שאלה

aba200

New member
שאלה

היי אזזה שוב אני אנישמח על קיומם של הפורומים אני מחפש בית חולים המשלב תנאים טובים ליולדת אחריהלידה וטיפול מקסימילי במהלכה לא אכפת לי להשקיע כסף הייתי בליס ממש עצוב ולא יפה אז יש רעיונות ? דרך אגב אני רוצה גם מיילדת פרטית אז איזה בי"ח כמובן במרכז מומלץ?

shno

New member
אז ככה:

נתחיל מהסוף - מיילדת פרטית בעיקרון ניתן לקחת רק בלניאדו (נתניה). נדמה לי שבתל השומר אפשר תמורת תשלום לשריין שתהיה לאישתך מיילדת צמודה, אבל אתה לא יכול לבחור מי תהיה המיילדת. מבחינת "אחרי הלידה" - יש שתי אפשרויות - או להישאר במחלקה, ואז זה פלוס מינוס אותו דבר בכל בתי החולים - לגבי כל בית חולים תמצא גם תגובות חיוביות וגם שליליות (לנו יש המלצה על וולפסון בחולון - הייתה חוויה חיובית לחלוטין, גם בלידה וגם בימים שאחרי במחלקה). האפשרות השניה היא לקחת מלונית, וזה כמובן בתשלום (אם אני זוכר נכון, סביב ה- 2500 ש"ח לשלושה לילות) וזו אופציה שקיימת רק בליס ובשיבא (תל השומר). אתר מאוד מפורט לגבי התנאים בכל בתי החולים בארץ מבחינת חדרי לידה, מחלקת יולדות, תנאי תינוקיה וכו' וכו' הוא האתר של זהר כרמי - תוכל לקרוא שם המון אינפורמציה על הכל. זהר ממש עברה בין כל בתי החולים, דיברה עם הצוות הרפואי, מנהלי מחלקות וכו' ועשתה בדיקה מאוד מקיפה ומאוד אובייקטיבית. מומלץ להתעמק באתר שלה שמביא גם פירוט של התנאים וגם סטטיסטיקות מעניינות (בתי החולים עם אחוז גבוה של ניתוחים קיסריים, למשל...). האתר של זהר

אום נטע

New member
היי אבא200

אם כבר מיילדת פרטית, אז למה לא בנוחיות של הבית שלכם? מספיק אם יש בית חולים לא רחוק משם למקרה הצורך.

akavishon

New member
מה הייתרון של לידה ביתית מול כל

החסרונות ? בית חולים קרוב זה לא מספיק טוב. במקרה של מצוקה כל שניה קריטית.

אום נטע

New member
מה זה כל החסרונות?

לא רוצה לפתוח ויכוח על זה פה כי זה לא הפורום המתאים, אבל כל הסטטיסטיקות (ועשו די הרבה כאלה, כולל בארץ) מראות שבהריונות שאינם בסיכון, לידת בית מתוכננת עם מיילדת בטוחה כמו בבית חולים אם זו לידה ראשונה ואף יותר בטוחה בלידות שניה ומעלה. מה שזה אומר בפועל הוא או שבתי החולים לא פותרים מצוקות יותר טוב, או שהם גורמים לבעיות משלהם. היתרונות - לאישה היולדת בלידת בית יש אפשרות יותר טובה ללידה זורמת ללא התערבויות מיותרות, והסתברות להרבה הרבה פחות חתכים, קרעים, זיהומים וטראומות נפשיות כתוצאה מיחס בלתי הולם. היתרונות לתינוק הם לירה רכה יותר, ללא סמים, זמן אמא צמוד והסתברות גבוהה בהרבה להנקה מוצלחת. בכל מקרה, זוהי החלטה אישית מאוד. היות ופותח ההודעה מחפש את המקום עם התנאים הכי טובים ללידה, ואמר שלא אכפת לו להשקיע כסף, אז הצעתי לו את האפשרות הזאת. אשתו כמובן, היא זאת שצריכה להוביל בהחלטה שכזאת, כי אם היא לא מרגישה בנוח עם זה אז זה לא יהיה.

מחשבות

New member
גם אין רע בלידת בית, בתי היולדות

ערוכים באופן "טבעי" ללידה. מה אני צריך שיליה שתיפול על השטיח בחדר השינה? שכל הג'יפה תישאר שם ואני רוצה בבית את האישה והילד/ה מטופלים היטב, בדוקים ומאושרים להגעה הביתה.

שי ז.

New member
ללידת בית יש הרבה יתרונות אבל

חיסרון אחד גדול (חוץ מהחיסרון שמחשבות ציין שיחודי לעדה מאוד מסויימת) והוא שבמצב חרום אין את כל הציוד הנדרש. נכון שב 99.99% מהמלידות לא צריך אותו אבל אם חו"ח צריך אותו והוא לא זמין מיידית זה יכול להיגמר רע מאוד.

אום נטע

New member
מסכימה איתך, אבל העובדות בשטח הן

שגם בבתי חולים אין ערובה לכלום והסיכון לגבי לידה ראשונה הוא למעשה אותו אחוז סיכון. (ולא מדובר במצבי סיכון ידועים מראש שבהם לידת בית מראש לא באה בחשבון ולכן לא נכללו במחקרים). תראה, אני רואה שבהרבה מקרים (כולל מה שהיה אצלנו) תהליך הבחירה בלידת בית כתעט תמיד מתחיל אם האשה כאשר בן זוגה מתנגד מהסיבה שציינת בדיוק, בלי להכיר את הנתונים מראש. ברוב במקרים האלה (שוב, כולל אצלנו) הבעל בסופו של דבר משתכנע לאחר לימוד מקיף של הנושא ופגישה עם אשת המקצוע (המיילדת). (אצלנו אני למדתי את הנושא ובעלי הסתפק בתקציר ובפגישה הנ"ל). אתה יכול לסמוך עלי במאה אחוז שמכל הנשים שאני מכירה שבחרו ללדת בביתן, אין ולו אחת שעשתה את הבחירה הזאת בקלות ראש ומבלי לעשות 'דוקטורט' ולבחור את המיילדת בקפדנות (להזכירך, ללא השקעת כסף לסגל פרטי, אין לך אפשרות לדעת על איזה סגל 'תיפלו' ברולטת בית החולים). אני חושבת שאם באמת היה סיכון משמעותי בלידות בית אז זו לא היתה אופציה ריאלית לבחירה. זו דעתי האישית כמובן. דרך אגב, בפורום לידה פעילה וביתית שאני חברה בו (מן הסתם
) היה לפני כמה ימים שירשור על איך המשתתפות רואות את חלקו של בן הזוג בבחירת מקום הלידה (הוא כבר לא קופץ יותר אז אני מקשרת אליו). אולי יעניין אותך (ואבות אחרים) לקרוא אותו.

שי ז.

New member
קודם כל מי שבוחר את אופן הלידה

ומיקומה לדעתי זו האישה בלבד. היא יולדת ולי אין זכות לקבוע לה או להתערב איפה יהיה לה הכי נוח וטוב (אלא אם היא שואלת את דעתי ואז אגיד אותה ואחזיר לה את הבחירה). ברור שבכל מקום יש את אותו סיכון לסיבוכים בלידה. הנקודה היא לא מה הסיכוי לסיבוך אלא מה עושים כשיש סיבוך שדרש ציוד ומכשור שאי אפשר להביא הביתה.

מחשבות

New member
תעברו את זה כמו כולם, בלי פינוקים,

ואת הכסף שתחסוך תשקיע להשכלה גבוהה לילד/ה.

mazgn

New member
אנחנו סמכנו על המלונית אבל...

ביום הראשון היא הכחילה מבכי אז לא העלו אותנו.... ביום השני בדיקת דם שלי יצאה חריגה אז לא העלו אותנו ביום השלישי היה לי חום אז לא העלו אותנו ביום הרביעי הבטיחו לשחרר אותנו בביקור רופאים הבא ולא קיימו...) אז לא עלינו למלונית וביום החמישי סוף סוף השתחררנו!!! ואגב זה בעצם היה היום השישי כי הלידה גם לקחה יום אחד.... מסקנה- לא לסמוך יותר מידי על המלונית

shalhevet2

New member
מלונית ליס

ילדתי בליס ולמחרת עליתי למלונית. חוויה נהדרת!!!! היתה לי לידה לא קלה בכלל וכל מה שרציתי אחריה היה להתקלח: אני רוצה לספר לך שהמחלקה כל כך הגעילה אותי שהתקלחתי כמו שצריך רק למחרת במלונית. למי שרוצה להתפנק אחרי לידה ממליצה מאוד להשקיע בזה את הכסף בנוסף: במלונית יש מיטה זוגית וכך בעלי היה איתי כל ימי האשפוז.

אני ילדתי באסף

הרופא התנאים שם במחלקה מעולים 3 בנות בחדר גדול, כשרוב הזמן היינו רק שתיים שירותים ומקלחת גדולים הפרטיות היתה כזאת גדולה שבעלי נכנס איתי למקלחת כי היה לי קשה בהתחלה הכל חדש ונקי לא אהבתי את הביח מבחינות אחרות לא אהבתי שלא הסבירו היטב על ההנקה ולא אהבתי שלא נתנו לי ללדת בתנוחה שמקלה קצת יותר על הגב, אבל המחלקה חדשה ונוחה מאד

9910

New member
ילדנו בקפלן

כלומר היא ילדה ולכן אני זוכר את הפרטים. היינו הרבה זמן בחדר הלידה החדש יחסית ומאוד נעים (כולל אפשרויות למשחק עם תאורה)החדר הוא פרטי כלומר ללא מחיצות כמו בסורוקה למשל, הצוות אדיב ומקצועי שזה חשוב מאוד בלידה ראשונה כשהזוג קצת נרגש וקצת חסר ניסיון. מחלקת יולדות חדשה שלוש בנות בחדר גדול עם מקלחת ושירותים, האחיות נחמדות ועוזרות מאוד, אם כי צוות התינוקיה קצת חסר סבלנות ואפשר להישאר לישון מעבר לשעות הביקור או אם הלידה מסתיימת מאוחר. בסך הכל היתה חוויה מרגשת והצוות ובית החולים עצמו מאוד עזרו לה להיות חוויה טובה, כך שקפלן הוא הבחירה שלי בדרום.

felagund

New member
תשובה מפתיעה - סורוקה

סורוקה ידוע בתור בית חולים עמוס עם המון יולדות - וזה באמת נכון. מצד שני, שני הילדים שלי נולדו שם ומשמיעת סיפורי לידה של אחרים - לא הייתי מחליף בשום בית חולים אחר. מצד אחד, התנאים הפיזיים מזעזעים. אין חדרים ליולדות - יש רק וילונות, שמשאירים מקום ליולדת ולחצי בעל (ואז נכנסות שם גם שתי מיילדות ורופא). עד היום יש לי בונקלה בראש מהמסך של המוניטור. מצד שני, בגלל שזה בית החולים עם הכי הרבה לידות בארץ, הצוות שם מקצועי מאוד. מצד שני, הצוות ממש לא נותן הרגשה של 'פס ייצור' - המיילדות נתנו לנו, בשני המקרים, יחס אישי מאוד נעים. בלידה השניה אפילו היינו 'מתחכמים' - באנו עם תוכנית לידה ועם רשימת דרישות, והיחס אלינו לא היה כאל נודניקים אלא להיפך - התייחסו אלינו כאל מי שתנאי הלידה חשובים להם ולכן צריך לעזור להם (וזה אומר מינימום זמן מוניטור, אשתי הסתובבה כל הלידה, לא נתנו זריקת ויטמין K וכו'). גם במחלקות היולדות אותו סיפור. בין שתיים לארבע בחדר, חדרים לא נעימים ולא נחמדים וכו'. אבל הצוות מאוד מתחשב ומקצועי - כולל תמיכה בהנקה, עידוד ביות מלא בלי להפחיד נשים שכן מעדיפות לשים את התינוק בתינוקיה וכו'. בקיצור, למרות התנאים המזעזעים - מומלץ. כשיפתחו את אגף היולדות החדש - מה שנדחה כל פעם מחדש - אמור להיות המקום הכי טוב בארץ בהפרש ניכר.

למעלה