שאלה..

16עדי

New member
שאלה..

אני בת 16 ואני משתמשת כבר שבעה חודשים בראקוטן לא מזמן הייתי אצל רופא העור שלי והוא אמר שעליי ליטול עוד כחודשיים ואז לבוא אליו שוב לבדיקה.. הרבה אמרו לי שזה מוגזם ושבטוח חייב להיות טיפול אחר.. כרגע אני שוב לוקחת 10 מ"ג שבשבעה חודשים לאט לאט עלו לי ל30 מ"ג.. ==זה לא זמן ממושך מדיי לנטילת הכדורים האלה? ואני אציין שביחד איתם אני לוקחת דיאנה וזה ממש סיוט אין טיפול אחר פרט לראקוטן ? הדיאנה נסבלת אבל הראקוטן זה כבר הרס לי את הגב לגמריי , ז"א אין מה להשוות מצב הפנים שלי הרבה יותר טוב משהיה אבל לאן ממשיכים מכאן ?

QueenNaughty

New member
-------------->

הרופא/ה נתן לך מינון קל של הרואקוטן בהתחלה - בגלל מיעוט האקנה בפנייך. במשך הטיפול העלה לך את המינון בגלל שהאקנה התפשט על הפנים. וכרגע שוב חזרת ליטול 10מ"ג בבוקר ובערב בגלל שאת לא צריכה יותר מזה. במשך הטיפול נטלת כדור של 20 מ"ג בבוקר וכדור של 10 מ"ג בערב. זהו מינון קל בגלל זה הוא נמשך יותר זמן מאשר טיפול של מינון שונה ברואקוטן. אלו החודשים האחרונים של הטיפול ברואקטון וכדי לקבל תוצאות טובות, אני ממליצה לך להמשיך ליטול את הרואקוטן במינון שנתן לך הרופא/ה לעוד כחודש. ולסיים עם זה.

16עדי

New member
ממ...

דווקא מצב האקנה בפנים שלי היה קשה מאוד- לטענתו הוא לא רצה להחמיר את זה ולכן התחיל איתי ממינון נמוך שעלה בהדרגה.. מנחם לשמוע שזה מינון נמוך אין לי מושג איך אנשים סובלים את הכאביי גב אם זה נמוך
אגב מה יהיו האפוציות שלי אחרי השימוש בראקוטן ז"א לפי מה שידוע לי יישארו לי בפנים בקעים (אם ככה רושמים את זה). תודה

AGE25

New member
תשובה מנסיון אישי

גם אני לקחתי רואקוטן תקופה ארוכה (8 חודשים) במינון נמוך. זה עזר אך כשהפסקתי הכל חזר. הלכתי לאנדוקרינולוג והסתבר שהבעיה שלי היא חוסר איזון הורמונלי שניתן לטפל בו באמצעות דיאנה + אנדרוקור (הורמון). היום אני לוקחת את הכדורים והאקנה עבר. (טפו טפו טפו) אז אולי כדאי לך ללכת לאנדוקרינולוג ולעשות בדיקת דם רק כדי לוודא שזו לא הבעיה. חבל סתם להמשיך לקחת תרופה כל כך יקרה (זה עלה לי אלפי שקלים) שתופעות הלוואי שלה כל כך קשות. ובכל מקרה בהצלחה.

dr_yaniv

New member
משך הטיפול ברו-אקוטאן

ניגזר מהמינון המצטבר שנקבע ע"פ משקל הגוף וחומרת הבעיה למשל--דוגמא תאורטית= נאמר שאת אמורה לקבל 60 מ"ג ליום במשך חודש אבל - מסיבות שונות-נטלת רק 20 מ"ג -אזי משך הטיפול יהיה 3 חודשים במקום חודש רצוי לברר ישירות מול המומחה פרטים נוספים בברכה ד"ר יניב

למעלה