שאלה.....

shelycat

New member
שאלה.....

מה הייתם עושים אם הייתם מגלים ככה סתם את פרויקט הגמר המושקע שלכם או עבודה אחרת שעשיתם מפורסמת לה ככה באתר באינטרנט, בלי שיידעו אתכם או ביקשו רשות מכם?

שמופית

New member
מתעצבנת..... ../images/Emo46.gif

לפי דעתי, זו סוגיה שצריך להעלות בפורום חוק ומשפט מהסיבה שיכול להיות שהפרוייקט שייך למי שהזמין אותו (אוניברסיטה) ולא למי שכתב אותו ? (נשמע מוזר, אבל יכול להיות מצב שכזה ואז לאוניברסיטה יש זכות לפרסם...) בכל מקרה - למה לא לפנות לאדם שלו ניתן הפרוייקט ולברר איתו איך הכתוב עשה דרכו לרשת ?

שירי71

New member
קרה לי משהו דומה קצת

לימדתי במשך שנים מחשבים כלומר מדריכת תוכנה הייתי. בניתי מכרכי שיעורים ולעיתים גם מערכי קורסים. אף אחת לא לימד אותי ונאדה. הכנתי גם המון ממש המון תרגילים שהייתי מחלקת לתלמידים שלי והיה לי מין קלסר שלי עם התרגילים לפי נושאים של לימוד וכאלה וזה לקח לי לא מעט זמן להכינם בבית ודרש יצירתיות והתאמה לקהלי יעד שונים, כך שהחומר שלעיתים היה משעמם הפך לחי וקולח בעזרת נושאי התרגילים שהיו לרוב משעמשעים או רלוונטיים לקהל. קיצר, יום אחד למדתי בקורס מדריכי מחשבים. בקורס לימדתי חלק מהתוכנות הללו וכמובן חילקתי תרגילים לתלמידים. וחלק מהאנשים שלימדתי בקורס נשארו שם ללמד (במקרה או לא מי שנשאר היה לא להמומלצים אלא אנשים שהצליחו לעשות רושם טוב בפני ההנהלה וללכלך על חבריהם, לכו תבנו מדינה... יום בהיר אחד מתקשרת אלי המזכירה ואומרת לי שהמדריכה החדשה אחת שלמדה אצלי בקורס שואלת אם אפשר לצלם ממני משהו מסויים שיש בקלסר שלי. אציין שבד"כ לא היו לי בעיות לשתף מדריכים אחרים בחומר אבל כאן היה ברור שזה מש לא הדדי ושמנה לא אוכל לקבל כלום חזרה ושהבקשה כאן היא מין הסתם רטרואקטיבית כי היא בטח כבר צילמה לה בעצמה מבלי לבקש והמזכירה רק רוצה לשמור על זכויותיי.... אמרתי שכן ושיהיה לה בהצלחה ושאם היא רוצה עוד משהו שהיא תפנה אלי ישירות ולא דרך המזכירה. את ההמשך אתן וודאי יודעות בעצמכן לנחש. וכן זה הורס אותי... והדבר היהחיד שמנחם אותי זה הידיעה שאנשים עם אופי ח** שכזה מצליחים להערים על אחרים אבל כשהם הולכים לישון בלילה (לבד) אני לא יודעת כמה באמת טוב להם. (כן כשאני כועסת אני יכולה להיות מרושעת).

shelycat

New member
אצלי המצב הוא טיפה שונה....

אצלי המצב הוא טיפה שונה.... מדובר פה על פרוייקט מחקרי מדעי (במקרה שלי פסיכו ביולוגיה) שהובטח בו למנחים שלקחו אותי תחת חסותם ואיפשרו לי להצתרף למחקר שלהם שהמידע לא יפורסם בשל הסודיות והחשאיות שבתחום. ואז אני מסתובבת לי היום ברחבי הנט ומגלה שבאתר של בית הספר שלי העבודה פורסמה ולא רק העבודה שלי אלא גם עבודות של עוד כמה מבני המחזור שלי והמחזור שמעלי (היינו שני מחזורים קטנים 7 סטודנטים+12 מהמחזור מעלי) אבל רק העבודות שלנו פורסמו, וזאת בלי ליידע אותנו, ובטח לא לבקש רשות ומיותר לציין שלכל החוקרים שלקחו אותנו תחת חסותם הובטחה סודיות בשל התחרות הגדולה בתחום. מסתבר שבית הספר והמרכזת של המגמה החליטה לעשות יחסי ציבור על הגב שלנו ולהתעלם מזכויות היוצרים שלנו שלא לדבר על שמירה על חשאיות (העבודות מפורסמות עם כל הפרטים האישיים שלנו).

שירי71

New member
אולי שווה ליצור קשר עם אותם מנחים

לידע אותם על כך ולשאול מה הם חושבים??? הם עדיין בתוך המערכת ואולי יודעים קצת יותר מה ולמה זה קרה...

אתי@

New member
שלי, תבדקי טוב, אני לא בטוחה שזה

אסור! מטרת האוניברסיטה, היא קודם כל מחקר. המרצים באוניברסיטה מלמדים כדי לממן את המחקר שלהם (שהוא בעדיפות ראשונה) ולצורך כך זכותם להשתמש בחומר שנכתב על ידי סטודנטים. בעיקרון, הסטודנטים "משתתפים" במחקר של המרצים, והם רשאים להעזר בחומר שנכתב על ידם. תבדקי היטב את הנושא, כי זה מה שאני יודעת, ושמעתי על זה מכמה אנשים.

shelycat

New member
.......

זהו שהמחקר נעשה במעבדה שלא שייכת למכללה בה למדתי אלא בכלל שייכת לגורם חיצוני (במקרה שלי אוניברסיטת ת"א) והמנחה שלי לא שייכת (וגם לא היתה) שייכת לסגל המרצים של המכללה בדיוק כמו שאר המנחים של החברים שלי. חוץ מזה הובטחה לחוקרים שלקחו אותנו תחת חסותם סודיות לפי מה שהבנתי וגם אנחנו התחייבנו לא לפרסם את פרטי המחקר עד שהחוקרים עצמם יחשפו אותם.

אתי@

New member
שיר - איפה עבדת ../images/Emo35.gif

(אם מותר לשאול...) גם אני הדרכתי פעם - בג´ון ברייס הדרכה

leahf25

New member
וואו איזו חוצפה...

גם אני הייתי מנסה לברר איך העבודה הגיע לאינטרנט...

למעלה