שאלה

amit7349369

New member
שאלה

שלום ,קוראים לי עמית . אין לי רקע קודם בגלישה ואני רוצה להתחיל עם קייט סרפינג. רציתי לדעת אם זה מעשי לקנות אחד ולהתחיל להתנסות ,או שאני חייב לעשות קורס? חוצמזה ,האם יש איזה מפה שמראה באיזה חופים מותר לגלוש, איך זה עובד???

hagit oz

New member
תשובה

היי עמית, אם אתה מעוניין להתחיל בקייטסרפינג אז פשוט תתחיל, אין צורך ברקע קודם, ברור שכל דבר כן שקשור ודומה אם זה גלישת גלים, גלישת רוח, סנובורד וכו' יכול לסייע אבל לא בהכרח. לדעתי לא כדאי לקנות לפני שאתה מתחיל קורס, חבל על הכסף, לגבי קורס - חובה! כשתתחיל תבין שצדקתי (אתה בטח לא רוצה לפגוע בעצמך ולפגוע בסובבים, 99% מאלו שבוחרים לא לעשות קורס מוצאים את עצמם לפחות פעם אחת בתאונה ואחר כך הם מבינים שהם צריכים ללמוד בצורה מסודרת). לגבי חופים, תראה, בתל אביב יש את חוף הדולפינריום שהוא מותר לגלישה וגם חוף טרומפלדור (למרות שהתחילו קצת בעיות פקחים לאחרונה), בבית ינאי יש לך את החוף המתאים לגלישת קייט הכולל בית ספר ומועדון, בחיפה - בת גלים ובחוף הצפוני - גם בתי ספר ומועדון , בגבול בין ראשון לציון לבת ים יש לך חוף מדהים לגלישת קייט וגם בית ספר ומועדון, כינרת לא כל כך מסודר אבל גם לא בשבילך לעכשיו אלא אם כן אתה עושה קורס מסודר עם סירה. בוא אני אעזור לך, מאיפה אתה בארץ? חגית עוז

amit7349369

New member
מצטער אם לא הצגתי את עצמי כמו שצריך

אז אני בן 22 גר בדרום במשואותי יצחק (באמצע בין אשקלון לקרית מלאכי ). לגבי קורס אני שוקל ברצינות ללכת על זה , אני פשוט לא יודע מתי ואיפה ולא יודע כמה זמן יש לי כרגע. יש בכלל קורסים לגלישה באיזור הדרום ? כמה זה אמור לעלות? וכמה זמן לוקח הקורס ?(מה הכי קצר?) מקווה שלא הגזמתי עם כמות השאלות... בכל מקרה המון תודה על הסבלנות .

hagit oz

New member
היי שוב

היי, באזור הדרום הכי טוב תגיע לאילת לחופשה של כמה ימים, שם צפויה רוח כמעט כל יום, באילת מלמדים עם סירה שמלווה אותך במים, המטרה באילת לקצר את הקורס למשך 3 ימים רצופים ולצאת עם הרבה ניסיון מה שקצת יותר קשה באזור שלך שהרוח שם לא משהו בעונה הנוכחית (כרגע עוד בסדר אבל כבר ביולי זה צפוי להסתיים ולהתחיל מחדש בחודש ספטמבר). כרגע העונה היא בכינרת אבל הכינרת מיועדת למתחילים אלא אם כן גם שם אתה תעשה קורס מסודר בעזרת סירה. לגבי אשקלון, האמת...לא עולה לי כרגע מי מלמד...אולי החברים כאן יוכלו לעזור לי...... לגבי עלויות של קורסים זה תלוי - בדרך כלל לשיעור סירה שעתיים לוקחים 400 שקלים פחות או יותר וזה דומה לקורס בלי סירה ......ישנם בתי ספר שעושים 10 שעות קורס ויש כאלו שפחות, זה מאוד תלוי גם בקצב ההתקדמות וההתמדה והרצון שלך. לי לפי הרגשה הכי מתאים שתיקח חופש באילת - מה אתה אומר?
תגיד לי מה נראה לך ואני אמשיך לתת לך את הכיוון, חגית עוז

hagit oz

New member
תיקון קל

היי, רשמתי לך שהכינרת מיועדת למתחילים, התכוונתי הפוך, הכינרת מיועדת רק למתקדמים כי הרוחות שם חזקות אבל בעזרת בית ספר המלווה אותך עם מדריך מוסמך ומתאים את הציוד + סירה אפשר ללמוד. חגית

amit7349369

New member
אני צריך לבדוק

שלחו לי משהו על קורס בפלמחים אני אבדוק את העינין .אילת רחוק לי ,חוצמזה שרק עכשיו חזרתי מחופשה בטורקיה ויש עוד מחוייבויות- אז זה לא מעשי כרגע. תודה על הרצון הטוב ,אני עוד אבדוק את הפרטים ואיהיה בקשר.

ערןמנור

New member
אשקלון/אשדוד

היי אתה יכול למצוא מי שילמד אותך באשדוד/אשקלון אשקלון:לא יודע,פשוט תגיע לחוף ליד אשקלונה(דלילה,ימייה?)ביום עם רוח(אולי היום)ותשאל את הגולשים. אשדוד:חוף הקשתות,מושיק 050-5722612 (אולי שחר 057-7706345)תגיד שערן הפנה אותך. בגדול זה די סוף העונה,אולי שווה לחכות לספטמבר. *במקור אני מכפר ורבורג(שכנים)ואפילו עבדתי בעלבד. בהצלחה

hagit oz

New member
בוודאי, תפנה למושיקו

היי, כמו שערן אמר, רציתי גם להגיד מושיקו אבל לא הייתי בטוחה אם אשקלון או אשדוד , התכוונתי לבדוק אבל הוא עקף אותי בתשובה, בכל אופן, דבר עם מושיקו , אחלה בחור והוא ישמח לעזור לך, חגית

amit7349369

New member
עוד פעם תודה רבה

אני ידבר איתו, זה כבר נראה יותר מעשי. דרך אגב אתה אח של עמית מנור במקרה?

למעלה