אני מנגן כבר 8 שנים על אורגן ואני עדיין לא מבין משהו בסיסי. מישהו יודע מה מציינת הספרה התחתונה שבתחילת כל קטע תווי. לדוגמה 4\4 8\6. אני יודע שהספרה העליונה מציינת את מספר הפעמות בתיבה, אבל מה מציינת הסיפרה התחתונה? תודה לעונים!
4\4 זה בעצם אומר שיש 4 (למעלה) פעימות של רבע (למטה) בתוך התיבה.... 7\8 אומר שיש 7 פעימות של שמיניות בתוך התיבה... מזה אומר בעצם? אובכן איפה לתת דגש, איך לספור את התיבה, איזו תחושה התיזמון ייצר, ועוד...
ברוב השירים זה קל באמת, למשל- nothing`` else matter`` של מטליקה והשיר ``ים של דמעות``, או ``בקיץ הזה תלבשי לבן`` הם שירי שש שמיניות מובהקים והשירים ``אנא ה``` של קרליבך ולא עולה לי שום שיר מלבד שיר הילדים הנודע ``לאבא שלי יש סולם, מגיע הוא עד השמיים וכו``` - שני שירים ש``שומעים`` בהם את השלוש רביעיות. אולם מה עושים כשהעניין מסתבך? קח דוגמה- אני לא מצליח לעלות על המקצב של השיר piano man של בילי ג`ואל. הנטייה שלי היא לקטלג אותו בשלוש רביעיות. אבל בשש שמיניות הוא גם מתנגן לא רע בכלל
מבחינה טכנית שש שמיניות ושלושה רבעים זה אותו דבר. זה נכון ששש שמיניות זאת הרגשה זוגית (בעצם זה בדיוק כמו שני רבעים בטריולות), ושלוש זאת הרגשה ואלסית יותר, אבל זאת כבר עניין של איך שאתה מרגיש את השיר. האם כשאתה שומע אותו הרגל שלך קופצת פעמיים בכל תיבה או שלוש? כל דרך שתפרש את זה תהיה בסדר כל עוד מספר הפעמות הוא נכון
משקל של שלושה רבעים הוא משקל משולש בהרגשה - 1,2,3 משקל של שש שמיניות הוא משקל זוגי בהרגשה - 1,2,3 1,2,3 הדגש בשש שמיניות הוא על ה"אחד" - ולכן נוצר מזה משקל זוגי שמתחלק בתוך עצמו לשלישונים...
שש שמינית יכולות להתחלק לשלושה זוגות או לשתי שלישיות, לפי שיקול דעתו של המלחין. לפעמים גם משחקים ומחליפים בתוך יצירה בין שתי הצורות האלה, וניתן גם להגדיש רק את הפעימה הראשונה, ואת שאר החמש לנגן באותו ווליום (ואז המנגינה מתאימה לשתי הצורות).