שאלה

N0KIAman

New member
שאלה

שלום! יש לי שאלה על העבדות בארה"ב. מה זה מדינות קונפדרציה, חוקת קונפדרציה וקונפדרציה. תודה רבה לעונים.

N0KIAman

New member
ועוד משהו..

אני תלמיד בכיתה ח' ואני לא ממש אוהב היסטוריה. זה לא שאני עצלן או משהו כזה, אבל המורה שלנו היא פשוט קטסטרופה ! היא לא יודעת ללמד היסטוריה, ואני רציני! היא נותת לנו להעתיק מן הלוח בזמן שהיא מסבירה עוד על הנושא, לכן אני לא ממש טוב בהיסטוריה ולא ממש אוהב. למישהו יש דרך שבה אני אוכל לאהוב היסטוריה ולהבין בקלות? כי זה דיי קשה להבין ומסובך. תודה רבה לעוזרים. אתם תשפרו לי את הציונים :)

Y. Welis

New member
קרא ספרים עלילתיים על התקופה

כמו 'הצפון והדרום'. זה יסייע לך להכיר את התקופה.

masorti

New member
אתה מדבר על מלחמת האזרחים בארה"ב...

בין הצפון לדרום. מדינות הקונפדרציה הן מדינות הדרום שפרשו מהאיחוד (ארה"ב). למטה מצורף לינק המסביר על הקונפדרציה. משם תמצא תשובות גם לשאלות האחרות שלך. נ.ב. זה לא חכם לשאול שאלות על הסטוריה בפורום של חובבי הסטוריה, ומיד להסביר שאינך אוהב הסטוריה. זה מוציא את החשק לעזור לך.

צביקון

New member
אם בהיסטוריה לתיכון ובאהבת המקצוע..

עסקינן... אני מכיר את התחושות שלך, תלמיד כתה ח', באשר לקושי שבאהבת המקצוע. מורים עלולים להמאיס את המקצוע, ולא תמיד הם הקטסטרופה... עד היום, ואני סטודנט, שואלים אותי אנשים "היסטוריה?! מעולם לא אהבתי את המקצוע הזה!!! איך אפשר לאהוב אותו?!" אז אפשר, ועוד איך אפשר! אני מקווה שכולנו נגרום לך לאהוב את המקצוע לפחות כמונו... ועכשיו לעבודה: כן, קריאת ספרים עלילתיים (גם אם הם לא ממש אותנטיים...) היא דרך נפלאה להבין תקופות והלכי רוח, ואפילו מושגים היסטוריים. בנוסף, ערוץ ההיסטוריה הוא באמת אחלה ערוץ, ויש תוכניות מוצלחות על מגוון נושאים, כמו גם כאלו המוכוונות לחטיבת הביניים. המון הצלחה ושבוע טוב.

TaL53

New member
רק תשים לב

כשאתה קורא ספרים עלילתיים לדיוק שלהם במושגים מן התקופה אתה הם מתארים. לפעמים אתה יכול להיתקל בספר עלילתי רומנטי\מתח מרתק רק שהקשר שלהם למציאות ההיסטורית תהיה שולית ביותר.

צביקון

New member
מצטרף להערה.. מצד שני,

אפילו ב"צופן דה וינצ'י" ובדומיו יש מעט (ולעתים אף יותר מכך) עובדות אותנטיות, שיש, כמובן לשים לב להבדל בין דימיון פורה למציאות. בהצלחה.

TaL53

New member
איזה עובדות אותנטיות

יש בצופן דה וינצ'י?!..חוץ מהעובדה שישו היה קיים..

צביקון

New member
למען האמת, התייחחסתי לספר אחר בסדרה

"מלאכים ושדים". אין ספק, רוברט לנגדון מעולם לא היה נדוש יותר, אבל מוצגות בספר עובדות, שבעבורנו הן זוטות (למשל, חבר הקרדינלים הבוחר את האפיפיור וסקירה כללית בעליל של בחירת האפיפיור היסטורית) - ויש לומר שעובדות אלו מוצגות באופן מעורר חמלה כמעט ("איך יכולתי שלא לדעת?! הלא..." וכאן נכנסת עובדה) - אך אלו עובדות שיש לדעת אותן, ובדרך זו או בדרך אחרת - כל עוד שומרים על השפיות והראייה נכוחה - אין בהן כל רע. למותר לציין שגם אני מבכר את הספרים האותנטיים, ולמצער את אלו המספרים סיפור היסטורי באור סיפורי.

טשאפק

New member
בלי קשר לצופן דה וינצ'י

ישנה אמירה, לא זוכר של מי: בהיסטוריה השמות, התאריכים והמקומות נכונים, וכל השאר לא; ובספרות להיפך.

למעלה