישית).

Goggle Girl

New member
דווקא שמעתי הגדרה טובה לפילרים

הם לא עלילה שלא הייתה במנגה, אלא קטע בסדרה שלרוב חסר עלילה ותרומתו לפיתוח הדמויות יהיה אפסי אם קיים. לכן הפילרים של בליץ' לווא דווקא נופלים תחת ההגדרה של "פילרים", כמו שה"פילרים" שהזכרת לא מתאימים להיקרא "פילרים". הם מקדמים את הסדרה, פשוט לא חופפים לעלילת המנגה. נארוטו, לעומת זאת... >_>;;;

JeeChan

New member
ההגדרה הזאת בטח באה

אחרי שיצאו הפילרים של נארוטו P:

Goggle Girl

New member
לא, זאת הגדרה די ותיקה האמת

הקטע הוא שלרוב אין אחוז כל כך גבוה של אנשים שקוראים את המנגה, ולכן אפילו אם זה פילרים במובן של לא עוקבים אחרי עלילת המנגה כמו פמא לדוגמא, אף אחד לא יודע בכלל שזה פילרים, שלא לדבר על קורא לזה ככה.

JeeChan

New member
הנה ההגדרה הכי טובה שמצאתי י.י

Filler can also refer to a term regarding some episodes of manga-based anime. Filler episodes are usually used to give the manga storyline time to get ahead of the anime story, as a single anime episode may use several chapters of manga as storyline material. Fillers have been met with some aggravation from fans (See Naruto), as they are usually of less quality than the source material, may offer little to no development of the story and have been known to get shows canceled (See Rurouni Kenshin). Moreover, in order to avoid contradictions, the material of such filler is even more limited than normal, in that backstory or character development cannot occur in order to avoid a clash with future, main-story-arc related material. Since mangaka tend to ignore any developments that occur in filler stories, fillers are generally regarded as non-canon.

cRitiCaL KitTy

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo113.gif

אני מתייחסת אל פילרים כאל פרקים שלא מקדמים את העלילה המקורית... פילרים דווקא יכולים לתרום לפיתוח דמויות...

MrsGreen

New member
יש לי אחיינית חדשה

ושמה כמה מפתיע הוא אור :) P: בואו לבקר אותי בבאר שבע!!!

למעלה