שאלה:

שאלה:

סליחה שאני פותחת הודעה חדשה... יכולים לשרשר אותי לשאלות קטנות ונצלשים פשוט אני צריכה תשובה מהירה:) לגבי דרסאז': מה זה מקצה פריסטייל? פשוטו כמשמעו? ואילו מקצים נוספים יש (כמו שברינינג לדוגמא יש נוביס, ירוקי וכד/)?

בווסטרן יש פריסטייל.

יש ריינינג שהוא פריסטייל. בפריסטייל המתחרים והסוסים מחופשים, צריך מוזיקה תואמת. השיפוט הוא, חוץ מאיך עשית את המסלול, לפי מקוריות. אומרים גם שהשיפוט הוא לפי עוצמת מחיאות הכפיים וההתלהבות של הקהל, אבל נאי לא יודעת אם זה נכון.

Ruf Lil RusGal

New member
הסבר קצת יותר מעמיק מהקודם...

כידוע במקצי ריינינג יש מסלול ידוע מראש (בישראל יש 10 מסלולים וכל פעם בוחרים אחר), הרי יש אלמנטים שצריך לבצע בסדר מסוים ואיך יישפטו אם כל אחד יעשה באופן שונה? במקצה ריינינג פריסטייל- הרוכב בוחר את סדר האלמנטים ואת המסלול- כל מה שצריך זה שיהיו את כל האלמנטים והרוכב בוחר את סדר הופעתם. הרוכב גם מחפש את עצמו ואת הסוס בתחפושת מקורית, כמו מן פורים כזה. הרעיון הכי טוב שלדעתי היה - חתן וכלה. אני לא זוכרת מתי זה היה אבל זה היה מזמן ואני לא ראיתי אבל הרעיון הזה מאוד מגניב..!

חח

אפשר לפרט יותר...אני ממהרת אז פעם אחרת קיצר-חתן וכלה זה היה שימעון ונראה לי תרקומיא. אבל הכי מקורי היה של אשיר ואופק-מטוס!!!

יווווו

יש לך תמונה
אני חייבת לראות את זה.

סורי...אין לי

אם את רוצה של החתן וכלה יש. של המטוס אין! ואני גם ניסיתי להשיג..אני אברר שוב עם אשיר אם יש לו!

שטן

תחפושת אחרת של אשיר (לא המטוס). שטן. על ביוטיפול פפוניטה 2003 לתמונות נוספות-רק תגידו.

ווינגז

New member
אני חושבת שבדרסז'

מדובר על מקצה עם מוסיקה, ששילוב האלמנטים בו הוא לבחירתך (בניגוד למבחנים - שבהם אתה צריך לעשות כל אלמנט בזמן הספציפי, בין אותיות מסויימות). אם אני לא טועה, עדיין יש במקצה מספר אלמנטים שחייבים לעשות (ואפילו מספר פעמים מסויים, נכון?), אבל הסדר, הקצב והמוסיקה משתנה מרוכב לרוכב.

מקצה הפריסטייל בווסטרן

מקצה הפריסטייל הוא סוג של מקצה ריינינג. במקצה זה נכנסים הרוכב והסוס בתחפושת. התחפושת צריכה להיות מקורית, וכמה שיותר מלהיבה. קצת על מקצה הריינינג-במקצה הריינינג כמה אלמנטים: ספינים, האטות ממעגל גדול מהיר לקטן איתי, החלפת ליד (רגל מובילה), סליידים (עצירות החלקה), ורולבקים. במקצה הפריסטייל הרוכב צריך לבצע את האלמנטים של הריינינג. יש לו מספר אלמנטים שהוא חייב לבצע במהלך המסלול- •מינימום 4 ספינים רצופים לימין •מינימום 4 ספינים רצופים לשמאל •מינימום שלוש עצירות •מינימום החלפת רגליים אחד מימין לשמאל •מינימום החלפת רגליים אחת משמאל לימין את האלמנטים האלה יבצע המתחרה בסדר שהוא יקבע. המוזיקה שתושמע במהלך המקצה (אותה גם ייבחר המתחרה) צריכה להיות כמה שיותר מתאימה למסלול. חוקים נוספים במקצה הפריסטייל הם: •הרוכב ישב על הסוס בישיבת פיסוק בלבד •הרוכב יכול לרכב ביד אחת או שתיים או בכלל בלי ידיים בכל מתג חוקי •ניתן להציג את הסוס עם מושכה על הצוואר כל עוד היא רפוייה. •הזמן המרבי של המקצה הוא 4 דקות •שימוש באביזרים מותר, כל עוד הוא לא מסתיר את הסוס לשופט בכל שלב שהוא במקצה, והוא אינו מוסיף ניקוד **אלה החוקים היותר חשובים ויותר מרכזיים. מידע על תהליך השיפוט, על מה מקבלים 0 נקודות, איך מחשבים את השיפוט וכו'....תוכלו למצוא בתקנון ההתאחדות בקישור המצורף! (בחרו את הלחצן-"תקנון עמודים 43-65 ועיינו מעמוד 58). תמונה מאליפות הארץ האחרונה. מקצה פריסטייל של נועם קסטל על הסוס שלה-אמיגו פפוניטה

עוד

גלי עזריאל על סוסתה מרי בתחפושת לדגל המדינה אם את רוצה תמונות נוספות, רק תגידי
מקווה שעזרתי.

למעלה