שאלה

Anabel74

New member
שאלה

איך אפשר לדעת אם עברתי איזשהי פגיעה מינית בילדות מוקדמת אם לא זוכרת משהו במודע אבל יש סימנים שגורמים לי לחשוד בזה? או אולי מה בחיים הנוכחיים יכל לגרום לי לדעת בודאות,עד כמה שניתן, אם ייתכן שעברתי פגיעה מסוג כזה? תודה ומקווה יש תשובה לשאלתי

בוקר אור וברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

השאלה שאת שואלת מטרידה אנשים רבים. הרי אין את הזכרונות, אבל בכל זאת משהו מטריד. אז איך יודעים? אני תמיד נוהג לומר, שאם בכל זאת חושבים על הנושא, ומתעסקים בשאלה הזו, יש לזה סיבה. אבל תעשי בדיקה עם עצמך, על מה בדיוק את חושבת, ולמה דווקא על זה. למה לא הכאת ילדים, או התעללות נפשית? אני לא יכול לענות לך בוודאות על השאלה שלך, אבל עצם זה שאת שואלת אותה, מעיד שיש לך איזשהו רצון להתעסק בנושא הזה, ושהוא מטריד אותך. אם את רוצה חומר נוסף בנושא זה, את יכולה לקרוא כאן.

Anabel74

New member
תודה על התגובה המהירה

ידוע לי למה חושבת דווקא על הנושא הזה ספציפית אבל אני חוששת שאולי אני ממציאה דברים כדי להרגיש שאני נורמלית עם הדברים שעוברת ועם התגובות שלי באינטימיות ...אולי היה לי פשוט יותר קל לחשוב שעברתי משהו כזה כדי להסביר לעצמי דברים ובעצם אני רק בורחת מהאמת?

יש משהו מאוד בולט

בדברים שאת כותבת. הפער בין המחשבה על, והתגובה ל-. התגובה כנראה קיימת, את אומרת בעצמך שישנן תגובות שלך, דברים שאת עוברת וחווה, ובעצם את מנסה לתת "שמות", הגדרות, או הסברים וסיבות לחוויה שלך -ברמה ההגיונית. העניין עם טראומות, הוא שלרוב חלק מהמנגנון התמודדות בשלבים מוקדמים יותר הוא הדחקה. ולכן יכול להיות שתופיע התגובה, אבל בלי גיבוי של הזיכרון הטראומטי עצמו. וזו הסיטואציה המבלבלת, שנשמע שאת עסוקה בה עכשיו. חוויה, בלי תימוכין של הסבר מאחוריה. ועוד דבר, נשמע שאת מאשימה / כועסת על עצמך, על התגובות שלך. אני מקווה שיגיע היום שתוכלי לקבל את עצמך כמו שאת.
דניאל-

Anabel74

New member
נכון

אני מנסה לתת הגדרות,להבין מה קורה כאן,אני מבולבלת ואני מקווה שיגיע היום שאקבל את עצמי כמו שאני ושזה לא יהיה רחוק מידי... שוב תודה בכלל הפורום הזה מעולה שמחה שמצאתי אותו

למעלה