שאלה

אז הן היו עוצרים בצד

כי מיד כשהרמזור התחלף לירוק הם המשיכו לנסוע כרגיל חג שמח
אוהבת תמיד
חן

paradan

New member
תלוי ממי אתה רוצה ללמוד?../images/Emo8.gif

"אחד שיודע" יקר, רעיון מעניין בידיך. אך שאלה קטנה לי אליך מי בדיוק יילמד באותה "מכללה פרטית"? מאיפה לו הידע והנסיון הדרושים לצורך הדרכת מקצוע כה חשוב וייחודי כמו חובש/נהג אמבולנס? המצב הקיים כיום בנושא זה הוא כורח המציאות - רוב המדריכים הקיימים בתחום מחוץ למד"א הם יוצאי מד"א (לפני או אחרי צבא) ולדעתי ברור גם למה (למען הסר ספקות - כי הם הכי מקצועיים, ובעלי הנסיון הנדרש מעבר לידע העיוני). מנסיון, איך להיות חובש טוב ומקצועי אי אפשר ללמוד מכל אחד, גם ובמיוחד לא מרופא. קיימות היום מס´ חברות פרטיות העוסקות בעזרה ראשונה ובהדרכתה אך שוב מי שמדריך באותן חברות והוא לא בוגר מד"א רואים (ולצערי בהגדרה זו נכנסים בוגרי בה"ד 10 - שמעניין בכמה בצקות, התקפי לב ופצועים קשה יצא להם לטפל). ההחלטה בידיך, דני מתנדב מד"א וסטודנט לרפואת חירום נ.ב. אמנון אני באמת מקווה שלא תראה בכך השמצה כלשהי כי באמת לא התכוונתי

שאלה

היום הייתי בתל אביב וראיתי אמבולנס של שח"ל עם רולרים וסירנות והוא עצר ברמזור אדום השאלה שלי היא האם לאמבולנסים פרטיים יש הרשות לעשות עבירות תנועה בנסיעות חירום (הכוונה היא נסיעה נגד כיוון התנועה עבירות מהירות וכו ) או שרק למד"א שמורה בריווילגיה זו עוד דבר הוא-האם אמבולנס פרטי נחשב לרכב בטחון בפעילות וצריך לקיים את חוקי התעבורה שחלים על רכב כזה? (50 מטר מרחק פינוי דרך כאשר עם סרנה וכו...) לילה טוב הרבה אהבה
חן

amitp

New member
תשובה

שלום חן. אז ככה: כן, האמבולנסים של שח"ל ונטל"י בהחלט נחשבים רכבי חירום ויש להם היתר לבצע נסיעות דחופות (היינו - לעבור באדום למשל). מה שאסור להם עד כמה שאני זוכר (תקנו אותי בבקשה אם אני טועה) זה לעבור על המהירות המותרת, אבל זה אסור גם למד"א. ולא, אמבולנס פרטי אינו נחשב לרכב ביטחון (שוב, חוץ משח"ל ונטל"י). ערב טוב, עמית.

תודה

דיברתי בעיקר על שח"ל ונט"לי ואני לא יודעת מה מותר ומה אסור אבל כמה נהגים מסוימים שאני מכירה (אההם.. אההם) נוסעים הרבה מעבר למהירות המותרת... כשראיתי את האמבולנס של שח"ל לא פינו לו את הדרך והוא היה בנסיעה דחופה הרבה אהבה
חן

Yev

New member
תיקון התשובה.

בשביל שכלי רכב יוכל לעבור חוקי התעבורה. הוא אמור להיות מוגדר רכב בטחון. שזה אומר גם לקבל אישור ממשרד התחבורה. הרכבים שמוגדרים ככה. הם אמבלונסים של מד"א (רכבי בנק דם לא נחשבים כרכב בטחון) רכב של משטרה והצבא. ומכבי אש. כעקרון לרכבים אלה מותר לעבור על כל חוקי התנועה. זאת אומרת לנהוג ברמזור אדום, לחצות פס הפרדה, לבצע עקיפות, לנסוע במהירות גבוה. עם אני לא טועה לפנות בלי לאותת. כל זה בנסיעת חרום. במד"א בשביל שהנסיעה תחשב כנסיעת חרום, אם אני לא טועה מספיק שרק הרולרים ידלקו. ונהג גם לא חייב לעבור על עברות תנועה. (אני אישית מכיר נהגים שנוסעים ב 30 קמ"ש בנסיעות דחופות) ויש גם עוד רכבים שיש להם אישור. והם נקראים כביכול רכב בטחון. כעקרון יש להם אישור ממשרד התנועה לכך. כאלה אישורים נתננו לשח"ל ונטלי. ומותר להם לנסוע עם סירנה ולעבור על חוקי תנועה.

fireman

New member
רכבי חירום

מוגדרים רכבי משטרה מד"א כיבוי אש ואמבולנסים פרטיים כולם מורשים לעבור על חוקי התנועה כאשר מדובר בנסיעה בתפקיד לצורך הצלה או ביצוע התפקיד. רכבי החירום רשאיים לעבור גם על המהירות המותרת לחצות קו הפרדה רצוף לנסוע נגד התנועה לנסוע על איי תנועה ומדרכות ולבצע כל עבירת תנועה בכדי לקצר את זמן התגובה וההגעה למקום האירוע. כל זה כמובן מותנה בהפעלת אור מהבהב וסירנה תוך נקיטת כל אמצעי הזהירות הדרושים לשרותי הכבאות יש בנושא הזה בעיה שנמשכת כבר המון זמן עם חברת החשמל. ברוב השריפות במבנים ובמתקני חשמל יש צורך באנשי חברת החשמל במקום בכדי לנתתק את זרם החשמל....היות ורכבי חברת החשמל לא מורשים לנסוע נגד חוקי התעבורה והם אינם מוגדרים כרכבי חירום זמן ההגעה שלהם ארוך מאוד עד כדי 30 דקות מרגע הקריאה.... לא פעם ולא פעמים קרו מקרים של כבאים שהתחשמלו, נפצעו ואף נהרגו כאשר התיזו מים על מקורות חשמל.

inbale

New member
לפני כמה זמן היה לנו מיקרה

נהג אמבלונס הוביל עציר שחתך את ורידי הידים כולל חתך עורקי מדמם כהוגן . נהג האמבולנס הפעיל סירנה לפי שיקול דעתו וטס לחדר המיון ואילו השוטר שליווה את העציר החל לצעוק ולצרוח על נהג האמבולנס שאין צורך בנסיעת חירום. הויכוח המשיך בחדר המיון והגיע לטונים די גועליים ...השוטר טען שהוא יגיש תלונה כנגד נהג האמבולנס. עובדה שמאוד צרמה לי !!!!

עוד שאלה קטנה

אני יודעת שלרכבי ביטחון כמו אמבולנסים של מד"א כבאיות וכו צריך לפנות את הדרך בזמן נסיעת חירום... האם הדבר צריך להעשות כאשר מדובר באמבולנסים של שח"ל ונטלי? גם זה במסגרת החוק? אתמול ראיתי אמבולנס של שח"ל בנסחיעה עם רולרים וסירנות אך הוא עמד ברמזור כמו כל הרכבים (הרמזור לא היה עמוס ולא היה פקק) ועוד משהו קטן: תודה תודה ושוב תודה
העיניין ענה לי על הרבה שאלות הרבה אהבה
חן

למעלה