שאלוהים תעזור

• פותח הנושא orrin
  • פורסם בתאריך

orrin

New member
שאלוהים תעזור

נתקלתי ממש במקרה בכתבה המטורפת הזו, חלק מהסיכונים של להתעורר בשעות כאלו כשאין למי להציק כנראה.... ולצערי הרב, גם הסיכוי שכתבה את זה ילדה בת 16 לא מעודד אותי- כי ילדות בנות 16 גדלות.... ותפיסה כזו לא כל כך מהר משתנה.שאלוהים תעזור אם זה מה שאנחנו הופכים להיות. מה אתם חושבים?????

עצוב....

עצוב לדעת שמראה חיצוני הוא הכרטיס לחברה של אותה ילדה/בחורה - לדעתי זה נשמע כאילו רק אנשים יפים מצליחים ומתקדמים בחיים מה שממש לא נכון , אני מכירה הרבה אנשים שהם לא מלכי היופי אך הם הקימו משפחות לתפארת נהנים מחיי אהבה וקריירות משגשגות .לעיתים מראה חיצוני פותח דלתות ולעיתים גם סוגר ...

magenta73

New member
בעולם של פאסט פוד ופאסט לאו...

למה את מצפה? זה עצוב. מאוד. אבל יש בזה מן האמת. לאנשים שנראים טוב יותר קל בחיים... נגיד... כלומר הם מקבלים יותר אפשרויות ואופציות ויותר תגובות חיוביות... אבל ברור שזה לא מה שחשוב. כי מה שחשוב זה היותך האדם שאתה ולא משנה כמה את יפה וכמה שרירים יש לך, מה שחשוב, בסוף, זה הלב... מי אתה ומה אתה בתור בן אדם.

לאורין היקרה ../images/Emo13.gif :

למרבה הצער המקרה הזה הוא מקרה קלאסי של הילד שצעק כי המלך הוא עירום... אומנם בת 16 - (ולא יודע אם יפה...) - אבל יודעת משהו על העולם הזה... והיא אומרת בקול רם את מה שכולם חושבים / מרגישים. ונשים בצד כרגע את תרבות הצריכה והמדיה שמציפה אותנו באנשים יפים, בגדים אופנתיים, מכוני כושר לרוב, מכוני הסרת שיער בלייזר, יוגה, פילאטיס, ספינינג, MTV, ערוץ 3, דוגמניות בנות 14 שעושות קוק בשרותים של מועדון, נשים שמזריקות בוטוקס לגבות.... נשים את זה בצד... זאת התרבות שלנו - ואנו אחראיים לתוצאות - אין מה לעשות - אבל - באמת נשים את זה בצד. תמיד, אבל תמיד - יופי חיצוני ואסטטיקה היו כרטיס הכניסה להמון דלתות. בואי נודה בזה - אף אחד לא ממש יכול להיות יפה נפש ולהגיד שמראה חיצוני לא חשוב לו - והוא באמת ישקיע עוד כמה דקות במישהו כי הוא עלול להיות מעניין... בואי נודה בזה - זה לא קורה. וכל מה שנותר לנו המכוערים לעשות הוא לפתח "מפתח גנבים" מסוג אחר : הומור, כריזמה, סטטוס וכו' - רק כדי לקבל את אותה נקודת פתיחה כמו של זה שנראה טוב... אותה בחורה (ואני מרשה לעצמי לקרוא לה בחורה...) מאמינה בכך - ושיהיה לה סבבה עם זה - היא חיה בעולם שיטחי חיים שטחיים - אבל מי אנחנו שנשפוט ונגיד לה שאלה חיים לא נכונים ? מי אנחנו שנגיד לה שהיא טועה ? אני אפילו לא רוצה להגיד כי אולי כשתגדל ותהיה בעלת יותר נסיון חיים - היא תשנה את דעתה - כי זה לא תפקידי. שיבושם לה. וכל מה שאת יכולה לעשות - הוא לנסות לחנך את הילדים שלך לסבלנות וסובלנות.
ולכי לישון כבר בשעות האלה !!!

orrin

New member
לפני הילדים (שאין) לי

תראה.... אתה בא בקטע של "ככה זה היה, ככה זה עכשיו וככה זה ימשיך להיות כי אנחנו חיים בחברה ש...." ואני שואלת- זו החברה שבה אתה רוצה לחיות??? שבה אתה מגדיר שכל מי שלא נראה טוב משתמש ב"מפתח גנבים"???? בחברה שבה יופי הוא ערך מקודש יותר מהחיים בערך???? כי אני ממש לא חיה ככה בעולם שלי, עם החברים שלי, עם בן הזוג שלי. ואני ממש רוצה להאמין שאני לא היחידה שזה צורם לה. לצערי מגישת "ככה זה ואין לנו מה לעשות כי אני רק בורג במערכת הקפיטליסטית שמניעה את העולם" לא ממש משתנים דברים. סליחה על ההשוואה- אבל 60 מליון גרמנים חיו בגישה הזו ותראה לאן זה הוביל..... אותי לפחות לימדו שאם אתה לא יכול לשנות את העולם תשנה את עצמך ואת הסביבה שקרובה אליך..... אני לא אפתח כאן במסיונריות ואלטרואיזם אבל לי זה צורם. מאוד. וזה הכל בעצם. רק טוב

magenta73

New member
מאז ומתמיד יופי היה ערך עליון

רק שמושגי היופי השתנו...

orrin

New member
תשאלי את בוטצ'לי ורמברנט אם

אנורקסיות עם בוטוקס ותסביכי דימוי גוף=דימוי עצמי הן סקסיות תשאלי את פרויד שערך מחקרים על מבנה גוף והשפעתו על מבנה נפשי אם זה בריא לחיות בחברה שבה כל הזמן הצרכים הבסיסיים מודחקים לטובת פנטזיה שמטרתה למכור מוצרים תשאלי את רודן ואת זוגתו לחיים קאמיל קלודל האם לפסל גוף שבו כל עצם בולטת וכל סנטימטר מרוח בקרם להצרת היקפים/הסתרת צלוליטיס/שיזוף ברגע/ מי חמצן להבהרה (מחק את המיותר.... אה, אין כל כך) זה סקסי ויפה הנקודה היא שיופי תמיד נחשב, החל באפרודיטה וכלה במרלין מונרו. אבל את יודעת בדיוק כמוני שאף אחת משתיהן לא הייתה הופכת היום לאידאל יופי..... וזה כל העיוות רק טוב

magenta73

New member
וזה מה שאמרתי

מושג היופי משתנה. אז - שמנה/מלאה הראה על בריאות ויותר מהכל - עושר. היה להן כסף לאכול... לכן הן נחשבו ליפות. או למושא הערצה יותר נכון. והיום רזה נחשב כביכול לבריא, וזה נכון. זה בריא יותר. אבל באיזון!!! הרזון האולטמטיבי סטייל קייט מוס - ברור שזו קונספירציה של מעצבי האופנה ש-אויה-הם הומוסקסואלים - ומבחינתם המראה השדוף של בחורות עם מבנה גוף של בחורים בני 16 - זה ה"אידיאל"... אבל בכל מקרה, בכל תקופה היה אידיאל יופי... כערך עליון.

אני ממש לא בא בשום קטע ../images/Emo13.gif

נראה לי שקצת פיספסת את הנקודה... אין ספק שמדובר במשהו צורם, משהו שנשמע בסגנון של : "לאן התדרדרנו ?" אבל משם ולתורת הגזע של הנאצים... הדרך עוד ארוכה. אני בכלל לא מדבר כאן על מודל היופי המשתנה בהתאם לתכתיבי התקופה ותרבות הצריכה שלנו - זה בהחלט דבר משתנה לאור המתבונן ולאור הזמן. אז יש ילדה בת 16 שנמצאת כרגע בשלב שבו כולנו היינו - התאהבות במלכת הכיתה, קראש על החתיך של השכבה, אלילי תרבות שנראים טוב ועוברים מצלמה, החנון של הכיתה, זה עם המשקפיים, הספורטאי המצטיין.... את באמת רוצה להגיד לי שזה מוזר לך ? ברור שמראה חיצוני מושך את העין יותר, וברור שהוא שטחי כעומק העור... אני יכול להעיד על עצמי שבהחלט אני אסובב את הראש כשבחורה שנראית טוב עוברת ברחוב. אבל - אם אין לה כלום בקופסה היא אוטומטית הופכת להיות מכוערת (בשבילי לפחות) אז הייתה כאן ילדה בת 16 שחושבת שלהיות יפה או להראות טוב פותח דלתות - היא צודקת !!! השאלה כמה זמן אחרי המעבר בדלת הזאת אותם אנשים ישארו שם ובזכות מה... ויותר חשוב - טוב לך עם עצמך ? אז תני לה לחיות בדיעה שלה ותחיי בשלך
פלורליזם הוא דבר מבורך.

למעלה