שאלה

1חרטטן

New member
שאלה

טוב אז ככה, יש לי ידע מאוד מאוד בסיסי במוזיקה (יודע מרווחים, כל תיאוריית הקצב כי אני מתופף, קצת סולמות וכאלה) אבל מה, יש לי שמיעה לא רעה, קיצר כתבתי שיר ואין לי מושג באיזה סולם הוא זה הכל משמיעה, הבעיה היא שהוא, איך לומר, קצת משעמם כי הפתיחה והבתים זה כל הזמן C G F והפזמון כל הזמן Em F ובסי פארט טיפה Bb, בקיצור אני רוצה להפוך אותו לפחות משעמם, איך פאשר לעשות דברים כאלה?

dombi7

New member
הסיבה היא פשוט בגלל

שאתה משתמש בדרגות ההכי בסיסיות שקיימות. אם אני הבנתי נכון אתה נמצא בסולם פה מז'ור, אלא אם כן מה שכתבת זה דו סול פה, ולא פה סול דו? אבל אם זה השני אני לא מבין איך אתה כותב ראשונה חמישית רביעית? בכל מקרה הייתי משתמש גם קצת פה ושם בדרגה השישית, שזה בסולם פה מז'ור, Dm. חוץ מזה תראה אם אתה יכול גם לעשות מודולציות, כלומר מעברים לסולמות אחרים. לדוגמא לדו מז'ור הקרוב מאוד. או אולי אפילו לרה מינור, שהוא הסולם המינורי המקביל. אבל תשמע בסופו של דבר ככה מתחילים. בונים קודם כל שירים פשוטים של אחד-שתיים-חמש, ואח"כ אפשר להיכנס לסיבוכים. לאט לאט

1חרטטן

New member
טוב אז ככה

לפי מה שאמרתי לך הידע שלי בסיסי מאוד, האוקרדים הם דו סול פה ולא להפך ולכן אין לי מושג מה זה ראשונה חמישית רביעית.. אני גם לא יודע מהזה אחד שתיים חמש, חוצמזה הבנתי הכל אבל זה לא מותאם לסולם. תודה

2Juliet

New member
מממ

אם כתבת שיר שאתה מתכוון לשיר, אתה יכול לעשות טראנספוזיציה לסולם אחר שיותר נוח, ולהכניס לפי הבתים ולפי התהליך בשיר יותר עניין בלחן לפי ההתפחות ההרמונית/מוסיקלית.. למשל, אקורדים sus שיכולים להיות מעברים של ביתצ לפזמון או ליצור מתח לקראת סוף של פראזה מסוימת. ולשחק עם האוקרדים. למשל יש לי שיר שהאקורדים של הפזמון הוא לה פה דו סול. בבית אני עושה אותם יותר אקורדים "לא פתורים" ופזמון זה פשוט כאילו נכנס לפי השיר לקטע של - הגענו לשם . חח מקווה שהבנת למשל בבית זה A sus2 Fmaj7 C F ובסוף לפני הסוף שמתי רה, שמדגיש מעבר למשהו אחר וסוף של משהו בשיר. שזה נשמע נחמד..

1חרטטן

New member
טוב, גרסת מידי (בלי השירה)

קבלו את זה, וד"א, זה בלי השירה דבר שעלול מאוד להפריע כי יש באמצא איזה 2 תיבות "ריקות", וזה בגלל שיש שם משהו בשירה, אבל תסדרו, יהיה טוב. המבנה של השיר הולך ככה (בשביל שתבינו) - A B A' B' A'(Guitar Solo) C PART B' A' וזהו... האקורדים זה: A - C G F G הרבה פעמים B - E F E F G F X2 C Part - C G F G X2 A# Am G F C F עכשיו, תגידו לי מה אתם חושבים ומה אפשר לעשות בקשר לשאלה שלי

lordnoodle

New member
זה נורא יפה :)

עלה והצלח! =] יש יותר מדי חזרות, אבל המבנה ממש טוב( ואני אישית נורא אהבתי!).

1חרטטן

New member
נו זה לא מקפיץ!!!

אני מצטער שכתבתי מליון הודעות אבל זה לא מקפיץ לי

למעלה