שאלה:

gilad_no

New member
שאלה:

ווטרינר לומד מקצוע מתוך אהבת חיות, לא? אז איך זה שווטרינרים מסוגלים לבצע ניתוחים כגון הסרת ציפורניים או חיתוך זנבות? הרי ברור שזה גורם סבל לחיה! אשמח לשמוע דעות כי אני עוד לא מצאתי תשובה

MARMELAD

New member
מאותה סיבה

שבגללה רופא יכול להיות אדיש ואנטיפת למטופליו. שעובדת סוציאלית יכולה להיות אטומה וחסרת רגישות. שעובד שירות מעדיף לשחק טטריס במחשב מאשר לתת שירות. כי יש אנשים כאלה. חבל, עצוב, אבל זה המצב. יותר מדי אנשים מזלזלים בלקוחות שלהם - בני אדם או בעלי חיים. בעיניי זה עצוב.

Weird Eyal 21

New member
הרבה וטרינרים

התחילו בגלל האהבה לחיות והמשיכו בגלל האהבה לכסף תארו לעצמכם שהוטרינר שלי תומך בניסויים בבעליי חיים ולא משנה לאיזו מטרה גם קוסמטיקה וגם לשם סיפוק הסקרנות... והוא עוד טוען שההוא נורא אוהב חיות.......

Talia E

New member
למה לא להחליף וטרינר?

לפחות לתרום כלכלית למישהו שאיכשהו יוכל אולי להשפיע בנושא...

Weird Eyal 21

New member
אמא שלי

מתה עליו אנחנו אצלו כבר 8 שנים... היא לא תחליף בחיים כשיהיה לי כלב או חתול משלי אני יבחר את הוטרינר...

feline9

New member
hello?

איך וטרינרים אוכלים את הלקוחות שלהם? הרי לא כולם צמחוניים!!! זה מראה את המוסר בחברה שלנו!

gilad_no

New member
לא קשור לדעתי

גם אני לא צמחוני ועדיין אני נגד התעללות בחיות. אני לא רואה באכילת בשר התעללות (כבד אווז - כן) אבל קטיעת אצבעות??? אין לי שום ספק שמדובר באכזריות לשמה.

לילךLilach

New member
כמו שכולם פה אמרו אז

כניראה שהוטרינר למד והתחיל במקצוע מתוך אהבה אמיתית לחיות וממשיך מתוך אהבה אמיתית לכסף. ככה זה בחיים ,אנשים לא תמיד מוסריים והרבה פעמים צבועים - ברוך הבא לעולם המציאות הלא מושלמת שלנו. אבל עדיין יש כמה צדיקים בסדום ,מי שרוצה לראות רשימה של וטרינרים שמבצעים ניתוחים לעקירת ציפורניים לחתולים ולעומתם רשימה של וטרינרים שלא מוכנים לבצע את הניתוח הזה ימצא אותה באתר שהוקם כדי להאבק בניתוח האכזרי הזה: עקירת צפורני חתולים. לגבי חיתוך זנבות ואוזני כלבים - זה הוצא מחוץ לחוק במסגרת תיקון לחוק צער בעלי חיים ,אם יש לכם מידע על וטרינר שמבצע ניתוח כזה ,הוא עובר על החוק וניתן להתלונן עליו במשטרה.

shanty.G

New member
לפני שנים, היו ניתוחים פלסטיים

"מקובלים" בענף הכלבנות (הגזעית), כאשר ניתוחים אלו היו בראשם. וטרינרים ותיקים התייחסו לכך מן הסתם כמובן מאליו, משום שבזמנו היו חוקי גזע (אני מתחלחלת רק מהרעיון) שחייבו חיתוך אזניים-זנב בגזעים מסויימים. למרבה הצער, ניתן רק להניח כי וטרינרים ספורים שהתרגלו למקור הכנסה בלתי מבוטל מניתוחים מיותרים אלו- החליטו שלא לוותר עליו ולהמשיך למרות האיסור המפורש. בשנים האחרונות חל מפנה ביחס לניתוחים קוסמטיים בבע"ח (אהממ...תלוי לאיזה צורך ובאיזו תעשייה מדובר
אבל זה כבר מסיפור אחר) וחוקי הגזע השתנו. עד כמה שידוע לי- חיוב החיתוך בוטל ואף נאסר במרבית אם לא בכל סוגי הגזעים. כלב גזעי קצוץ אזניים/זנב יכול להופיע בתערוכה רק אם הוכח כי הניתוח בוצע לפני החלת החוקים החדשים. בישראל ניתוחים אלו, כפי שכבר נאמר- הם מחוץ לחוק נכון להיום, וטרינר המבצע ניתוחים מסוג זה צפוי לעונש עד שלוש שנות מאסר ולשלילת רשיון. אם ידוע לכם על וטרינר המבצע ניתוחי קיצוץ אזניים/זנב- צרו קשר עם אתי אלטמן. אגב, ניתוחים מיותרים נוספים מתבצעים עדיין במסגרת הלגיטימיות הנעימה של החוק: הסרת "אצבע חמישית" לכלבים, ועקירת ציפורני חתול.

למעלה