שאלה

love light

New member
שאלה

רציתי לדעת מהי "הדעה הרווחת" כלפי מוות של כלבים ז"א האם משהו קורה להם לאחר המוות כמו לנו בני האנוש? אשמח מאוד לתגובתכם ועידודכם

שלום לך- וברוכה הבאה לפורום שלנו-

בנוגע לשאלתך הביני- לחיות אין נשמה- יש רק נפש וכשחיה הולכת לעולמה- בעצם קורה לה דבר נפלא יש לה אפשרות לעלות בדרגות הנשמה ולהתגלגל לאדם או להמשיך הלאה כשחיה מגיעה לחיינו- הרי ששוב כמו עם כל דבר בחיים- יש איזה המשך או תיקון גילגולי בין הנוגעים לכן עצם הכאב- הצער והרגש שמתעורר מההפסד- כאבל זה כבר אחת מהאפשרויות בכל אופן לשאלתך הספציפית- מה שקורה לכלבים אחרי חייהם כאן- הרי ממש כבני אדם גם הם ממשיכים ועולים בסולם דרגות שמים- וממשיכים לחיות בעולמות מקבילים מקווה שהסברתי עצמי מאחלת לך שתעברי את התקופה באור הבנה ואהבה חג שמח ובטוח אביגיל

קרנוש20

New member
בילבלת אותי

יש גורל? ותסבירי לי שוב קצת יותר לעומק מה קורה לבני אדם קרנינה שהתגעגעה ודואלה מה נשמע

smile2life

New member
קרנוש יקרה

אחות קטנה, לטעמי אין טעם להתעסק במה שקורה אחרי המוות - לבני אדם או חיות. נכון שהדבר מסקרן ולפעמים מדכא ואף מפחיד. למעשה ההתעסקות במוות היא בעיקר של חיים המפחדים מן הלא נודע ובעקבות כך מנסים לחקור את הנושא. עד כאן קול ההגיון הקר.

קרנוש20

New member
בוקר טוב לך,

תודה בכל אופן וזה כן מעניין אותי לא מדכא ולא מפחד זה פשוט - שם, איפו שהוא אצלי זה קיים ומתחשק לי לדעת יותר כי בידיוק אתמול דיברתי על זה עם בת דודתי בכל אופן טנקיו ויום טוב....

smile2life

New member
קרנוש

שוב שלום יקרה שלי, אין מה לחפש - המוות פשוט נמצא כאן או לא - ועלינו לקבל אותו בהבנה ובאהבה, כמו שאנו מקבלים כל תהליך אחר בחיינו. כך אני מאמין היה ואת רוצה לחקור יותר התשובה נמצאת אצלך, באמת הפנימית שלך. כל אחד ואחת מאיתנו תופס או תופסת את המוות בצורה אחת, אישית יותר אצל אחד (בעיקר בתרבות המערבית) כאשר קרוב הולך לבית עולמו יתייחסו אל זה כאל שכול ועצב וכד´. ואצל השני (מתרבות העידן החדש והאינדיאנים ) יתייחסו אל זה כאל יציאתו של הנפטר לדרך חדשה, ההינדים מאמינים בקארמה ודהארמה, שמתווים את גורלו של האדם. באמונה היהודית ישנו גם פיצול בנושא הזה: ישנם המאמינים, שכאשר יגיע משיח צדק, ישיב מלך מלכי האהבה רום באפם של המתים והללו ישובו אל בין החיים ולכן מקפידים לקבור את הנפטר על כל חלקי גופתו ואומרים קדיש לעילוי נשמתו והפקדתו עד הגעת המשיח. ומן הצד השני ישנם אלו המאמינים כי ברגע שאדם מת הגיע סופו. הנושא הה מעניין עד מאוד ואשמח לדון בו בהמך ולתת, לפי מיטב הבנתי עוד דוגמאות לפי דרישה. יהללוך מלאכים, מני

smile2life

New member
אצל הטיבטים

הטיבטים מאמינים שהנשמה מתגלגלת באמת לרמה אחרת, כפי שציינה אביגיל בקשר לאמונתה, ולכן לא תראו טיבטי דורך על נמלה או הורג מקק מכיוון שרוב הסיכויים כי נשמת אדם יכולה להתגלגל אל היצור הזה או ממנו.

smile2life

New member
מתקשר בערבון מוגבל מאוד../images/Emo104.gif

עדיין לא ממש וקצת פוחד לתקשר לאחרים.....

ר א ם

New member
נשמת חיות,../images/Emo107.gif

למען הדיוק לחיות יש נשמה קיבוצית, אפשר לומר שיש את "הכלב העליון" שכל הכלבים נוצרים ממנו. ההבדל בין חיות לבני אדם הוא שבני אדם כשהם יורדים להתגשמות הם מקבלים נשמה אינדבידואלית שלעיתים מכונה גם "הניצוץ האלוהי". החיות קשורות אל "נשמת על" ואין להם את "הנשמה האישית" ומכאן ההבנה שלחיות יש נפש. גם החיות עוברות אבולוציה רוחנית, אולם תהליך ההתפתחות של חיות להיות בני אדם, הוא ארוך מאוד, חיות אשר עומדות לפני התפתחות כזו חוות מידה מסויימת של "אינדבידואליות נשמתית" לפני עלייתן למדרגת אדם. חג שמח, רם.

למעלה