שאלה

שאלה

איזה מקורות לברזל לא משמינים (אני בדיאטה
) יש מהצומח? כמה מהם מומלץ לאכול ביום על מנת לקבל את כמות הברזל היומית המומלצת? ועוד שאלה-אמרו לי שבמשמשים מיובשים יש הרבה ברזל, זה נכון רק לגבי המיובשים או שגם ברגילים יש הרבה ברזל?
 
במשמשים מיובש ובמשמש טרי

יש בדיוק את אותה תכולת קלוריות ומינרלים. (תכולת הויטמינים עשויה להשתנות כי חלקם נהרסים ביבוש). כך שיש בהם את אותה כמות הברזל. העניין הוא שקצת קשה לאכול הרבה משמשים טריים, ואין בעיה לאכול הרבה משמשים מיובשים. לכן בדרך כלל ממליצים על המיובשים כעל מקור ברזל ולא על הטריים, אבל כאמור הכמות במשמש אחד זהה. לגבי מקורות נוספים, אענה מחר... כרגע המיטה קוראת לי
 

lightflake

New member
מה דעתך על ממרח פטרוזיליה טרייה כמקור לברזל?

עושים פסטו רק עם פטרוזיליה במקום בזיליקום
 

אלי ו.

New member
פסטו בלי שמן וצנוברים?

זוכר, היא בקשה משהו דיאטטי.. ומבחינתי זה נשמע אחלה אבל אני מכרסם אגודות של פטרוזיליה גם בלי כלום אז אני לא דוגמא.
 

אלי ו.

New member
www.nutritiondata.com

עשי חיפוש על Parsley הבעיה היחידה היא ש 100 גרם פטרוזיליה זו כמות שלרוב האנשים קשה לאכול וגם זה יתן לך רק כשליש מהתצרוכת היומית.
 
את בטוחה שבמשמשים רגילים

יש אותה כמות קלוריות כמו במיובשים? זה לא נראה לי..פירות יבשים תמיד יותר משמינים..
 

d a p h n a

New member
במשמש אחד מיובש יש אותה כמות קלוריות

כמו במשמש אחד לא מיובש. כמובן שב-100 גר' משמשים טריים יש הרבה פחות קלוריות מאשר ב-100 גר' משמשים יבשים (מאחר והמים חסרי הקלוריות מוסיפים כמובן למשקל של המשמש הטרי). אם משווים משקל למשקל, בכמות מסויימת של פירות יבשים יש יותר קלוריות מאשר בכמות מסויימת של פירות טריים. אבל אם משווים פרי לפרי (משמש אחד טרי למשמש אחד מיובש) יש בהם אותה כמות קלוריות כי הרי משמש מיובש הוא פשוט משמש טרי שיבשו אותו. (זה כמובן לא עובד לפירות מיובשים שמוסיפים להם סוכר, כמו אננס מיובש מסוכר וכד'). יחד עם זאת, בדיאטה בדרך כלל מזהירים מאכילת פירות יבשים וקוראים להם "משמינים" פשוט בגלל שרובנו נעצור אחרי משמש טרי אחד או שניים, אבל מסוגלים לאכול כמות הרבה יותר גדולה של משמשים יבשים בגלל שהם קטנים ונתפסים כמעין "חטיף". כמובן שאם אכלת 10 משמשים יבשים, מבחינה קלורית זה כאילו אכלת 10 משמשים טריים, אבל זה לא מרגיש כך מבחינת השובע. לכן אפשר להשתמש במשמשים יבשים כמקור לברזל, אבל במסגרת של דיאטה חשוב להקפיד על הכמויות ו"לספור" את המשמשים היבשים מאחר והם בעלי ערך קלורי.
 
וואי תודה רבה על התגובה:)

זה באמת לא היה נראה לי הגיוני אבל עכשיו אני מבינה..יש לך מושג כמה גרם יש במשמש ממוצע טרי?
 

d a p h n a

New member
צר לי, לא.

ולצערי גם אין לי כרגע משמש זמין. אחרת הייתי שוקלת לך אחד.
 

אלי ו.

New member
כנסי לאתר שנתתי לך למעלה

עשי חיפוש על Apricot סכוי טוב שאחד מהמידות (למעלה) תהיה משמש בגודל ממוצע.
 

merywho

New member
משמש מיובש אורגני

שמתם לב שהצבע שלו שונה לגמרי מהמשמש המיובש הרגיל ? (לדעתי גם יותר טעים) מישהו יודע למה ?
 

d a p h n a

New member
כן. כי אין בו חומרים משמרים

במשמש מיובש רגיל שמים חומרים משמרים (במיוחד במשמשים מיובאים מטורקיה מדובר על משהו שמבוסס גופרית, אם אני לא טועה
). החומרים הללו שומרים על צבעו הכתום בוהק. לעומת זאת במשמש אורגני אין את החומרים הללו, ולכן גם אין לו צבע כזה. מטבע הדברים, כנראה שזה יותר בריא כך.
 

mushinka111

New member
במיץ רימונים טרי יש המון ברזל קל שנספג

טוב בגוף,אבל צריך לשתות חצי שעה לפני האוכל ולא לערבב עם מים
 
למעלה