שאלה

הטרחן

New member
שאלה

מה הכוונה בביטוי "מעל" במילים "מרחבים ווקטורים מעל שדה"? זה קשור בפונקצית על (כמו שיש חד-חד ערכית וכו') או זה משהו אחר? אני לא מבין מדובר בתרגום של משהו או מה.

pelegs

New member
קודם כל - בבקשה בבקשה תשרשר

(...ובתקווה והודעה זו תשורשר לשאלות האחרות שלך - תשובתי להלן) הכוונה היא שהרכיבים של הוקטורים שייכים לשדה הנ"ל. למשל, מרחב וקטורי בעל 21 מימדים מעל שדה המספרים הרציונליים, הוא מרחב שבו כל וקטור מורכב מ21 רכיבים, שכל אחד מהם הוא איבר בשדה המספרים הרציונליים (כלומר הוא מספר רציונלי).

טל ר

New member
אינני מסכים להגדרה שלך

קח למשל את המרחב הוקטורי של פונקציות ממשיות רציפות - מרחב שהוא מעל הממשיים. כל וקטור במרחב הוא פונקציה, אבל הוא אינו מורכב מקואורדינטות. למרחב הזה אין בסיס סופי כלל.

pelegs

New member
קיבלתי

תיקון: כשאומרםי שוקטור הוא מעל שדה כלשהו, הכוונה היא שהסקלרים שאיתם מוגדרת המכפלה עם הוקטורים היא מהשדה הנ"ל.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
במרחב וקטורי יש שני דברים: סקלארים ווקטורים.

הסקלארים הם איברים מהשדה והוקטורים הם איברים מהמרחב הוקטורי. מכאן מרחב וקטורי V מעל שדה K, אומר שלמרחב הוקטורי יש סקלארים מהשדה K.

הטרחן

New member
עוד שאלה

מה זה שייר? זה רדיקאל (שאין לי מושג מה זה) או שארית? כמו: שייר אדונזין, וכו' ?

niv1990

New member
אם התכוונת לשייר פחמתי

אז אני חושב שבתרכובות פחמן עם צד אחד "אוהב מים" וצד שני ש"סולד ממים" (הידרופובי) זה הצד ההידרופובי של המולקולה, וכשהוא מספיק ארוך היא לא תתמוסס במים. מה שאני מכיר זה: ch3(ch2)Xoh כשX זה מספר ch2, והם יחד עם ch3 זה השייר הפחמתי. בכל מקרה תרכובות פחמן ירד במיקוד אז יותר מזה אני לא יכול להגיד

הטרחן

New member
לא התכוונתי לשייר פחמתי אלא שייר שמופיע

במולקולות הדנ"א/הרנ"א כפי שמתארים כאותם כשיירי נוקליאוטידים.

הטרחן

New member
שאלה אחרת

קאסיני מצאה בטיטאן (הירח של שבתאי) ענני יונים כבדים? מישהו יודע כיצד היא גילתה אותם.

niv1990

New member
ספקטרומטר אם הבנתי נכון

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3402643,00.html

למעלה