בזמן האחרון, כואבים לי הפרקים בצורה משמעותית ביד שמאל, ואני משערת שזה בגלל הגיטרה.. עכשיו אני לומדת טכניקה בצורה יותר משמעותית, אבל, יש לכם עצות וטיפים לכאבים האלה? כי אני באמת לא רוצה להגיע למצב של הוראת רופא שאני לא יכולה לנגן.. =\ 3>נעמיקה
זה חשוב... שיבדוק אם לא התפתחה איזה דלקת בגיד או משהו. זה עדיף על זה שסתם תסבלי ושזה יגרום לך בעיות אח"כ. בינתיים אל תנגני ותתני ליד לנוח, זה חשוב. הרגישי טוב
יש 2 סוגי כאבים - כאבים מעייפות/מאמץ בריא = שריר נוצר ע"י "פציעה" שלו ויצירה מחדש של שריר חזק יותר. במידה ויש כאבים כאלה הם "טובים" כביכול אבל עדיין ברגע שיש כאבים באשר הם אסור לנגן עד שהמצב חוזר להיות טוב. כאבים מטכניקה שגויה - מאמץ על מקומות לא נכונים או טכניקה לקויה עלולים גם הם לגרום לכאבים. פה נכנס גורם המורה המקצועי. יש מעט מאוד מורים בעלי מודעות לטכניקה. תבדקי באמת שהטכניקה שלך נכונה. אולי תתייעצי במורה נוסף מקצועי מאוד (אפילו שיעור אחד) לבדוק האם זה קשור. רופא יוכל לומר לך האם יש לך דלקת או בעיה אבל לא יוכל לייעץ לך כיצד לנגן נכון (יש מעט שכן אבל הם נדירים ). אם את מנגנת באס, על איזה מיתרים את מנגנת? איזה עובי (95? 100, 105 בהתבססות על המיתר הנמוך העבה). גם המרחק של המיתרים משנה.