שאלה

מורן53

New member
שאלה

בני בן כמעט חודשיים, הנקה מלאה, סובל מגזים במשך היום. כשאני נותנת לו לינוק כשהוא סובל - הרבה פעמים יש הקלה. וכך יוצא שאני מאכילה אותו כל שעה וחצי שעתיים ביום (בלילה ישן שמונה שעות רצוף). 1. האם כשאני נותנת לו לאכול למרות שלא רעב אני לא מחמירה את העומס על מערכת העיכול ובעצם יוצרת גזים חדשים? 2. אני יכולה לעזור לגזיםלצאת עי לחיצות של הרגלים לעבר הבטן אך לטווח ארוך זה לא יכול ליצור עצלנוןת במערכת העיכול ודרישה להתערבות יותר פעמים? 3. האם יכול להיות שילד אוכל יותר בהנקה כי נראה לי שזה המצב אצלו גם כי כשאני מאכיחלה אותו כשכואבת לו הבטן אז הוא ישנוני במשך היום וגם בגלל משקלו. (6.5קג) תודה על הסבלנות

תשובות

אם הוא נרגע בהנקה, זה מצוין. אם לדעתך הוא רוצה לינוק בשביל להרגע את הבטן, זה בסדר גמור. אם את מרגישה שזה מחמיר את מצב הגזים, את יכולה להניק מהצד הפחות מלא. באופן כללי, תינוקות יונקים לא רק כי הם רעבים אלא כדי להרגע, להרגיש את אמא, כשהם לא מרגישים טוב וכו'. לגבי הלחיצות של הרגליים, כדי להקל עליו - אם מצאת שיטה שמקלה עליו, זה מצויין! גזים לא נמשכים יותר מ-3-4 חודשים בדרך כלל, לכן אין מה לדאוג בקשר למערכת העיכול.

למעלה