שאלה..

B A T s

New member
שאלה..

אני מקווה שזה המקום ואם לא אז סליחה. הבלוג שלי הגיע למומלצים ובעקבות כך הגיעו הרבה מגיבים. כשמישהו מגיב אצלי בבלוג אני בודקת מי זה וקוראת קצת אצלו בבלוג. נכנסתי לבלוג של מישהי שהגיבה אצלי וראיתי שהשם של הבלוג שלה זה גם השם של הבלוג שלי, העמקתי להסתכל וראיתי שהעיצוב זהה לעיצוב שלי, ושתיאור הבלוג שלה ממש דומה לתיאור הבלוג שלי. יש לציין שהבלוג שלי פעיל מאוקטובר והבלוג שלה פעיל ממרץ. הערתי לה על זה ואותה זה די משעשע. מעניין אותי מה אתם חושבים על זה, מה אתם הייתם עושים אם הייתם במקומי? שוב אם זה לא המקום, סליחה.

גם התכנים אותו דבר?

אני לא בטוח אבל נראה לי שזה כן המקום. הייתי בודק את שאר הבלוג של אותו אדם, במקרה ויש פה גניבה דיווח למנהלת הבלוגיה יפתור את העניין.

B A T s

New member
לא התכנים לא זהים

יש לה בסך הכול שלוש רשומות, וכמו שאמרתי העיניין ממש משעשע אותה. הבלוג שלי כשמו כן הוא זה המקום שלי להביע את עצמי כמו שאני, והיא פשוט באה ולקחה לי את השם...

את זה ממש קשה לי להבין

בהחלט ייתכן שהדבר מקרי לחלוטין, אבל תפוז לא צריך לאפשר בלוגים עם שמות זהים.

mary lou

New member
השם שלך זה my place!!!

למען ה', את יודעת כמה בלוגרים יש עם שמות בסגנון הזה?!? אני לא יודעת לגבי הבחורה הזו אם היא באמת עשתה את זה בכוונה או לא אבל זה בערך כמו להגיד ש"איזה חוצפה! השכנה גנבה לי את השם! גם לה קוראים יעל!" זה שם נפוץ, וגם העיצוב לא נדיר במיוחד, שלא נדבר על תיאור הבלוג הבנאלי. ואם בתוכן היא לא גנבה לך שום דבר, אז מה את בעצם רוצה? אני בכלל חושבת שכולכם גבנתם ממני את הרעיון של לפתוח בלוג!!! כדאי שתשיגו לעצמכם עורך דין טוב כי אני מתכוונת לתבוע!

B A T s

New member
לא התכוונתי לתבוע או משהו בסגנון...

היא קראה לבלוג שלה my place ולא משהו בסגנון פשוט ככה. מה אני בעצם רוצה? סתם לדעת מה דעתכם...

mary lou

New member
דעתי היא...

שזה בעייתי מאוד אם היא עשתה את זה בכוונה ועוד יותר בעייתי אם מישהו גונב תכנים אבל במקרה הספציפי הזה אין מה להתרגש ^_^

siv30

New member
../images/Emo6.gif למרות שהצחקת אותי

תחשבי מה היה קורה אם היית מקבלת רושם שמישהו גנב לך את הבלוג שלך? נראה לי מעשה מקומם גם אם בתכלס מדובר רק בעיצוב של תפוז.

mary lou

New member
לגבי העיצוב

גם העיצוב שלי הוא אותו עיצוב פחות או יותר אולי גם אני גנבתי? *רצה לבצע בעצמי פוליגרף* שוב, גניבה זה אחד הדברים היותר מעצבנים שאפשר לבצע בבלוגים אבל אי אפשר לעשות מה שכולם עושים ואז לטעון לגניבה...

ע ל ו מ ה

New member
זה לא מדויק

כי הבלוגרים המעתיקה הודתה במפורש שאכן העתיקה - העיצוב מצא חן בעיניה (לא רק הרקע, גם כמה וכמה קוביות תוכן) והיא העתיקה מתוך הערכה והשראה. העניין סודר ונגמר, אבל זה לא בדיוק "לעשות מה שכולם עושים ואז לטעון לגניבה".

mary lou

New member
נכון במקרה הספציפי...

אבל באופן כללי, יש כמה וכמה עשרות של בלוגים עם שם בסגנון. ואני מניחה שגם עשרות בעלי העיצוב הזה. בקיצור, זה לא שהכותבת עצמה הייתה עד כדי כך מקורית ופגעו לה עכשיו בזכויות

siv30

New member
../images/Emo6.gif

אני מסכימה עם הסיפא שלך, אם כי אני מסכימה גם עם מה שכתבה עלומה. לפעמים אנחנו כל כך אוהבים שאנחנו לא יכולים לעצור את ההשפעה. אותי לדוגמא היתה מעצבנת גניבה תוכנית.

B A T s

New member
שמחה שזה שיעשע אותך ../images/Emo8.gif

וכמו שכבר נאמר העיניין סודר..

mary lou

New member
תזהרי שאני לא אבצע גם בך פוליגרף.

וכל ההודעה הזו בכלל נועדה כדי לומר שאותי מעצבנת כתיבת תוכנית. מישהו במקרה רוצה לעשות לי את שיעורי הבית ב++C? (בבקשה?
)

גם אני בדקתי עכשיו,

יש אלפי בלוגים בתפוז עם עיצוב כמו שלך. את חושבת שהיא בחרה בכוונה בשם שלך? ממש קשה לי להאמין.

דם דם

New member
לנשוף...ולא להוציא

עכשיו אחרי שעשינו קצת מדיטציה ונרגענו אפשר להגיע לפיתרון הבלוג שלך בהחלט יכול להימצא שיש עוד כמה שמות כמוהו כמו שכבר אמרו לך פה,זה כולה שכנה, כמו שבאותה כניסה יכולים להיות כמה שמות של משפחת כהן ככה גם שם הבלוג והעיצוב של הבלוג גם יכול להיות זהה,כי אל תשכחי שאין פה מאה אלף סגנונות עיצוב שונים, בסופו של דבר הגיוני הדבר שכמה אנשים יהיה להם עיצוב זהה. כמו שאמרו, כול עוד היא לא כתבה אותם כתנים כמו שלך אז אין פה על מה להתלונן,אולי את מקור השראה בשבילה.

B A T s

New member
תודה..

זהו עבר, נגמר, נרגעתי. כמו שכבר אמרתי פה חשבתי בצורה מסוימת ועזרו לי לשנות את קו המחשבה... (וגם שיניתי את שם הבלוג)

ע ל ו מ ה

New member
היא מודה שהעתיקה ממך

ומחמיאה לך שהעיצוב שלך היה יפה בעיניה. הבלוג שלה לא ממש זהה לבלוג שלך, היא רק העתיקה כמה אלמנטים - כי סברה שהם מוצלחים. היא אפילו מקשרת לבלוג שלך כך שאינה מנסה לגנוב לך קהל אלא פשוט באמת אהבה את הבלוג שלך. קחי מחמאה והניחי לנושא. היא כובתבת בלוג משל עצמה, ורק אימצה חלק מגישת העיצוב שלך, שכפי שנאמר כבר מעלי, אינה ייחודית. עם הזמן היא תיתקל בעוד בלוגים ותלמד גם מהם רעיונות, והבלוג שלה כבר לא ייראה כל-כך דומה לשלך.

למעלה