שאלה

medichi

New member
שאלה

שלום אני חוזר לשרות אחרי תקופה בה למדתי במסגרת העתודה הטכנולוגית,התחלתי לא מיזמן טיפול פסיכולוגי. האפ הצבא יאפשר לי להמשיך את הטיפול באזרחות,מבחינה של יציאות לפסיכולוגית וכו´? האם ינתו לי איזהשהם הקלות במשך השרות בגלל הבעיות שלי ? מדיצ´י-מדוכא

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מדיצ´י יקר

צה"ל לא אוהב טיפול מחוץ למסגרת הצבאית. יש לכך סיבות רבות ושונות, בין השאר: נושא האחריות והביטוח. אם לא תרצה לקבל טיפול נפשי במסגרת הצבא, ולהמשיך בטיפול פרטי באישור, הרי שתאלץ לבקש ולקבל אישור מיוחד (שכאמור, לא ניתן בקלות, אם בכלל). האלטרנטיבה היא להמשיך את הטיפול האזרחי מבלי ליידע את הצבא -- אבל כמובן שלא תקבל שום הנחות והקלות. מסובך? מקשה? מצטערים...

medichi

New member
אפשר פרטים?

ממי אני אמור לבקש אישור? האם צריך לבקש את האישור כבר בקורס,או רק אחרי שיציבו אותי? נואש

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
אישור

אנחנו לא יודעים פרטים על הקורס וכד´ אז קשה לענות. כדאי שתתייעץ עם קב"ן, רופא היחידה, או קצינת ת"ש כשתגיע לקורס ותחליט מה לעשות לפי זה.

kaban

New member
טיפול באזרחות - תמיכת המערכת

כמי ששירת כקבן אני יכול לאמר שאנחנו עודדנו חיילים שרצו להמשיך טיפול באזרחות ובהחלט תמכנו בכך!!!! (לעיתים היו קשיים יותר עם אלו שרצו להתחיל טיפול תוך כדי הצבא אבל גם הם קיבלו אישור ) המשך את הטיפול אבל יש לקבל אישור מסיבות טכניות - על הפסיכולוג לדעת שאתה חייל עליו לעדכן את הצבא רק אם הוא חושב שיש הרעה במצב או אם הוא חושב שיש צורך בטיפול תרופתי ועל זה הצבא צריך לדעת. גם אתה חותם על טופס בו אתה יודע שהאחריות היא עליך ולא על הצבא לטיפול שאתה מקבל אבל שוב אין מניעה מלקבל טיפול. המידע כי הצבא מערים קשיים -איני יודע מהיכן הוא שאוב הכי חשוב שתטפל בעצמך!!!

kaban

New member
טיפול

לגבי טיפול באזרחות ראה בהמשך לגבי יציאות לטיפול זו בעיה אם תהיה לוחם אבל ניתן תמיד לסדר משהו עם המפקדים לגבי הקלות בשירות - זו החלטה של גורמי בריאות הנפש ולכן בנוסף לטיפול באזרחות עליך לפנות לקצין בריאות נפש לפרט את בעיותך ואז יוחלט אם יש מקום להורדת פרופיל נפשי - אפילו זמני - על מנת לעזור לך אני מקווה שעניתית לשאלותיך - גם במסר - אם יש עוד שאלות אשמח לענות

למעלה