שאלה..

Manga89

New member
שאלה..

לא מזמן למדתי את הסלומות יוני מז'ור,פריגי,דורי וכו'.. עכשיו,בין סולם היוני מז'ור לבין סולם הדורי יש מרווח של טון אחד נכון? מה שלא הצלחתי להבין זה,האם המרווח הוא טון אחד קדימה או אחורה ואיך בדיוק אני מנגנת אותו על הגיטרה?

אילת441

New member
לא מדויק

יוני ודורי הם שני מודוסים שונים זה מזה, ולא נראה לי שאפשר להגדיר אותם בהבדל של טון קדימה או אחורה. אם נבנה למשל מודוס יוני על דו נקבל: דו-רה-מי-פה-סול-לה-סי-דו, לעומת מודוס דורי שאז נקבל: דו-רה-מי במול-פה-סול-לה-סי במול-דו. לגבי הגיטרה אין לי מושג...

dombi7

New member
חשוב מאוד להבדיל

בין מז'ור-מינור, ובין המודוסים. אין דבר כזה יוני מז'ור. או שזה יוני או שזה מז'ור. אין שום קשר ביניהם חוץ מהעובדה שזה אותם צלילים. מבחינה הרמונית זה נשמע אחרת לחלוטין. עכשיו מודוס לא מתחיל בהכרח מצליל אחד, הבסיס שלו אולי על צליל כלשהוא, אבל מודוס דורי או יוני ניתן להתחיל מכל צליל, ולהמשיך אותו על פי חוקי אותו המודוס. לכן אין שום עניין של טון מעל או מתחת, זה הכל עניין של סידור הסולם/מודוס. אבל רק בשביל העיקרון, בסיס המודוס יוני הוא על דו. ובסיס המודוס דורי הוא על רה. אז אם את לא רוצה להסתבך עם במולים ודיאזים, זה אומר שתצטרכי לעבור טון קדימה, מיוני לדורי ששניהם משתמשים רק בלבנים של הקלידים.

the360

New member
טון קדימה

לפי השיטה שלמדת, את צריכה להתחיל טון אחד קדימה, כביכול מהתו רה (אם את בדו מז'ור). לדעתי, זו לא הפוזיציה הנכונה לנגינת מודוסים על גיטרה. נסי לנגן סולם מינור (כשאת מתחילה מאותו תו- ההוא שנמצא טון קדימה, לצורך העניין נקרא לו "רה"- אותו רה ממקודם). כשאת מגיעה לדרגה השישית בסולם- פשוט תנמיכי אותה בחצי טון. תקשיבי למודוס ותראי שזה אמור להשמע בדיוק אותו דבר כמו שזה נשמע כשהתחלת מהתו ההוא שנמצא טון קדימה על סולם מז'ור. בהצלחה!

למעלה