שאלה

יהוי

New member
שאלה

עד כמה שאני מכיר את ההיסטוריה של רומי לא היתה להם בשום מקום מדיניות של הגליה, אם כן מדוע אם בכלל הוגלו תושבי הארץ לאחר מרד בר-כוכבא? האם יש דוגמאות נוספות להגליות רומאיות?

Boogieman

New member
הרומאים לא היגלו אף אחד.

כדאי לציין שכבר מאז התקופה ההלניסטית, ובטח ובטח בתקופה הרומית, כבר התקיימה פזורה יהיו די גדולה ברחבי האימפריה. אחרי המרד הגדול, ובמיוחד אחרי מרד בר כוכבא, האוכלוסיה היהודית בארץ התמעטה בגלל הגירה (החיים פה לא היו דבש) וסיבות אחרות אם המידע על הרעב והמחלות שלאחר מרד בר כוכבא נכון.

קוכולין

New member
האם יש סברה שהמידע לא נכון?

אני ממש לא מבין בתקופה הזאת, אבל באופן אישי נראה לי די הגיוני שיהיה רעב כבד לאחר מרד שהחריב את כל יהודה.

Boogieman

New member
לא שאני יודע.

גם אני רחוק מליות מומחה, אבל נדמה לי שהמקורות די מצומצמים. אני מנחש שזה נכון אבל יכול להיות שמספרי הקורבנות מוגזמים.

טשאפק

New member
הגלו רבבות

לעבדות ברחבי האימפריה. זה היה צעד ענישה מקובל למדי.

הרומאים בהחלט הגלו קבוצות מסויימות

למשל המוני גברים צעירים שנמכרו לעבדים. במקורות מסופר שבעקבות המרד הגדול מחיר העבדים בשווקים ירד כי היה היצע גדול. גם נשים צעירות הוגלו ונמכרו לשפחות. הרבה מאוד עבדים הוגלו לרומא ולארצות אחרות והועבדו במכרות, בחקלאות, בעבודות הבית, בצי וכד'. הרבה מאוד גויסו ללגיונות הרומאיים. אז נכון שהרומאים לא הגלו עמים שלמים כמו האשורים והבבלים, אבל בהחלט קבוצות חברתיות שתאמו את צרכיהם.

שינובי5

New member
עד כמהשידוע לי

רומא לא הגלתה עמים.היא העדיפה לשחוט אותם, או למכרם לעבדות, כמובן אם מרדו והובסו. בספרו - חזיון לא פנטזיה מציין הרכבי מכתב לסנאט הרומי ששלח דומיטיאן- ובו הצהיר כי "פקד על שבט/עם מסויים להעלם", מאחר ולא היו לו כישורים באומנות הקסמים, ברור למה האיש התכוון. אגב הנשים לא היו רק שפחות, אלא כמצוות אנשים מלומדה, נשלחו לאכלס את בתי הזונות ברחבי האימפריה.

למעלה