שאלה

smochkin

New member
שאלה

אם על קופסא של קניידלך קפואים רשום "כשר בשרי" למרות שבמרכיבים אין בשר זה אומר שיש בזה משהו בשרי,( אולי בישלו את זה במרק עוף או משהו), נכון?
 

Nightwish-boy

New member
כנראה שכן...

עם זאת, אני לא חושב שצריכה להיות בעייה אם זה רק נגע בבשר, כי אתה לא אוכל בשר באופן ישיר, ולדעתי זאת החמרה מוגזמת, בדיוק כמו שלא לאכול קטניות בפסח בגלל החשש שהן נגעו בלחם זאת לדעתי החמרה מוגזמת. שלך דור
 

smochkin

New member
אוהו

אני בעייתית בקטעים האלה. וזה יוצר הרבה בעיות כשהסדר אצלך בבית ובערך כל כלי שהוא נוגע בבשר או דגים... אני לא חושבת שאם זה היה נוגע בבשר היו כותבים "כשר בשרי". בארץ לפחות הנחמה לצמחונים היא שחלבי זה חלבי ובשרי זה בשרי ככה שנראה לי שבישלו אותם במרק עוף בשרי...
 

smochkin

New member
אתה לא צמחוני הא? :)

עכשיו הבנתי מאיפה אין לך בעיות עם בשר שנגע לך באוכל....
 

Nightwish-boy

New member
אהה, לא הבנת את ההכשרים של הרבנות!

הרבנות שלנו מאוד מקפידה בקטע הזה. זה לא רק עניין של רכיבים. אפילו אם זה רק נגע בבשר זה כבר לא יכול להיות כשר חלבי או פרווה. אני לא צמחוני כרגע (בקרוב בקרוב) אבל גם כשאני אהיה לא תהיה לי בעייה לאכול דבר שהוא "כשר בשרי" בגלל שהוא נגע בבשר. כי כך אני לא אוכל בשר, לפחות לא באופן ישיר. שלך
דור
 

דורמון

New member
ומה עם..

אוכל שלא סתם "נגע בבשר" אלא שממש התבשל באותו הסיר, באותם המים עם חתיכות עוף וספג את הטעם שלהן- כלומר מרכיבים מהבשר נמצאים בתוך הקניידלעך והירקות, והבשר הוא מרכיב חשוב כאן כי הוא נותן להם את הטעם והכל..?? אדם דתי ידבר איתך גם על נגיעה פשוטה, גרגיר קמח נגע בירקות שלי.. זה בהחלט נראה מטופש משהו אם אפשר להעיף את הפרור הזה משם.. אבל הבעיה היא כשאתה לא ממש יודע כמה עמוק היה הקשר בין חתיכות הבשר לשאר הירקות בסלט? תסכים לאכול משהו שיש עליו רוטב של בשר (בלי הבשר, אבל שהוכן והיה עם בשר קודם), או בעצם כללית לאכול בשר אם זה לא יחשב לך כאכילת בשר? נגיד שאריות שהיו נזרקות לזבל בכל מקרה? זה כאילו.. החיה המסויימת הזאת לא ממש מתה בשביל הרוטב, והשאריות בכל מקרה לא משנות אז זה בעצם בסדר לאכול אותם? (דרך אגב, סבתא שלי טוענת בתוקף שהבשר זה מה שנותן את הטעם ובלי זה לגזר של המרק היה טעם אחר לגמרי, לי אישית זה גרם להפסיק לאכול אותו ולסבתא שלי לקלל את הרגע שהיא פתחה את הפה)
 

Nightwish-boy

New member
טוב, בואו נגיב לכולם קצת...

אני לא יודע בקשר לקפדנות, אני מתנגד לקיצוניות מכל סוג שהוא, ולדעתי זוהי קיצוניות. נכון שרוטב בשר אני לא מתכוון לאכול בעתיד, אבל משהו שרק נגע בבשר ובגלל זה רשום עליו כשר בשרי? לדעתי זאת הגזמה... וחוץ מזה, תחשוב על זה. חיה נרצחה באכזריות, בשביל להיזרק לזבל? ברור שצריך למנוע את הרצח (וצמחונות זאת הדרך לכך) אבל עדיף כבר לאכול בשר על לזרוק חיות מסכנות לזבל, לפחות מבחינתי... כמה שהמטרה הזאת שולית בעיני ואכזרית ומטופשת, לפחות זאת מטרה כלשהי. זה כמו שכשאדם נרצח, אז לפחות שיהיה אפשר להשתמש בגופתו למשפט או למדע לדוגמה, אם ישנו צורך, ולא לקבור אותה (וגם, קבורה מכובדת בהרבה מזריקה לזבל) מיד. נכון ששניהם פסולים בעיני, אבל לזרוק ככה סתם פסול אף יותר. וגזר של מרק זה פשוט לא טעים, אז זה לא משנה לי הרבה
שלך
דור
 

Coma White1

New member
שמע....

אתה לא יכול לדעת. גם אני, לפני 4 שנים, לא הייתי קפדנית יותר מדי. אבל עם הזמן האידיאל מתפתח, הבשר מעביר לך צמרמורת בגב ובחילה עזה... אנשים נהיים קפדנים יותר ויותר עם הזמן....
 

shanty.G

New member
האמת היא שהרבנות עושה לנו חיים

קלים: חלבי-בשרי-פרווה הן קטגוריות שמאוד קל לבצע החלטת רכישה באמצעותן. (פרט לנושא הג´לי
) בכל אופן- צמחונים שאני מכירה (ואנוכי ביניהם)- אף לא אחד מהם מתקרב למזון אשר נגע בבשר/עוף ועל אחת כמה וכמה- כזה שבושל במחיצתו או במימיו
רק עצם המחשבה מוציא את התאבון...
 

smochkin

New member
מוציאה את התיאבון בהחלט

יש לי כל כך בעיה עם הסדר הזה כי הוא אצלנו וכל מיני כלים שהיה בהם בשר משמשים עכשיו לתפוחי אדמה וגזר וכאלה... לכן השנה החלטתי שאני פשוט מעדיפה לא לדעת מאיפה האוכל שלי בא ופשוט לסתום (בעצם לפתוח...) את הפה ולאכול. חוץ! מהקניידלך שעכשיו אני קולטת שכנראה כבר שנים אני אוכלת אותו ויכול להיות שהוא למעשה בושל במרק עוף!! אז השנה או שאני מבררת מאיפה זה בא ובמה זה בושל או שאני אאלץ לוותר! קשים חייהם של הצמחונים... חג שמח וצמחוני לכולם!!!!!!!
 

smochkin

New member
בסופו של דבר

אני לא צריכה לוותר!!!! אימא שלי אמרה שדודה שלי בישלה אותם במים!!
 

(מיכל)

New member
תראי

קנידלך תמיד מבושלים עם מרק עוף בגלל זה אני לא אוכלת את זה בסדר אלא רק שאני מכינה לבד בבית עם מרק´ מאבקה פרווה בטעם עוף
 
למעלה