שאלון בנושא ביטוח לאומי ומס הכנסה למשפחות ברילוקיישן

שאלון בנושא ביטוח לאומי ומס הכנסה למשפחות ברילוקיישן

בוקר טוב,
אני נשאל ביחס לחבות במס הכנסה וביטוח לאומי של משפחות נמצאות ברילוקיישן. יש לי כבר "נאום" מוכן כזה למה החוק והפסיקה אומרים.
תמיד בסוף כל שיחה -יבוא לקוח ויגיד: "תשמע, מה הסיכוי שאני חוזר לארץ או בכלל מישהו (מס הכנסה או ביטוח לאומי ידברו איתי, יש לי חברים שחזרו ואיש לא פנה אליהם")
אין לי תשובה לשאלה הזאת, אני כן יודע לראות אילו מקרים הגיע לפתחי בתי המשפט ומשם לזהות מי הטרף הקל.
הייתי רוצה שתעזרו לי לנסות ללמוד על הרגלי האכילה והתיאבון של מס הכנסה וביטוח לאומי הישראלי- מצ"ב שאלון של מספר שאלות. אני לא שואל פרטים אישיים. המטרה שיהיה לי ולנו מאגר ובאמצעות הנסיון של מאות משפחות -נוכל גם לדעת -מה היו המקרים שבהם משפחות כן קיבלו פניות מהרשויות.
דאגתי לצרף לינק לתשובות כדי שכולם יראו את התוצאות.
מקווה שעשיתי נכון את השאלון-אני רק רואה חשבון קטן והייתי גרוע בקורסים של סטטיסטיקה ומדידה כמותית
הנה הלינק לשאלון:
https://goo.gl/forms/AYKggFuEuYqlBzdr1
והנה הלינק לראות תוצאות (אקסל -אם אקבל מספיק תגובות אנסה לראות אם אני יודע לדלות מזה תובנה מעניינית
דוגמא לתובנה שאני מחפש:
"סבירות יותר גבוהה שב לאומי יבקשו "ליפול" על נושא ויזה זמנית לעומת מי שמציג אזרחות זרה"
או
"סבירות יותר גבוהה ש בלאומי יבקשו "ליפול" על משפחות ששהו בחול עד שנתיים"
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OI89bt05kXojvXzYBaSeok7i9h3YE9J83AtJ_Ghvyvw/edit?usp=sharing
תודה רבה
אשר (רואה חשבון כזה)

ilanvag

New member
אשר, המלצה קטנה בנושא, וכמה מחשבות:

כאשר מישהו אומר לך "יש לי חברים שחזרו, ואיש לא פנה אליהם", בבקשה תשאל את אותו אדם *מתי בדיוק* אותם חברים שלו חזרו לארץ.
&nbsp
אם התשובה שתקבל תהיה "הם חזרו לפני 5 שנים", או אפילו "הם חזרו לפני 3 שנים" - אזי אתה יכול לומר להם שעם כל הכבוד, זה לחלוטין לא רלבנטי. אתה צריך להתבסס אך ורק מקרים שחזרו בשנה האחרונה, ואולי גג בשנתיים האחרונות (אם כי אני לא בטוח עד כמה זה רלבנטי - ראה הסבר בהמשך).
&nbsp
הסיבה לכך היא מאוד פשוטה: מתוך מה שרשויות המס מפרסמות בעצמן, אנחנו יודעים בוודאות ששיתוף הפעולה (כולל הממוחשב) בין ה-IRS לבין מס הכנסה מתהדק כל הזמן; ומה שהיה לפני 3 שנים או אפילו לפני שנתיים, הוא פשוט לא נכון ולא רבלנטי למה שקורה היום, כי שיתוף הפעולה והחלפת המידע כיום הם הרבה יותר צמודים ומקיפים, מכפי שהיו לפני שנתיים. ולא רק זה, אלא גם שמה שנכון כיום, בוודאות גבוהה שלא יהיה נכון ורלבנטי בעוד כמה שנים, כאשר משפחות שיוצאות כיום לכמה שנות רילוקיישן - יחזרו לישראל.
&nbsp
ולכן, למרות שהשאלון שלך הוא מאוד יפה ומקיף, יש לי חשש רציני שהוא לחלוטין לא בכיוון, ואפילו ייתן לך תשובות שגויות. הסיבה לכך היא שאתה מחפש לראות אם יש איזשהו "טיפוס" של רילוקיישנים שמעניינים במיוחד את מס הכנסה (סוג ויזה, כן/לא דיווח, וכדומה); אבל להערכתי, הפקטור שהוא הרבה יותר משמעותי פה, ושאותו אין לך שום דרך למדוד או לכמת, הוא העניין של *עיתוי* החזרה לישראל... הרשת כל הזמן מתהדקת, ומס הכנסה מחפש (ויחפש בעתיד) ללכוד ברשתו כמה שיותר דגים... ולא מדובר דווקא בדגים "מאוד שמנים" - אותם אלו שהקימו חברות בארה"ב ומכרו אותן, או כיהנו בתפקידים מאוד בכירים והרוויחו מיליוני דולרים (שזה חלק מהותי מהפסיקה שאני מכיר עד היום). רשויות המס הישראליות יודעות היטב שגם מדגים "רזים" יחסית אפשר להוציא כמה עשרות אלפי שקלים, ואולי אפילו עשרות אלפי דולרים - וזו בדיוק הסיבה להידוק הרשת והאכיפה.
&nbsp
אז זהו, אלו רק היו כמה הרהורים בנוגע לפרויקט, ולכך שתצטרך לקחת בעירבון מוגבל את התשובות שתקבל (ואגב, לא יודע כמה מאלו שחזרו לישראל עדיין נמצאים ופעילים פה בפורום; להערכתי, לא הרבה; ומאלו שנמצאים בארה"ב, אתה לא יכול ללמוד שום דבר - כי כל עוד הם לא חזרו, אז אין לנו מושג מה יקרה להם, והאם הרשויות יפנו אליהם).
&nbsp
בהצלחה

תודה אילן מעריך מאוד

אני מקווה שיהיה שם מאות תשובות ואני אוכל ללמוד על למי פונים ומתי
כרגע אני ניזון רק ממקרים שאני מעורב או משיחות עם קולגות או קריאה של חומר
אשמח לשתפ פעולה בלשדרג את זה ויותר מזה, איך ליצור database תמונה או כיוון שבזה אני לא חזק
תודה רבה שוב !!!

zuki3

New member
לא יכולות להיות תשובות רלוונטיות

אף תשובה שתקבל היום לא רלוונטית יותר,
מה שהיה לא יחזור יותר,
הנהלים שונו מתחילת השנה,
הנושאים חדשים,
רק לפני כמה חודשים מס הכנסה התחיל להחליף מידע עם הרשויות האמריקאיות,
כל הנהלים לגבי דיווח חדשים,
לכן אין עוד אדם אחד ,שחזר לישראל אחרי כמה שנים , ובסוף שנה דיווח או לא דיווח למס הכנסה וקיבל מהם תשובות או דרישת תשלום,
לא צריך להגיד לך ששנת המס הישראלית עוד לא נגמרה, לכן כל השאלון לא רלוונטי עדיין.
סביר להניח שגם הפקידים עצמם לא יודעים עוד מה לעשות, ובדרך עוד ישנו נהלים.
אתה מנסה לשאול על העתיד שאף אחד עוד לא היה בו.

richy13

New member
בנוגע לטופס

אולי לא הבנתי משהו, אבל לדעתי שווה לתקן את נוסח אחת השאלות בטופס:

האם חזרת לישראל וקיבלת איזה שהיא פנייה מהרשויות?
כן, לא, טרם חזרתי לארץ

כעת התשובה ״לא״ יכולה להיות גם חזרתי לארץ ומס הכנסה לא פנה אלי (מעולה) או אני עדיין בחו״ל והם לא פנו אלי

idan306

New member
השאלה צריכה להתפצל לשתיים

האם חזרת לישראל?
האם קיבלת פנייה מהרשויות?
&nbsp
&nbsp

צודקים, מאחר וכבר יש תשובות בטופס

אני לא רוצה לשנות.
אני ככל הנראה אעשה גרסא חדשה ואז אפרסם שוב
תודה
אשר

כשיחליטו להתלבש, יעשו זאת גם רטרואקטיבית, כנראה.

אמ;לק - חכו חכו, יש שבע שנות התיישנות לפני שבאמת נושמים לרווחה.
ולמי שיש 3 וחצי דקות פנויות, שהוא כבר לא יקבל בחזרה אף פעם:
מעשה שהיה, כך (בערך) היה...

לפני כמה שנים טובות, היתה לי תקופת גישור קצרה של כמה חודשים שבה הייתי
סטודנט ולא עבדתי. באותה תקופה גם עשיתי מילואים, בשנים שלפני שילמתי ביטוח לאומי ומס הכנסה הרבה מעבר למה שצריך לשלם סטודנט - כי עבדתי. אזרח ישראלי למופת, בדיוק כמו שהמדינה אוהבת: בעל הרבה חובות וללא זכויות.
בתקופה שבין העבודות, לא הייתי זכאי כמובן לשום דבר, ואני לא ממש זוכר מה ואיך, אבל פספסתי את זה שאני צריך לשלם עצמאית ביטוח לאומי (עקרונית, כסטודנט, היו צריכים לשלוח אלי שוברי תשלום).
מפה לשם, כמעט שבע שנים אחרי (בשבע שנים יש התיישנות, שלחו אלי חודשיים לפני ההתיישנות) הם שלחו אלי הודעת חוב מנופח עם אפשרות אוטומטית להפחתת החוב אם אשלם מיד. שילמתי, כמובן.

מה אני בא להגיד בסיפור המשעמם הנ״ל:
שאז, הם לא פעלו בכל החזיתות במקביל אלא כשהיתה להם מערכת ממוחשבת קצת יותר חכמה הם הבינו שאת המאמץ צריך לרכז קודם כל בחובות שתכף כבר אי אפשר לגבות, ומשם להתקדם לעבר ההווה.
והמסקנה שלי, שיש עוד כמה שנים כדי להבין מה באמת הולך לקרות עם החובות, ואולי גם תצא איזו תקנה בנוגע להארכת תקופת ההתיישנות.

Kender00

New member
שים לב לקישור הבא

http://www.kolzchut.org.il/he/התיישנות_חוב_בגין_אי_תשלום_דמי_ביטוח_לאומי
&nbsp
יש החרגה ל-7: ״למרות זאת, במקרים בהם לא קוימה חובת דיווח או רישום במועדה או אם השומה הסופית של הכנסה חלה במועד מאוחר יותר, רשאי המוסד לביטוח לאומי לגבות את החוב גם אם עברו 7 שנים״
כלומר שאם יש לך חובת דיווח ולא דיווחת אז לא יחול התיישנות על החוב.
&nbsp
לפי הדוגמא שמצוינת שם:
״אדם עבד כעובד עצמאי במהלך שנת 2009, אך מעולם לא דיווח על כך למוסד לביטוח לאומי.
כתוצאה מהאמור, הוא שילם סכום נמוך יותר של דמי ביטוח, מזה שהיה צריך לשלם אילו היה מדווח על עבודתו כעובד עצמאי והכנסותיו.
בשנת 2017, במסגרת הליך אחר הקשור במוסד לביטוח לאומי, דיווח האדם לראשונה כי בשנת 2009 עבד כעובד עצמאי.
בעקבות הדיווח, המוסד לביטוח לאומי העביר דרישת תשלום חוב בגין התשלום החסר. המוסד היה רשאי לעשות כן, כיוון שהדיווח נעשה באיחור, וטרם חלפו 7 שנים ממועד הדיווח.״
&nbsp
רוב הסיכויים שהם יוכלו לבוא בדרישות... (במידה ויחלטו שאתה תושב)

randomwinds

New member
בקטנה

אני מעריך שהפניה מבט"ל מגיע לאלו שלא יצרו קשר יזום עם בט"ל לפני עזיבתם.

במקרה כזה הפניה כנראה איננה קשורה לכך שהתושב בחול, למשך השהיה בחול או לסוג הויזה. זו פרוצדורה סטנדרטית למי שהפסיק לשלם לבט"ל דרך המעסיק, אינו מוגדר עצמאי ואינו משלם את המינימום

למעלה