שאלה???????????

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
שאלה???????????

הי לאחרונה שמעתי על סוגים שונים של לופוס. ידעתי שיש לופוס עורי ולופוס מערכתי אבל לא ידעתי על סוגים אחרים. אולי אתם מכירים סוגים אחרים? מה ההבדל בינהם? ( דרך אגב לי יש systematic Lupus aretomothosis כלומר לופוס מערכתי). תודה מראש

1ט ל י

New member
../images/Emo4.gif

לא חשוב, אני צריכה גם ככה לפנות את המחשב. ידעתי שיש עוד סוגים של לופוס, אני לא יודעת בדיוק איזה. אני אנסה לחזור אחר-כך.

1ט ל י

New member
../images/Emo4.gif

לא חשוב, אני צריכה גם ככה לפנות את המחשב. ידעתי שיש עוד סוגים של לופוס, אני לא יודעת בדיוק איזה. אני אנסה לחזור אחר-כך.

סוגים שונים של לופוס

היי לך כן, נכון, ישנם מספר סוגים של לופוס: יש שני סוגים של לופוס עורי (DLS ו- SCLE), שתיהן מתבטאות בעיקר בתפרות עוריות ורגישות לשמש. יש לופוס מערכתי, הלופוס המערכתי (שהוא הלופוס שיש לך) יכול לפגוע במערכות שונות אצל אנשים שונים. ישנו גם לופוס הנגרם על ידי תרופות, שיכולה להופיע אצל אנשים הנוטלים תרופות מסויימות כגון הידרלזין, לטיפול ביתר לחץ דם. הסימפטומים דומים מאוד ללופוס המערכתי. אולם, בשונה מהלופוס המערכתי הידוע, בלופוס הזו, עם הפסקת התרופה שהשרתה את המחלה, באה החלמה שלמה. בסוג זה של לופוס אין מעורבות של המוח והכליות. בתשובתי התבססתי על החוברת: "לופוס - המחלה בעלת אלף הפנים", של דר´ מרגלית לורבר ופרופ´ יהודה שינפלד, הוצאה שניה 1997. כוכי

שאנל

New member
מה שמדאיג

הוא המעורבות של המוח והכליות בלופוס... זה מה שתמיד הפחיד אותי

שני 4

New member
נכון זה נשמע מפחיד, אך לא צריך

לדאוג בקשר לכך, כי אם חלילא יש מעורבות כזו, נותנים טיפול תרופתי, וממשיכים הלאה, כאילו שום דבר לא קרה..

ל3

New member
מעקב זה מילת המפתח

לפי מה שהבנתי יכול להיווצר גם דלקת בקרום הלב ופגיעה בריאות. בגלל זה חשוב להיות במעקב ולדווח על תחושות לא טובות

למעלה