שאלה.......

soficat

New member
שאלה.......

שאלה להורים ... באיזה שעה לדעתכם ילדים בני שמונה ושש צריכים ללכת לישון? ובכלל איך זה אצלכם?

צריך להתאים....../images/Emo43.gif

את שעת ה"השכבה" לשעות הפעילות, בגלל שעון חורף/שעון קיץ. לא הגיוני בקיץ לשלוח ילד לישון בשמונה בעוד שבחוץ יש כמעט אור מלא. באופן מעדי אני שלחתי תמיד את ילדי לישון מעט אחרי שירד חושך מלא ולא לפי שעה קבועה. זה הפך להרגל : כשמדליקים אורות בבית , הולכים לישון. עד כדי כך שכשביתי הקטנה ראתה בחורף , כשהיה חשוך במיוחד בשעות היום, שיש אורות היתה הולכת למיטה לישון ולא מבינה למה אנחנו צוחקים ומוציאים אותה מהמיטה. עם גדילתם (10 , 11 ) קבענו את השעה 22:00 כשעה שילדים הולכים לישון. בגיל 15,16 הם מפסיקים לשאול אותנו..... הרבה בריאות
אמנון מרגלית

jole

New member
אצלנו "נוהל ערב" מתחיל בדרך כלל

בשעה שבע- ארוחת ערב, מקלחת, סיפור, שיר ולישון .לי אוטוטו בן 6 יהונתן בן שלושה וחצי חודשים. בשעה שמונה וחצי- שניהם באאוט. יש פעמים בהן השעות קצת נעות - חבר שהלך מאוחר, ביקור שלנו אצל חברים או במקום אחר וכמובן בקיץ זה יותר מאוחר. משתדלים לשמור על שגרת ערב אבל לא נצמדים אליה FOR DEAR LIFE.

לאה_מ

New member
כל אחד מתי שהוא עייף.

זה לא הולך לפי גיל. הבן שלי, בן 8.5 הוא טיפוס לא עייף. הוא לעולם לא ירדם בצהריים, וגם לא ילך לישון מוקדם בערב. אני מבקשת שיכנס למיטה בסביבות 21:30, ואז הוא חופשי לקרוא עד איזו שעה שהוא רוצה (לפעמים הוא מכבה מיד את האור ונרדם ולפעמים הוא קורא עוד שעתיים). הבת שלי, לעומת זאת, בת 5.5, זקוקה להרבה יותר שעות שינה. גם אם היא ישנה בצהריים, היא תהיה כבר מאד עייפה ב-21:00, אז היא קובעת לעצמה מתי היא הולכת לישון, ולפעמים זה מוקדם יותר ממה שאני תכננתי.

אושרתת

New member
הילדה שלי פשוט כדור שינה מהלך,,,

לא משנה כמה היא תישן בצהרים,,,,אחה"צ בערב היא נרדמת! ובעיקר אם אני מביאה לה להסניף אותי קצת ישר היא חורפת (והיא כבר בת שלוש וחצי) אצלנו מתחיל התהליך בחורף בשעה שש,,,ארוחה ערב אח"כ מקלחת,,אח"כ סיפור,,ובשעה 19:30 כבר היא במיטה. גם אם בשעה 19:00 אכניס אותה למיטה היא תרדם בלי שום בעיה... בקיץ קצת יותר מאוחר מכיוון שיש עדיין אור,,,אז ברגע שקצת מחשיך התהליך מתחיל... לדעתי בגיל שש ושמונה יש לשלוח אותם למיטה בשעה 20:00 עד 20:30 למחרת יש לימודים והילדים צריכים להיות מרוכזים... כמובן שמודבר על חורף ולא קיץ..

אושרתת

New member
אה,,,ושכחתי לציין שאם היא לא ישנה

בצוהרים,,,,משעה 17:00 היא ישנה עד הבוקר!!!

למעלה