שאלון בית-ספר

dory38

New member
שאלון בית-ספר

באחרונה הציפה אותי (לא העציבה) הידיעה שלפני כ-20 שנה סיימתי בי"ס תיכון. כדי להשוות, אשמח שתענו על השאלון, לא חובה על כולו:
* שנת סיום ביה"ס?
*מגמות או צירוף מקצועות?
*מקצוע שכמעט החלטתם להרחיב בו בגרות ובסוף ויתרתם?
* איך הייתם מבחינת ציונים ומשמעת?
*עברתם בין בתי ספר?
*יש לכם חברים מתקופת היסודי או התיכון?
*איך היו חיי החברה (כולל עם המין השני) במהלך תקופת הלימודים? איך הם בהשוואה להיום?
*עשיתם מחויבות אישית? איזו?
*איך ניצלתם את זמנכם הפנוי?
*מה עשיתם בחופשים, כולל זה שבין התיכון לגיוס?
*האם אתם מרגישים שבאופן מסוים ביה"ס שלכם סייע לכם להתכונן לחיים, או שלא?
*מה אתם מייעצים לאנשים צעירים מכם, שלומדים בתיכון או מסיימים אותו?
*איך חגגתם את מסיבת הסיום השכבתית?
* מתי לאחרונה ביקרתם בביה"ס, או בסמוך לו?

dory38

New member
לא מחכה וכבר משיב את שלי

שנת סיום ביה"ס? 1999, קצת לפני באג 2000 שלא היה.
*מגמות או צירוף מקצועות? צירוף מקצועות: ערבית 5, מתמטיקה 4 ועבודה בנושא חופשי (יותר מאוחר ויתרתי, כי המנחה פרש ולא היה מספיק חומר בנושא).
*מקצוע שכמעט החלטתם להרחיב בו בגרות ובסוף ויתרתם? כימיה, אחרי פיצוץ במעבדה בשיעור הסיום של כיתה י', החלטתי שלא להירשם לזה.
* איך הייתם מבחינת ציונים ומשמעת? מבחינת הציונים, הייתי באזור 78-81 בממוצע לא משוקלל. הייתה לי ירידה בכיתה י', שנבעה גם מפציעה חוזרת בקרסול.
*יש לכם חברים מתקופת היסודי או התיכון? רוב החברים שלי משם, חוץ מאחת שהכרתי באזור גיל 22.
*איך היו חיי החברה (כולל עם המין השני) במהלך תקופת הלימודים? איך הם בהשוואה להיום? מבחינת חברה כללית, היה לי את חוג החברים הנאמן וזה נמשך עד היום. רומנטית, לא הייתי משהו. במהלך השנים התרחש שיפור מינורי.
*עשיתם מחויבות אישית? איזו? כן, ספרן. הרוב היו בצופי אש, משמר אזרחי ומד"א.
*איך ניצלתם את זמנכם הפנוי? שיחקתי כדורסל, שיחקתי במחשב, ביקרתי חברים וסבתות, וכמובן הכנתי שיעורים.
*מה עשיתם בחופשים, כולל זה שבין התיכון לגיוס? חוץ ממשפחה ומחברים, הייתי בנוער שוחר מדע. לפני הגיוס חזרתי על הפסיכומטרי (ההוא שמימן ביה"ס לא היה מוצלח מבחינת רמת ההוראה), הכנתי את עצמי לצבא עם מדריכת כושר וכן הפלגתי עם חברים לקפריסין וליוון באוניה.
*האם אתם מרגישים שבאופן מסוים ביה"ס שלכם סייע לכם להתכונן לחיים, או שלא? מבחינה אינטלקטואלית כן, מבחינת כישורים אחרים הרבה פחות. טוב, כידוע, הלימוד לא נעצר בסיום התיכון אלא ממשיך לאורך כל החיים.
*מה אתם מייעצים לאנשים צעירים מכם, שלומדים בתיכון או מסיימים אותו? לשנות מסלול אם רואים שהנוכחי לא מסתדר. לפעמים זה כך רק בשלב מאוחר של החיים, הרבה אחרי סיום התיכון. ולהנות מהחיים ככל שניתן בגיל צעיר, לפני שנכנסים למחויביות רציניות. אז אין כבר את הזמן והמנטליות של פעם.
*איך חגגתם את מסיבת הסיום השכבתית? שכרו עבורנו אולם אירועים ביפו. יחסית צנוע בהשוואה לפרומים שעושים היום, והיינו בי"ס יוקרתי.
* מתי לאחרונה ביקרתם בביה"ס, או בסמוך לו? מסיום ביה"ס ביקרתי בו 3 פעמים, לא כולל כמובן משחקי כדורסל שבעבר שיחקתי (עד גיל 30). ביקרתי באיסוף התעודות, בטקס יום הזיכרון של 2007 ובשנת 2010, כשצילמנו וידיאו לחבר שחגג יום הולדת.

למעלה