שאלה

שאלה

דמיינו לעצמכם שאתם נמצאים במקום שיש בו המון שבילים. הנוף בכולם דומה אבל רק בשביל אחד יש עקבות. באיזה שביל תבחרו ללכת?

../images/Emo36.gif

אני הייתי בוחרת כניראה בשביל ללא העקבות מסיבה פשוטה : כל אחד רוצה להשיג משהו שלא השיגו לפניו , לגלות דרכים חדשות. אולי הנוף דומה , אבל העובדה שאף אחד עדיין לא בלך בשביל הזה - זה מה שיימשוך אותי,אפילו יותר מהנוף. אני אקווה שאף אחד לא הלך בשביל לפניי,גם אלה שעמדו בפני בחירה זו לפניי,אך פחדו ללכת בדרך מסומנת ע"י אנשים,פחדו ממה שמחכה להם שם.למרות שלא אדע מה מחכה אי-שם,אני יהיה מסופקת מכך שהלכתי במקום שרגל אדם לא דרכה בו לפניי.

תלוי בסיטואציה

אם אמצא בסיטואציה שבה עלי להוביל אנשים בבטחה ליעדם... אלך בשביל שבו יש עקבות! אם אני בכיוון מסוים, עם יעד ברור ולוח זמנים מוגדר - גם אז אלך בשביל הסלול. רק בסיטואציה שהיא טיול פרטי שלי.. הרפתקאה.. כאשר יש לי זמן.. אצטרף ללא ספק למה שכבר הושמע כאן: הליכה בשביל נטול עקבות.. למצוא את דרכי שלי..

ואיך את יודעת

שהשביל שבו יש עקבות, הוא השביל הבטוח ושבו תוכלי להעביר את האנשים בבטחה ליעדם? ואולי היעד שלהם הוא דווקא משביל אחר? כשאת עומדת ורואה שבילים, ובינהם את השביל עם העקבות, אין לך שום דרך לדעת מה עלה בגורל האנשים שכבר צעדו בו. לטוב או לרע.

shabaz

New member
נכון....

אם זה מקום שמעולם לא שמעת עליו, ועל אנשים שהיו שם, ברור שהייתי בוחר בשביל ללא סימני הרגליים... כי הרי אם אף אחד עוד לא שמע על המקום, אז כנראה האיש שהיה שם הלך בדרך לא נכונה.

אומר לך איך...

אם השביל היה מוביל לדרך ללא מוצא... הייתי רואה עקבות חוזרים!

קולפילד

New member
ברמה המטאפורית בעיקר

אם אני סתם מטייל ביער, כנראה שאני אלך בשביל הלא מסומן (מומלץ במיוחד ביער שמסביב להיידלברג
). אם אני רוצה להגיע לאנשהו מבין השבילים שמובילים לאותו הכיוון (שאני רוצה להגיע אליו) אני ארוץ בזה עם העקבות עד שהם יגמרו, מי שהיה קודם עשה לי חצי עבודה (די מיותר להשקיע את המאמץ המיותר).

ראשוני

New member
אני חושב שבשביל עם הצעדים...

אני אדם שאוהב לשקול את כל צעדיו מראש ולהיות בטוח בדברים שאני עושה. אני שונא להיות לא אחראי ולא להיות מודע לצעדי הבאים.

למעלה