שאלה

ליאבי 2

New member
שאלה

אז ככה אני בהריון ראשון עם תאומות והיתגלתה אצלי בעיה קטנה... אז ככה אני בשבוע 26 (אתמול) ושבוע שעבר באתי לרופא נשים שלי לביקורת רגילה בלי כוונה הוא עשה לי בדיקה פנימית והוא גילה שצוואר הרחם שלי היתקצר והוא 13 ס"מ בקיצור אני מזה בלחץ ואני מפחדת ללדת מוקדם..וכמובן אני בשמירת הריון אבל השאלה שלי האם יש עוד משהו שניתן לעשות חוץ מלשכב בשביל לא להקדים את הלידה? והאם זו חייבת ליהיות שכיבה מלאה? (כי אני לא מסוגלת ופשוט מיתהלכת מדי פעם...) שאלה נוספת היא זה האם מישהו יודע למה זה קורה? שאלה אחרונה האם זה במילה אחרת ניקרא אי ספיקה צווארית?

תשמרי ותשכבי בלי חוכמות../images/Emo46.gif

לפי התיאור שלך נשמע שיש לך דינמיקה צווארית וזה אומר שעם מנוחה הצווארי יכול לחזור ל"מצבו התקין" לכיוון 30 מ"מ אי ספיקת צוואר לא נמדדת כעת אלא מאובחנת אחרי כמה הריונות אבל זו שאלה לרופא ואין לך מה להילחץ כרגע. את חייבת להפנים שאם לא תנוחי את עלולה ללדת מוקדם מדיי וחבל, מוזר לי מאוד שהרופא לא נתן לך הוראה להיכנס לשמירה מוחלטת לשבועיים לפחות. אין הסבר מוחלט מדוע יש דינמיקה צווארית אבל זה קורה לעיתים בהריון מרובה עוברים בשל הלחץ הגדול יותר על הרחם. אל תדאגי - תנוחי - הכל יסתדר

קודם כל, זו לא "בעיה קטנה"../images/Emo18.gif

יש לך מחיקה של משהו כמו 60% בשבוע 26, וזה מצב שבהחלט מצדיק עירנות ומוּדעות. לא ברור לי למה, בהריון תאומים בשלב כזה, הרופא שלך עשה לך בדיקה פנימית "בלי כוונה", כי בדיקת צוואר הרחם צריכה להיות חלק אינטגרלי ורציף מהמעקב בהריון כזה, אבל העיקר הוא שההתקצרות התגלתה עכשיו. תראי, כעקרון התקצרות כזו של הצוואר יכולה להגרם כתוצאה מהלחץ של הרחם על הצוואר. תחשבי על זה, הצוואר צריך לעמוד במשקל לא מבוטל של שתי העובריות + מי שפיר, וברור שכשאת נמצאת על הרגליים כוח הכבידה מגביר את האפקט. זו הסיבה שבמצב כזה ההמלצה החד-משמעית היא לבלות כמה שיותר זמן בתנוחות שלא ילחצו על הצוואר. נכון, זה בהחלט מבאס להעביר ימים שלמים במיטה, אבל תחשבי על זה שכל יום שאת מעבירה בצורה כזו חוסך לך לפחות כמה ימים בפגייה, שזה מצב מבאס פי כמה (מקווה שלא תיווכחי במו עינייך). תראי במנוחה הכפוייה הזו את אחד ממעשי הנתינה האינסופיים שהם חלק בלתי נפרד (אם לא המהות) של ההורות. אגב, אני לא יודעת מה הרופא הנחה אותך לעשות, אבל ברגע שיש ממצא כזה חייבים לעקוב אחריו בתדירות גבוהה - פעם בשבוע נניח (אפשר וכדאי גם באמצעות א"ס וגינלי, שלפעמים נותן אינפורמציה מדויקת יותר מאשר בדיקה ידנית). הצוואר הוא איבר דינמי, מה שאומר שהוא יכול להתארך בחזרה בהשפעת המנוחה. לחילופין, ייתכן שבהמשך הרופא שלך יחליט לתת לך טיפול תרופתי למניעת צירים, גם אם כרגע אין, כי קורה לעתים שדינמיקה צווארית גורמת בעצמה לצירים. יכול להיות שתצטרכי לקבל את הצלסטון (זריקות להבשלת ריאות העובריות) ואולי אפילו להתאשפז לשמירת הריון. כל זה תלוי בשאלה האם הצוואר שלך יחזיק מעמד או לא. לגבי השאלה האחרונה שלך - תראי, זו שאלה סבוכה מכיוון ש"אי ספיקת צוואר הרחם" היא אבחנה שנויה במחלוקת. אבחנה טהורה קלאסית של אי-ספיקת צוואר הרחם נעשית במקרים שבהם קיימת התקצרות משמעותית ו/או פתיחה כזו או אחרת של הצוואר, עם או בלי ירידת מים אך בלא טריגר של צירים. המונח האנגלי cervical incompetence הוא מאיר עיניים בהקשר הזה, כי חלק אינטגרלי מהאבחנה הוא אי-היכולת של צוואר הרחם לעמוד בלחץ של הריון *רגיל*. לכן בהריונות תאומים בד"כ אין אבחנה של אי-ספיקת צוואר הרחם, פשוט כי זה לא הריון רגיל, וצוואר שלא עומד בלחץ של הריון תאומים לא בהכרח לא יעמוד גם בהריון יחידאי. מקווה שעזרתי, עתליה

הלוואי ס"מ. מ"מ. וזה אומר שאורך

הצוואר שלך כעת הוא 1.3 ס"מ או 13 מ"מ, וזה קצר למדי ובהחלט דנימקה צווארת משמעותית. את אמורה לשכב כמה שיותר, רצוי עם אגן מעט מורם (על כרית) אבל כן חשוב לקום לשרותים ולאוכל (אלא אם הרופא אמר אחרת) מכיוון שגם שכיבה מלאה אינה בריאה(בעיקר בהבט של קרישי דם).

למעלה