שאלה...

• פותח הנושא ow
  • פורסם בתאריך

ow

New member
שאלה...

היי, אבי חולה מזה 25 שנים בטרשת נפוצה... רציתי לדעת אם משהו יודע אם בדיקה גנטית יכולה לגלות אם יש חשש שהמחלה תתפתח אצלי. זה אולי נשמע "מפגר" אבל לאחרונה, ולאור הדרדרות מאוד חמורה במצבו של אבי התחלתי להכנס לחרדות שמא אני גם אחלה במחלה הזו...לא שהפכתי להיפוכונדרית קיצונית ..אבל החשש מקנן בי לאחרונה..I CAN´T HELP IT

RomiVais

New member
היי - ברוכה הבאה!! ../images/Emo24.gif

קודם כל ברוכה הבאה!! אני מקווה שתרגישי כאן כמו ב
לצערי, אין לי מושג איך לענות לך על שאלתך. ממה שאני שמעתי, אין זו מחלה שעוברת בתורשה. אך אני לא יודעת אם בכל זאת קיימים מקרים שיותר מבן משפחה אחד חלה בטרשת. מה גורם לך לחשוב כך? יש לך סימפטומים? את מרגישה משהו "מוזר"? אני אספר לך משהו שקרה לאמא שלי לפני כמה שנים... סתם בשביל לתת לך דוגמה: אמא שלי היא פיזיוטרפיסטית במקצועה. בתחילת דרכה במקצועה, היא טיפלה בילדים חולי פוליו. יום אחד היא קראה לאחד הרופאים ואמרה לו שהיא גם חולה בפוליו. בסוף הסתבר שמרוב שהיא ראתה את המקרים השונים - היא שיכנעה את עצמה שהיא "נדבקה", אבל זה בעצם היה רק בראש שלה. שלא תביני אותי לא נכון - חלילה!!! אני בשום פנים ואופן לא טוענת שזה בראש שלך. ממש ממש לא, הרי מי אני שאקבע כזה דבר?? אני פשוט לא מכירה את המקרה... ורק הבאתי דוגמה... עכשיו, כשאני הייתי בצבא, קרה לי שהרגשתי שנרדמות לי הרגליים תוך כדי שאני הולכת. אמא שלי עדיין לא אובחנה ואני לא ידעתי דבר על טרשת נפוצה. עשו לי כמה בדיקות והכל היה בסדר... אני מציעה לך לגשת לנאורולוג, במקרה ויש לך חששות. חבל להישאר עם ספקות... ואני בטוחה שהכל יהיה בסדר. לדעתי זה גם לא אומר שאת היפוכונדרית... ממש לא. אני חושבת שזו חששה טבעית לחלוטין... מאחלת לאביך את כל הבריאות שבעולם ולך - שתהיי חזקה ואני מקווה שתעדכני אותנו במה שקורה. לילה טוב והמשך שבוע נעים רומי

סיאמית

New member
בוקר טוב OW! ../images/Emo39.gif

לא הצליחו עדיין להוכיח שטרשת נפוצה היא מחלה גנטית ועדיין לא מצאו את הגן שאפשר לקשר אותו למחלה הזו. ומחפשים אותו ... כיום ט.נ לא נחשבת למחלה גנטית ולמרות שלא יודעים מה הגורם לה, הכיוון הוא יותר ויראלי מאשר תורשתי. למרות שבמדינות צפוניות (שבדיה למשל) יש משפחות בהן יש כמה חולי טרשת (אמא+בת+דודה+דג זהב לדוגמא) החוקרים עדיין מדברים על גורם סביבתי במיקרים הללו ולאו דוקא תורשתי. אני מבינה את החשש שלך, חמודה... אבל אני אומרת לך מה שאמרו לי הנוירולוגים שלי כאשר אני ובן הזוג שלי (שנינו חולים בטרשת, אז את יכולה להבין את האינטרס שלנו לדעת על כך) שאלנו אותם לגבי הבאת ילד לעולם: הסיכוי של ילד שלנו לחלות בט.נ הוא כמו של ילד של בני זוג שאף אחד מהם אינו חולה במחלה. הם גם אמרו שלמרות שהתגלה איזה הבדל מבחינה סטטיסטית... הבדל כל כך קטן שהוא זניח (בסטייל של מיליונית האחוז) ממש מבחינת הסיכוי ובעצם יתכן שההבדל הזה התגלה כי "חיפשו" אותו. זה קורה במחקרים סטטיסטים לפעמים כשחוקרים משהו מסויים - אז הממצאים הם בנוגע לדבר המסויים ולא לגבי קבוצת ההתיחסות שלו. יש לך את כל הסיבות להיות רגועה לגמרי ואם את עדיין חוששת כדאי שפשוט תדברי עם נוירולוג בכיר והוא יסביר לך.
וד"ש לאבא ומסרי לו שכל הפורום שלנו מחזיק לו אצבעות. אם הוא רוצה להתיעץ או צריך אינפורמציה - שלחי אותו אלינו...

רחלית

New member
בדיקה גנטית

טרשת נחשבת כמחלה עם תורשה מולטי פקטורילית - כלומר יש מרכיב תורשתי (שטרם זוהה בוודאות אם כי יש כמה אזורים חשודים) וכמובן יש מרכיב סביבתי כמו דלקת - בעיקר מחלה ויראלית. אני מציעה לך להתייעץ עם נוירולוג בכיר לגבי הסיכון שלך - הוא כפי הנראה קצת יותר גבוה מהסיכוי של מי שאין לו קרוב משפחה חולה אך עדיין מדובר לדעתי בסיכון נמוך. לפי מצב החרדה שאת מתארת כדאי לך להפגש עם נוירולוג מומחה לטרשת ולשמוע מידע מעודכן.

למעלה