שאלה...

sigaliot

New member
שאלה...

אתמול הייתי לראשונה אצל רופא הנשים שלי (זה שמלפני הטיפולים) על מנת להתחיל מעקב הריון. עשינו אולטרסאונד וקיבלתי הפניות לכל מיני בדיקות דם , חלבון עוברי וסקירה מאוחרת. הוא אמר לי שפעם הבאה שאנחנו נפגשים זה אחרי הסקירה המאוחרת , כלומר בשבוע 22. לפני כן בשבוע 15 יש לי סקירה מוקדמת אבל מה קורה עד אז? הסקירה המוקדמת שלי תיערך בעוד חודשיים!!!!! במשך חודשיים אני לא אמורה לעבור שום בדיקה , שום אולטרסאונד??? נראה לי מוזר מדי ולא מתאים להיסטרית שכמותי... אני אציין גם שאני בהריון מזריקות ולא מהפריית מבחנה אז אולי זה לא אותו מעקב....האם גם אצלכן זה היה ככה? אני במכבי.

טילי2

New member
סגליות, מי שרוצא טיפול יותר צמוד../images/Emo36.gif

הולך למעקב הריון פרטי.

sigaliot

New member
טילי אז את אומרת

שהייתי צריכה לשאול את הרופא אתמול אם הוא עושה מעקב פרטי? אני יודעת שהוא עושה אבל הוא לא רמז על כך ולי לא היה נעים לשאול... במעקב פרטי כל כמה זמן נפגשים עם הרופא?

טילי2

New member
במעקב פרטי עושים כל חודש מעקב

והרופא עומד לרשותך תמיד.

אני לא בטוחה. אני במכבי והמעקב

הוא כל 4-6 שבועות. זה אמנם לא צמוד אבל גם לא כל חודשיים.

sigaliot

New member
אז מה לעשות?

לדבר עם הרופא ולהגיד לו שלא נראה לי המעקב שלו? הוא ציין שזה מה שהקופה מממנת וחוץ מזה נראה לי שהוא נפגע כשאמרתי לו שאני עושה סקירה מוקדמת אצל בורנשטיין כי גם הוא עושה סקירה למרות שהוא לא אמר לי בפירוש אני יודעת מחברה... אני יכולה פשוט לקבוע תור נגיד בעוד ארבעה שבועות ולנחות עליו באיזה תירוץ שיש לי כאבי בטן מוזרים ואז הוא יהיה חייב לעשות בדיקה , לא?הבעיה היא שלא נעים לי לעשות את זה...

יש לך בנוסף מעקב אצל אחות בקופה

או שהוא אמור לעשות הכל (כולל שקילה ולחץ דם בשלב זה)? נשמע לי מוזר, כי אצלי המעקב כל 4-6 שבועות אצל הרופאה+אחות. (תירוצים ונחיתות בלי תור-זה בנוסף למעקב הקבוע). לדעתי, קודם כל כשיהיו לך תוצאות של הבדיקות-תקבעי תור שיראה אותם ויכניס את הפרטים לכרטיס מעקב שלך, ובהזדמנות זו תשאלי אותו שוב על המעקב. הוא לא אמור לראות את התוצאות בעוד חודשיים!!!

אין דבר כזה "עוד חודשיים"...

הרופא הזה מנצנץ. מעקב הריון , גם אם הוא אינו פרטי ונערך דרך הקופה - מתבצע אחת לחודש , ובסוף ההריון - באופן תכוף אף יותר. לא ייתכן שיעברו חודשיים בלי בדיקה , בלי us וכיו"ב. את לא צריכה "להמציא" כאבים וכו´ כדי לבוא עוד חודש. זה מה שמגיע לך ושהרופא לא יבלבל את המוח על כך שזה מה שהקופה מממנת. אוף , התעצבנתי עכשיו...

רותם ש

New member
במכבי וכל 4 שבועות

למרות שההריון הושג בסוף טבעי. אצל דר´ בוצ´ן שמאוד מומלץ. לקראת הסוף אפילו כל שבוע.

sigaliot

New member
הוא אמר לי

שאני צריכה לפתוח כרטיס בטיפת חלב ושם הם גם מבצעים מעקב אך האם הם גם עושים שם אולטרסאונד? לא נראה לי....אני אדבר עם בעלי על זה...כבר לא נעים לי , כל יום אני נוחתת עליו עם היסטריה חדשה ומכניסה גם אותו... קיצר , מה אתן מייעצות לי לעשות????????

נכון, אפשר גם בטיפת חלב

אבל אם את רוצה מעקב אצל רופא-זו זכותך המלאה והוא צריך לעשות מעקב. אל תשכחי שלא התחתנת עם הרופא הזה-יש גם אחרים.

sigaliot

New member
נכון שיש אחרים

אבל אני עם הרופא הזה כבר שנים ואיתו התחלתי את הטיפול באיקקלומין והוא הפנה אותי למרפאת הפוריות ובקיצור , הוא יודע הכל.... השאלה היא איפה אפשר לברר למה רופא מחוייב או לא מחוייב? האם יש תקנים בנושא או שזה נתון לשיקולו ובחירתו של כל רופא ורופא... אני חושבת לעצמי , מה אם לא היה לי כסף לעשות סקירה מוקדמת בשבוע 15 והייתי עושה רק את המאוחרת בשבוע 22 , האם לא הייתי נבדקת שלושה חודשים? כי הרי זה מה שהוא אמר לי , לחזור אליו אחרי הסקירה המאוחרת... אוףףףף....זה מעצבן , אני לא יכולה להרגע!

אז תבקשי ממנו לבוא כל חודש.

רק אם הוא לא יסכים-תבררי במכבי למה הוא מחוייב. למה להתכסח איתו אם את רוצה להשאר אצלו?

רותם ש

New member
אין סיבה להיסטריה

אבל גם אין סיבה ללכת גם לטיפת חלב, ואין שם אולטרסאונד בדרך כלל. מה עם להחליף רופא ? אין סיבה ללכת לפרטי רק בשביל לקבל שירות.

בטיפת חלב עשו לי מעקב

כל שבועיים שלושה בערך וכשצריך אולטראסאונד קיבלתי מהם הפנייה לקופה ועשיתי בקופה קצת טרטור אני מסכימה אני בקופ"ח מאוחדת והם קיבלו ממני מכתב מאד חריף בנושא טרטור הנשים בהריון רצוי למצוא רופא שעושה מעקבים ועובד עם אחות צמודה שיהיה בהצלחה

@ריטה

New member
אפשר לעשות את המעקב גם בטיפת

חלב. אני עושה במקביל אצל הרופא ובטיפת חלב. בטיפת חלב פעם בחודש אני נשקלת, לחץ דם ועד כל מיני. ואצל הרופא לעומת זאת הייתי בידיוק פעמיים (אני בשבוע 29). לדעתי אחות טיפת חלב מנוסה ונחמדה לפעמים עדיפה על הרופא, ואם הכל בסדר אז באמת שאין צורך ביותר מידי פגישות עם הרופא (כאלו היו לנו בשפע קודם) נ.ב בטיפת חלב פעם בחודש גם מתבצעת בדיקת דם ושתן.

פישון

New member
כל 3 שבועות אצל רופא פרטי

גם בהריון הראשון (זריקות) וגם בהריון הזה (IVF -> תאומים) התחלנו כל שלושה שבועות ועברנו לארבעה אחרי הסריקה הראשונה. אני יודעת שזה הרגיל גם אצל חברות שהלכו לרופא רגיל במכבי, רק שאני מתקשרת לביפר או למרפאה בכל פעם שאני דואגת, וכבר היה עם סיבה. בכל אופן, את בהריון רגיל לגמרי, לא חשוב איך השגת אותו. את לא צריכה רופא שמכיר את ההיסטוריה שלך אלא רופא נחמד ונעים שתרגישי טוב אתו. לפי דעתי האחיות בטיפת חלב אצלנו לא יודעות מהחיים שלהם והתחלפו 3 פעמים בהריון האחרון שלי (והגעתי לשם רק בשבוע 20!). חשוב מאד לראות מישהו, לא חשוב מי, לפחות לבדיקת לחץ דם וחלבון בשתן.

sigaliot

New member
הבנתי שהאחיות בטיפת חלב

עושות את בדיקות לחץ הדם , השתן והחלבון... הרופא הפנה אותי לטיפת חלב ואמר לי לפתוח כרטיס , אני לא יודעת אם אני יכולה לדרוש ממנו לעשות לי את כל המעקב , אולי הוא לא חייב? אולי זה לא תפקידו? אולי רופאים שעושים את זה הם עושים את זה מתוך בחירה? על כל פנים , אני אתקשר לטיפת חלב ואשאל מה ההליך שם והאם זה בא על חשבון בדיקות הרופא....מקסימום אני אעבור רופא וזהו!

ligo

New member
גם הרופא שלי מזמן אותי אחת ל-6

או אפילו 7 שבועות. בהתחלה אמרתי לו - "אבל מה אני אעשה עד אז?" והוא חייך ואמר שאני אחיה... והוא לא בודק לי משקל, רק לחץ דם. תארתי לעצמי שככה זה אצל כל רופא, ואולי רק בהריון תאומים זה שונה. אז הפסקתי להיות לחוצה, ואני פשוט ממשיכה כרגיל בין בדיקה לבדיקה.

למעלה