שאלה

snoopy821

New member
שאלה

שלום אני מתכוון להגיש תביעה נגד חברת האבטחה בה עבדתי.בתלוש המשכורת הם רשמו לי שכר בסיס עשרים ש"ח ותוספת שבעה שקלים,איך אני יכול להוכיח שאני הרווחתי עשרים ושבע ש"ח ?הטענה שלהם שבתוספת של השבעה שקלים הכל גלום(מטווח,שעות נוספות וכו') האם יש תקדים\פסק דין שהצליח להוכיח את הטענה שלי? או לחילופין מה עליי לטעון בבית המשפט?אין לי חוזה שרשום כמה הרווחתי,למרות שבעיתונים מפרסמים שבמשרה הספציפית שעבדתי בה השכר הוא עשרים ושבעה שקלים תודה

avi1976

New member
תביא כהוכחה את הפרסום מהעיתון

כמו כן, קיים איסור שכר גלובלי לפי חוק הגנת השכר ובנוסף לכך קיים גם חוק שכר מינימום. אתה גם יכול לראות שמספר השעות לפי 7 ש"ח שוות למספר השעות לפי 20 ש"ח.

ועוד משהו:

המעביד טוען שהרכב השכר כולל גילומים? נטל ההוכחה עליו. שיראה חוזה בו הדבר מצויין במפורש, או שהטענה חסרת ערך. יתרה מזו, לפי חוק הודעה על תנאי עבודה הוא היה חייב להודיע לך מה תנאי השכר שלך. קיבלת הודעה כזו?

ia 2

New member
שאלה באותו נושא...

גם אני חתמתי על אותו הסכם שאומר תוספת של 9% בימי חול, ובשבת 50%. אני מקבל בפועל 27 ש"ח לשעה, אך בחוזה שחתמתי עליו השכר בסיס הוא מינימום, כולל כל מיני תוספות קבועות, שמסתכמות בשכר כולל של 27 ש"ח לשעה, שכולל בתוכו שעות נוספות כמו אצל כולנו אני מניח. השאלה שלי היא כזו: בשבת אני מקבל 40.5 ש"ח לשעה שזה בדיוק 50% מ27 ולא משכר הבסיס שלי כביכול שהוא מינימום. אם כך, לטענתי, ביום חול אני צריך לקבל 9% תוספת על 27 ולא על המינימום כמו שהם עושים עכשיו. יש בסיס ואמת בדברי? יש עילה לתבוע?

avi1976

New member
קיימת אפשרות לבסס זאת

אך כל דבר לגופו. דרושים המסמכים להסתכלות מקצועית... ונובע מכך תוכן תביעה מבוססת עם טענות משפטיות בהתאם!

למעלה