שאלה:

אופיר91

New member
שאלה:

איפה אני יכול למצוא מאפיינים כלכליים, דמוגראפיים, יישוביים של ארה"ב וישראל ???

תשובה

שלום אופיר, אתה יכול למצוא נתונים בסיסיים באטלס. בפרק של המפות העולמיות, יש מפות בנושאי דמוגרפיה, כלכלה, עיור וכו... (וגם במפות הכלכליות של כל מדינה) במידה וזה לא מספיק, תמיד אפשר לחפש בשנתונים סטטיסטיים וכמובן גם ברשת. הכל תלוי איזה נתונים אתה צריך ובאיזו רמת העמקה. במידה ויש עוד שאלות נשתדל לעזור.

אופיר91

New member
...

את האמת, אני צריך את זה לעבודה, ברמה די מעמיקה (על ייצוא, יבוא, תל"ג-בכלכלה לדוגמא וכו'). אם תוכלי להפנות אותי לאתר שיש בו מידע מספק במאפייני הכלכלה, דמוגרפיה, ישוב, אשמח מאד. תודה על העזרה!

../images/Emo222.gif../images/Emo27.gifבבקשה

אתר של ה cia האמריקאי. מכיל נתונים בכל התחומים על כל מדינות העולם. עדכני. אם אינך מכיר ,או לא תסתדר עם האתר כתוב ואנחה אותך. cia

איך שכחתי

ברור, אתר מוביל. בכל מקרה, לא יודעת אם תמצא מקבילה בעברית. לגבי ישראל כנס לאתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, זה כמובן בעברית. לגבי ארה"ב, לא תמצא חומר מעמיק בעברית, אולי אולי רק בספריה של אחת האוניברסיטאות וגם שם אני בספק אם יהיה משהו בעברית וגם ממש מעודכן. אין מנוס מהאנגלית במיוחד שבאתר שקישרה לך האילתית האנגלית מאוד בסיסית. אנסה לחפש עוד קישורים, אם אמצא, אביאם.

וחיפוש בגוגל

תמיד מניב תוצאות, אך באנגלית... demography and population data נסה חיפוש בערך הנ"ל. היה לנו גם קישור טוב במעודפי הפורום אבל הוא לא נקלט טוב ואני לא מצליחה לשחזרו... אשתדל.

מילון לאתר

צירפתי לך מילון מושגים קצר שתוכל להיעזר בו באתר ה cia/ מקווה שיעזור לך.

אתה יכול..

מצאתי אתר של לימודים שלדעתי תמצא שם ,הכתובת האתר היא: http://www.cet.ac.il/main/subjects/geography.asp אם אל תבקש אתר אחר מקווה שעזרתי ממני::אריאל

למעלה