שאלה

שאלה

מישהו פעם מכר בובות בדוכן בפסטיבל לתאטרון בובות בחולון? כי אם כן אני רוצה לדעת אם כדאי לי להשקיע ולבנות הרבה בובות או מעט- ואשמח אם תאמרו לי מה סדר הגודל של המחירים שאנשים יקנו בהם.

היי רועי...

מנסיון אנשים לא ממהרים להוציא את כספם על עבודות יד למניהן. אלא אם כן אם תמכור אותן בסכום אפסי שלא יהיה לך בכלל משתלם...לצערי הרבה מאוד אנשים לא מודעים למאמץ, הזמן וההשקעה שאמנים נותנים ביצירות שלהם ולכן לא מוכנים לשלם בדר"כ את מה שהאומן דורש.. מצד שני יש אנשים שכן מוצאים ענין ורוצים לקנות.. לגבי עלויות זה מאוד תלוי מה אתה מכין.. רצוי לחשוב על משהו פשוט אך איכותי! ולתמחר את זה על-פי חומרים+זמן עבודה+ מעט רווח...אין נוסחא מדויקת.. לגבי דוכן..להקים דוכן עולה כסף (למעלה מ 100 ש"ח - זה לא חינם)... ולא תמיד מחזירים את ההוצאות ע"י מכירה.. מצד שני אם אתה מחליט לקחת את הסיכון או ההתנסות עדיף שיהיו לך מספיק בובות על-מנת לכסות את עלות הדוכן + עוד בובות כדי שתרויח במידה ותצליח למכור אותן. דבר אחרון - קורה שלא מוכרים..יש ימים טובים ויש רעים.. וזה מעט מתסכל.. אבל זה מלמד אותך לקראת המכירה הבאה.. קח את בחשבון... מאחלת לך בהצלחה!!

למעלה