שאלה..

• פותח הנושא iti4
  • פורסם בתאריך

iti4

New member
שאלה..

גם חדש פה..... מקווה להשתלב... עכשיו לשאלה: יש לי תקליט של לד זפלין ואני רוצה לבדוק עם הוא מקורי או שהוא סתם הוצאה ישראלית מאפנה כזאת כי לא יצא לי לראות הרבה תקליטים כאלה (מצטער על בורות כלשהי שתימצא אצלי אני לא הכי בקיא) אז ככה:על הדיסק מצולם איש זקן שסוחב עצי הסקה על הגב או משהו כזה תמונה חומה (כל העטיפה עם גוון חום כזה) ומאחורי העטיפה של הדיסק יש תמונה של עיר. השירים: צד א': BLACK DOG, ROCK AND ROLL , THE BATTLE OF EVERMORE , STAIRWAY TO HEAVEN צד ב': MISTY MOUNTAIN HOP , FOUR STICKS , GOING TO CALIFORNIA , WHEN THE LEVEE BREAKS יודה לכם עם תענו לי.....

«Adrienne»

New member
סליחה שאני מתפרצת פה

נראה כאילו זה מקורי. הרגע תיארת את העטיפה של הדיסק הרביעי של זפלין. אין עליו שם.

SaintJohn

New member
אין לך מה להתנצל../images/Emo13.gif

הדיונים פה פתוחים לכולם. על האלבום הרביעי אין שם בגלל שאין לו שם, הוא מזוהה רשמית כ-Untitled למרות שנוטים לקרוא לו Led Zeppelin IV כהמשך לשמות של 3 האלבומים הראשונים.

FunkyMonk

New member
למען האמת,

השם היחידי שניתן לו הוא ארבעת הסמלים שאמורים להופיע למטה בצד ימין בצד האחורי, כמדומני. בעקרון השם הכי רשמי שלו זה four symbols או משהו כזה, לא זוכר בדיוק. אבל בתכלס אין לו שם. זפלין רצו לעשות בדיקה, האם ההייפ סביב השם "לד זפלין" זה מה שגורם לאנשים לקנות את האלבומים שלהם, ולכן לא היה כל איזכור ללד זפלין או ג'ימי פייג' על התקליט המקורי. אח"כ האלבום נודע כ"ארבעת הסמלים" או רק "הסמלים", אבל בעיקר כ"לד זפלין 4", כמו שלושת האלבומים שקדמו לו. השם הכי מזוהה איתו (שכמדומני אף הפך לרשמי) זה "IV" (לד זפלין 4 כאילו).

afon

New member
מהדורה ישראלית

בכדי לבדוק איזו הוצאה ומאיזו מדינה התקליט יוצר אתה מוזמן להפוך את עטיפת התקליט, להסתכל למטה ולראות היכן התקליט נוצר וע"י איזו חברה.

iti4

New member
אממ..

made in israel...... וגם רשום על זה: atlantic ותוצרת ישראל

M e n s R e a

New member
אטלנטיק לא ממש מייצרת בישראל

מה שקורה זה שחב' התקליטים בארץ גם עושות דיסטריביושן ללהקות בחו"ל, ע"י חוזי הפצה עם חב' התקליטים בחו"ל. למשל הליקון, אם אינני טועה, שהוציאה את האלבומים של גאנז בארץ. זה לא שגפן רקורדס יצרו אותם פה, הם פשוט נתנו הרשאה להליקון לעשות את זה. בטח פספסת את שם חב' התקליטים הישראלית.

afon

New member
זה חסר משמעות

אם כתוב שיוצר בישראל אז אני מניח שאתה יכול לנחש איפה זה יוצר. ע"י איזו חברה זה חסר משמעות מכיוון שאין לזה קשר לאיכות ההקלטה (שזו החשיבות בדרך כלל במדינת ההוצאה)

afon

New member
ההודעה הייתה בהמשך לבחור

תהיתי איך תתייחס לזה, ניחשתי נכון.

למעלה