שאלה

מאיר 2000

New member
שאלה

האים יש קשר בין אמפטיה לאצהיימר.? אבא שלי חולה אלציהימר. אתמול הוא היה אפטי מאוד היה מאוד חלש . לא רצה לאכול .האים יש קשר?

מאיר שלום

אחד הדברים המאפיינים חולי אלצהיימר הוא אדישות לסביבה , חוסר יוזמה וגם עייפות. הם בדרך כלל לא מתלהבים כמו פעם מהנכדים או מדברים שהם אהבו , גם הטעם שלהם באוכל משתנה. יש להם גם בעייה בחוש הריח. אם יש לו בעייה עם האוכל , תנסו לגוון לו ולבדוק מה הוא כן אוהב. אולי גם מזג האוויר החם דורש משהו מרענן יותר. שיהיו בשורות טובות וכל טוב, טובה

למאיר שלום

אישי קיבל טיפות נגד אי שקט והטיפות האלו עשו אותו מעט אפטי , יכול ליהיות גם מהכדורים שאבא שלך שותה גורמים לאפטיות. יש לשאול את הרופא אם ניתן להוריד מהמינון, הרופא של אישי אמר לי להוריד מהטיפות מעט. בשורות טובות

ronnyw

New member
שלום מאיר

אני מניחה שהתכוונת לאפטיה (אדישות) ולא לאמפטיה (הזדהות) ושהאות 'מ' השתרבבה בטעות. אני חושבת שהתשובה תלויה בשני גורמים: אופי החולה מלחתחילה, והשלב בו נמצאת המחלה. יש שלבים במחלה בהם החולה דווקא נרגש ואגרסיבי, תוקפן ופעיל. הייתי אומרת שזה קורה בערך בשלב האמצעי (המחלה מחולקת באופן גס לשלושה שלבים). אגב, הוא עשוי להגיב בחריפות לעניין שולי (בעינינו) ולהיות אדיש וקהה חושים למשהו שנראה (לנו...) מהותי. עם התקדמות החולה לשלב השלישי הוא הופל מסוגר יותר, שקט יותר (קל יותר לטיפול), מנותק מהסביבה, כלומר - אפטי יותר. העוצמה של התופעות נובעת מאופיו הראשוני של החולה. (רק הערכה שלי. ממש לא בדוק ). אם המעבר משלב לשלב נראה לך מהיר או תזזיתי מידי - לא נראה לי שזה חלק מהמחלה.

מאיר 2000

New member
תודה לתשובות

אבי כן חולה. אתמול הוא היה הפוך מאפטיה. הוא היה מאוד ערני הוא שאל שאלות מענינות יתנהג רגיל ויותר מי זה

למעלה