שאלה

שאלה

אתם יודעים איפו אפשר למצוא(באינטרנט) חומר על סוף מלחמת העולם השנייה באוקרינה? חיפשתי בגוגל וויקפדיה ולא מצאתי...

Y. Welis

New member
אולי משהו ספציפי באותו מקום וזמן?

קרב, אירוע או תהליך?

TaL53

New member
בויקיפדיה

יש מידע על הנושא אבל לא בעברית. יש הרבה יותר מידע באנגלית. אבל אם אתה מעוניין במידע ספציפי על אוקראינה אתה יכול לשלוח לי מסר ואני אעזור לך בזה.

Y. Welis

New member
של מי? היו ניגודים אדירים בין אנשים

- לפי המוצא (אורקאינים, פולנים, רוסים); לפי הנאמנות הפוליטית, ועוד. היו כאלה שעברו את המלחמה עם פגיעות מעטות, והיו כאלה שאיבדו הכל. היו קומוניסטים, פשיסטים, כאלה שפעלו נגד שניהם (באנדרה) ולאומנים שונים. המימשל האזרחי של הגאולייטר הסדיסט אריך קוך, לא ממש נועד להיטיב עם האוכלוסיה האוקראינית, אבל אני מניח שהיו מי שנהנו ממנו. מכל מקום הגרמנים הנסוגים מצאו לא-מעט משתפי פעולה שחששו יותר מהכיבוש הסובייטי.

שלא תידע...

המלחמה באוקראינה גבתה מחיר עצום בנפש וברכוש מקורות מידע טובים על החזית המזרחית יש בשני ספריו של אנטוני ביוור: סטלינגר, והקרב על ברלין בהם הוא מתאר בפירוט על זוועות המלחמה.

Y. Welis

New member
וכן 'מבצע ברברוסה' של אלן קלארק

אבל המחקר הבאמת מקיף בנושא, וגם החלוצי והמרתק ביותר (שקראתי), הוא של אלכסנדר דאלין (סוף-סוף מצאתי את שמו) - German Rule in Russia: 1941-1945, שהופיע ב-1957. חשוב מאוד להתחיל בו.

למעלה