שאלה

תוםשפר

New member
שאלה

מה ההיתייחסות של מאגיה לרעיון הסוד (למי שלא מכיר: המחשבות שאתה חושב עליהם יתגשמו)

wateryjohn

New member
ההתייחסות

רעיון הסוד לקוח מאחד העקרונות הבסיסיים של המאגיה ההרמטית. הרעיון הוא בעצם "עקרון המשיכה". בשביל לדעת עוד תבדוק את כמה ספרים בסיסיים על מאגיה הרמטית. אולי טבלת האזמרגד (זה התרגום?) ואת הKybalion. השני יותר מודרני ואולי יהיה לך קל יותר להבין. האנגלית די פשוטה. במילים אחרות: במאגיה ההרמטית לפחות רעיון הסוד הוא עקרון מאוד בסיסי, חוק בסיסי השומר על העולם.

wateryjohn

New member
מצטער. לא ממש חוקים.

ואני עדיין מעדיף את העקרונות (רואה? לא חוקים:p). יותר קצר. יותר ברור לי אישית. סתם העדפה אישית אני מנחש.

RainBird

New member
גם לא עקרונות לדעתי אקסיומה אחת- המאגיה עובדת אקסיומה שנייה- יש תנאים מסויימים בהם המאגיה עובדת יותר טוב. התנאים הם "החוקים" והעקרונות שכוללים את עקרון המשיכה ואחרים.

Azaruk

New member
לטעמי

אם אתה רוצה לעסוק במאגיה כנושא שיש אפשרות ללמוד אותו, אתה חייב להוסיף כאקסיומות את הרעיונות שידע משפר את היכולת שלך להבין את המציאות, ואת הקשר בין סיבה לתוצאה. כלומר, שחזרה על אותם דברים אמורה להביא לתוצאות דומות. בלי אקסיומות כאלה, אין הרבה משמעות ללימוד של מאגיה, או ליכולת ללמוד מנסיון של אנשים אחרים. ובלי להאשים אותי שאני מכניס מתודולוגיות מדעיות לתוך דברים לא מדעיי, אוקי?

RainBird

New member
זו בעיה במאגיה קח שלוש מכשפות שרוצות להטיל לחש לכסף 1. תשתמש בקטורת אדמה עם לחש. 2. תשתמש בתפילה לגאיה להעצמה אישית וזימון ממון 3. תשתמש ברונה שמושכת רכוש. שלושת הפעולות מושכות כסף מאגית אבל הן פעולות שונות. נגיד ששלושתן עבדו- האם זה נכנס להגיון שלך? עכשיו ניקח את מכשפה 3- בפעם הראשונה שהיא השתמשה ברונת הכסף היא השיגה 1000 שח. בפעם השנייה 900 ובשלישית 1200. היא עושה את אותה הפעולה אבל מקבלת תוצאות שאינן זהות מבחינה כמותית מכל מיני גורמים. האם זה עדיין אותו מעשה אם אותן תוצאות? זה מאוד קשה לכמת את כל הגורמים שמשפיעים על לחש- אז גם אם נצא מנקודת הנחה של "אותו פעולה שווה אותה תוצאה" זה כ"כ לא מדיד וכה קשה לחיזוי שזה באמת שולי.

למעלה