שאלה

חוףהים

New member
שאלה

יש לי אשה טובה חכמה יפה ואוהבת ואני אוהב אותה, אבל אלימה(מילולית כמובן), אלימות שגרמה לה לשליטה מוחלטת בי. במשך שנים סבלתי. לפני כחדשיים הבן הבכור(16) ענה לה באותה רמה של אלימות. הייתי חסר אונים ומתוסכל. עקב(או אולי לאור) מקרה זה החלטתי שאי אפשר יותר. דרשתי מכל הבית לשמור על שפה נקיה, הודעתי לאשתי שאני נחוש להפסיק את האלימות בבית . הילדים קיבלו את זה (פחות או יותר) אבל אשתי המשיכה. בתגובה התחלתי לצעוק עד לב שמים(והשכנים) כל אימת שגידפה או קיללה. זה קצת עזר והיו לי כמה שבועות יפים יחסית. ואז , באה התפרצות נוספת. נכנסתי לפורום השכן(זוגיות במשבר) וגוללתי את צרותי. הדפסתי העתק של ההודעה ונתתי לאשתי לקרוא. היא היתה בהלם התגובה הראשונה שלה היתה כעס. הסברתי לה שמה שכתוב זה אמיתי, שאין לה יכולת להבין את משמעות האלימות בגלל רקע משפחתי שלה, הראתי לה את תגובות חברי הפורום. לא היתה תגובה אחת שקיבלה את האלימות. הודעתי לה שהבעיה חייבת להפטר ואפילו במחיר פירוק הבית. היא נכנסה ללחץ נוראי(בכי של לילות שלמים) ונראה שהיא מוכנה לעשות הכל למנוע פרידה. דיברנו והיא מוכנה אפילו לבקר פסיכיאטר לבדוק אם קיימת הפרעה. לפני כשנתיים היינו בטיפול פסיכולוג. הפסיכולוג וגם אשתי לא נתנו משקל לתלונותי על האלימות. כרגע הכל נפלא ונראה שאשתי הבינה את המצוקה ואת הבעיה. מאד קשה להשתנות. האם להמשיך לחפש טיפול כעת או לחכות להתפרצות הבאה(שאולי לא תגיע) ?

אחרי שהבנת את מידת הנזק שגורמת

לבית האלימות המילולית והחלטת בתבונה לשים לזה סוף, צריך לאסוף את השברים ולטפל בנזקים. כולכם ובמיוחד הילדים צמחו לאווירה הזאת והפנימו דרכי תקשורת בוטים. כל הכבוד לך על ההחלטה הלא פשוטה וגם במחיר של פרוק הזוגיות, ישנו בהחלט מקום לאולטימטום שנתת לאשתך. אין זה משנה מדוע אשתך רגילה בתקשורת אלימה, אולי גדלה כך, אולי לא העירו לה באופן בוטה לפני כן, יש להפסיק את ההתנהלות המשפחתית הקלוקלת. אני ממליצה לכם ללכת לטיפול משפחתי. כולכם יחד בעסק הזה, משקמים את המשפחה ובוחרים יחד "לנקות" את הבית מאלימות מילולית. טיפול זוגי ומשפחתי בו גם תתבקשו להגיע מידי פעם כזוג, יועיל לכם מאד ותוכלו ללמוד להתנהל בדפוסים בריאים יותר ללא ביקורת ואשמות. גם לך ישנה אחריות בחוסר הטיפול בבעיה עד היום ושניכם יחד מחוייבים לילדיכם. יש קישור פה בפורום ל"אגודה לטיפול במשפחה ובנישואין" שם ישנה רשימה של מטפלים זוגיים משפחתיים מוסמכים על פי מקום מגורים. גם אם ההתפרצות הבאה לא תהיה, אתם צריכים ללמוד אחרת ולקבל פידבק מאיש ואשת מקצוע. מקווה שזה נוטתן לך כיוון, בהצלחה.

למעלה