שאלה...

pirtza

New member
שאלה...

למה למע"רים שהם מתחת לגיל 18 אסור לעשות משמרת לילה? נעמה

לנעמה.. ../images/Emo104.gif../images/Emo104.gif

לנעמה אז ככה פעם היה מותר לנוער לעשות לילות היום מותר רק לבוגרים לעשות לילות (בוגר= גיל 18 וסיום י"ב) ולמה זה כי לנוער שלא סיים בית ספר הוא למחרת אותו לילה צריך לללמוד ואם הוא יעשה לילה הוא לא יהיה מרוכז בשיעור והוא יהיה גם עייף וגם מבחינת ביטוח הביטוח של הנוער לא מכסה לאחר שעה 11 בלילה לקבלת תשובה יותר מדוייקת תשאלי את האחראי מתנדבים שלך יום נעים איילון 71
נ.ב. מקווה שלא טעיתי אם כן אנא תקנו אותי

paradan

New member
חוץ מזה...../images/Emo104.gif../images/Emo8.gif

מד"א בלילות זה לא מקום לנוער, והמבין יבין...
אגב, ביטוח מד"א=ביטוח רשלנות רפואית, ביטוח נזק צד ג´, ביטוח לאומי, ביטוח הסעות לקרובי משפחה - כל זה לא תקף לנוער לאחר השעה 23:00 וזה על פי חוק מדינה! דני

טומי*

New member
יש חוק מדינה......../images/Emo104.gif

בענין העסקת נוער מתחת לגיל 18 שאומר שאין להעסיק בני נוער לאחר השעה 22.00 בערב.אז תשאלו אבל אנחנו לא מעוסקים, אלה מתנדבים.אז אומנם זה נכון אבל מ.ד.א. פועל לפי חוק זה בעצה אחת עם היועץ המשפטי של מ.ד.א. כבר שנים רבות טומי

paradan

New member
יש דברים שהשתיקה יפה להם../images/Emo29.gif../images/Emo1.gif

זה לא עד כדי כך נפוץ אך בכל זאת. מצטער, פירוט לא לפורום הזה... דני
נ.ב. מסנג´ר : [email protected]

gal-or

New member
נעמה, את עוד מידי צעירה בשביל

לתת משמרות בלילה. עדי

chanand

New member
חוץ מזה

לא התנסתי בדברים שדני לא הזכיר, אבל לדעתי משמרות לילה זה ממש לא אטרקציה.

Action force

New member
החוק ודרך להתפלסף...

שאלה: מה קורה אם אני רואה את האמבולנס ומגיע עצמאית לטפל, מתלווה לצוות, אני נקרא "עובר אורח"... אז יש ביטוח לא? ברמה העקרונית, אני מסכים עם זאת שנוער, לא צריך לעשות משמרות לילה בימי חול, אך בחגים, זה יכול רק להועיל... אבל גם לגביי זה אני בדילמה... בתחנות הגדולות, אני לא חושב שצריך להיות, אבל לדוגמא באילת: שבלילה יש: לבן (רק נהג) ואט"ן.... בחופשים אנחנו יכולים מאוד לעזור... 2 מתנדבים ישנים בחדר רופא... ונגמר הסיפור.. למה לא קרו מקרים, שעצרתי לטפל עם הלבן (שהיה לבד) והמשכתי לעוד נסיעות? (אני עובר אורח, לא?)

chanand

New member
ויכוח מיותר.

אתה עוזר מאוד בתחנה במשמרות בוקר וערב, כל הכבוד, תודה רבה, בלילה תלך לישון! יש חוק (אולי באילת אין מי שיאכוף אותו) אבל צריך לעבוד לפי החוק. אצלנו לדוגמא היתה שנה שלמה שלא העשינו נסיעות בתחנה כי לא היה אמבולנס מוגן ירי, ולנוער אסור לעלות על לא מוגן, חוק זה חוק, ועמדנו בזה. אני מעריך שתוך שנה שנתיים מקסימום, תוכל לעשות גם לילות.

Action force

New member
אסכם אותו.

בסיכום של תחנתי היא: ברור שבאותם מקרים שהמשכנו את הנסיעות זה היה מכוון, שהיו נסיעות "קשות" והיה צורך דחוף לאדם נוסף ולא היה עובד בסביבה. בכל אופן, הכרתי טוב את התחנה שלי בלילות... (מסיבות אחרות) והבנתי כמו כן לגביי תחנות אחרות, אדגיש ואומר שאינני חושב שנוער צריך לעשות לילות. בסיכום של השואל לגביי הלילה: אסור בגלל החוק, המדיניות. ולא מומלץ בגלל התנהגות העובדים בשעות הקטנות של הלילה. תודה רבה. נקודה.

paradan

New member
עוד פילסוף קט../images/Emo104.gif

אם כבר בפילוסופיה מעייננו אז: א. עובר אורח?! איך זה קשור בדיוק? אתה חושב שלעובר אורח יש ביטוח רשלנות רפואית?! הרי לא מדובר כפי שרבים חושבים על ביטוח הנסיעה עצמה באמבולנס - לצורך כך יש ביטוח חובה... מעבר לזה, רק להשכלה הכללית, כל פציעה (טפו טפו טפו, חס ושלום) שעלולה להיגרם לך לא תכוסה ע"י נהג האמבולנס וגם לא ע"י אף אחד אחר... תתאר לך מקרה הגיוני ולא כל כך נדיר: בזמן הורדת חולה תחליק במדרגות - מצער אך קורה, מנסיון אישי, אוץ´... וחץ מזה, הרי מדובר בחוק מדינה (בעיני החוק התנדבות במקרה זה דינה כדין עבודה) ובמדיניות הארגון בו אתה מתנדב, אם כבר אתה בשוונג של חשיבה בצורה זו למה שלא תיסע באדום או תשדוד בנק על הדרך... בבקשה תשמרו על עצמכם ותתדאגו לעתידכם ועתיד משפחתכם דני נ.ב. סורי על הרצינות אבל הנושא רגיש מבחינתי

Action force

New member
התקפת אותי על נושא...

התקפת אותי על נושא שחשבתי שאני בקיא בו. אני חייב להגיד שאתה צודק, והאמת שלא חשבתי כל כך לעומק של הדברים. לא אצטרף יותר לנסיעות בשעות הקטנות. אבל עכשיו יש לי שאלה: אז למה במשמר האזרחי מרשים להתנדב, עד צאת הנשמה?

paradan

New member
מה, לא ידעת ששוטרים מעל לחוק../images/Emo8.gif

סתם האמת אין לי שמץ של מושג.

berrale

New member
נסיעות ברצף

דני ידידי, מה קורה בנסיעות רצף ? התחלת נסיעה ב- 21:50 והמשכת , נניח לצורך העניין שתיים ויותר נסיעות ? אז אין לך ביטוח ??? ברור שיש, גם ביטוח צד ג´ וגם ביטוח רפואי. אגב, מתנדב כעובר אורח חייב ע"פ חוק (השומרוני הטוב, חוק התעבורה) להגיש ע"ר ע"פ הכשרתו - כאמור חייב ! מכורח זאת הוא מוגן ע"פ חוק, אם הוא מצטרף לצוותי מד"א - הרי מרגע שהצטרף (לכאורה באישור מפקד כוח מד"א בשטח, ובאין כזה, הרי שהוא עצמו מפקד כוח מד"א בשטח - נניח פיגוע אליו הגיע מתנדב ראשון), הוא נחשב לחלק בלתי נפרד מהצוות ומבוטח בכל ביטוח רלונטי, בכל שעה שהיא !!! כאמור, לדעתי, מבלי לבדוק ביסודיות את החוק הרלונטי לעניין התנדבות, מדובר יותר בהוראה פנימית של מד"א. אגב, חוק שעות עבודה ומנוחה המדבר גם על נוער מדבר על שעות לילה, אבל אין דין מתנדב כדין עובד אלא לעניין ביטוח לאומי...

berrale

New member
מוזר - לא בטוח

אין חוק המדבר על ביטוח הסעות לקרובי משפחה לאחר שעה מסוימת, ומובן מאליו שהביטוח תקף בכל שעה לגבי הסעות קרובי משפחה, השמועה אומרת שביטוח המתנדבים לא יפעל לאחר שעה מסוימת, אישית נראה לי מוזר ויותר כתירוץ של מד"א... בכל מקרה יש אחריות של מד"א כלפי ההורים ומן הסתם הוגדר כך גם במקדם בטחון כפי שרמזת... אבל בכלל, מדוע לרוץ ולעשות לילות (אני שואל זאת כמי שעשה זאת בעצמו) ע"פ רוב יש הרבה יותר נסיעות במשך היום, לא ?

paradan

New member
בראלה בראלה ../images/Emo103.gif

שלום ידידי, כמובן שאתה צודק וביטוח טיפול ופינוי קרובי משפחה תקף במשך כל השנה אך לא קח לגבי השאר. ביטוח מתנדבים לא יפעל בלילה עקב החוק האמור ועקב מדיניות הארגון. ארגון אמר "אין נוער בלילה" וזאת זכותו. נוער שיתנדב בלילה לא יכוסה בביטוח לאומי, רשלנות רפואית וצד ג´! גם כך הביטוחים הנ"ל מאוד מוגבלים דוגמה: ביטוח רשלנות רפואית הוא עד2 מליון דולר לשנה בכל מד"א כלומר אם יהיו כמה תביעות בשנה מישהו בבעיה. (פירוט של ביטוח רשלנות רפואית נשלח פעם לתחנות ממפ"ה כאשר היה בעיה עם ביטוח של מח"ל, אך בכל זאת אל תתפסו אותי במלה). וחוץ מזה אתה יודע כמה קשה להוציא ממד"א אגורה... לגבי פיגוע וכל השאר מקרים יוצאי דופן אני מסכים שיש בעיתיות ורק שתדע חוק לא תעמוד על דם רעך לא נותן ביטוח רשלנות רפואית ולא מגן מפניה... חוק השומרוני הטוב הוא חוק אמריקאי ומגן על אדם הניסה לעזור והזיק מפני תביעה משפטית אך לא כך הדבר בארץ. עד כמה שאני יודע (גם מאלי יפה עצמו) יש הגבלה ספציפית בחוזה הביטוח של מד"א לגבי נוער בשעות הלילה! אני גם מבקש בכל לשון של בקשה לרדת מנושא זה. אני וגם עינבל לא רוצים שמתנדב נוער יקרא את אחת ההודעות, ילך להתנדב ושחס ושלום יקרה לו משהו... תשמרו על עצמכם
דני
נ.ב. הקוביות בכותרת בכוונה המבין יבין (וסורי לכל השאר)

inbale

New member
תוספת קטנה לסיכום ../images/Emo103.gif

נעמה ברוכה הבאה אלינו ואנחנו נשמח לראות אותך כאן איתנו בפורום (גם בלילות
) יש זמן וגיל לכל דבר ואם את מתחת לגיל 18 פשוט אין מה לחפש בתחנת מד"א בלילות. ברוכה הבאה

למעלה