שאלה

סנפירון

New member
שאלה

שלום לכולם. אשמח לשמוע מניסיונכם. (הפנו אותילפורום הזה) הבן שלי בן 10 חודשים (מחר) ושמנו לב שהוא לא תמיד מסתכל לכיווננו כאשר קוראים בשמו. ניסינו לבדוק את העניין הזה (עמדתי מאחוריו וקראתי לו מספר פעמים) והתוצאה היא שלעיתים הוא מפנה מבט ולעיתים קרובות הוא ממש לא מסתכל וממשיך להיות שקוע במשחק אות בטלביזיה. בדיקה אחרת דוקא היתה יותר מעודדת. השארנו אותו בלול ויצאנו מהחדר בזמן שהוא שיחק בכל הפעמים בהם הצצתי לתוך החדר וקראתי בשמו או אמרתי משהו הוא מיד הסתכל לכיווני. למעט זה - הוא זוחל יפה, נעמד בכוחות עצמו ומטפס על כל דבר שאפשר, קשר עין מצויין, צחקן ומאוד חברותי גם אלינו, גם לזרים וגם לילדים אחרים.התחיל למלמל רק לאחרונה (בעיקר בה בה בהבהבה - אבל לא יותר מידי ), הוא משתף פעולה במשחקים ומגיב ל"קוקו" שאני מצביע לעבר האור ושאול אותו "איפה אור" הוא מסתכל לאור (שאני לא מצביע ושואל הוא מסתכל עלי ולא מבין מה אני רוצה ממנו). מה עוד ? הוא אוכל יפה ואין לו התנגדות גם למאכלים חדשים. הוא מחפש את קירבתם של ילדים אחרים - נניח זוחל אחרי תינוק של חברים, מתקרב ומחפש מגע עם תינוקות אחרים וילדים. משחק יפה וללא שום התנהגות אובססיבית. (כפי שקראתי פה במספר הודעות של הורים). הוא גם רגיש לסביבה - נניח שמישהו מתחיל לבכות הוא מסתכל עליו ומיד מתחיל לבכות גם. לפני מספר ימים אשתי חטפה התקף שיעול והוא הסתכל עליה ומיד החל לבכות. מניסיונכם האם יש סיבה לחשש כלשהוא ? בכל מקרה אנו לוקחים אותו היום לבדיקת שמיעה.

סנפירון , בדיקת שמיעה היא צעד נבון

יש המון אלמנטים טובים וחיוביים בתאור שלך שמצביעים על ילד תקשורתי ומבין. קשה להבין למה בנך לא מפנה את הראש אליכם : זה יכול להיות נורמלי לחלוטין שכאשר ילד בוהה בטלויזיה הוא "מתנתק" מעט ( מוכר גם עם ילדים גדולים ואפילו עם מבוגרים). מכל מקום בגלל שאני חשה דאגה בקולך אני מציעהלא להסתפק בייעוץ באינטרנט ולפנות למישהו שגם יראה את בנך ויוכל לתת תשובות ברורות יותר .

סנפירון

New member
תודה למי את

ממליצה לגשת ? ועוד שאלה האם בגיל הזה הוא לא אמור להגות יותר מהברה אחת (בא בא בא בא )?

לגבי השאלה שניה את יכולה

לרשום אותה בשרשור לקלינאית התקשורת שנעוץ בראש הדף. למי לגשת? לרופא התפתחות!

למעלה