שאלון בנושא חברויות בשלט רחוק & סקייפ

אבישג007

New member
שאלון בנושא חברויות בשלט רחוק & סקייפ

שלום לכולם! אני סטודנטית לתקשורת וניהול ועושה סמינר על חברויות בשלט רחוק ועל טכנולוגיות VoIP (כמו הSkype למשל). אשמח מאד אם תקדישו כמה דקות מזמנכם על מנת לענות על השאלון שלי. השאלון הינו אנונימי והשימוש בו יעשה לצורכי מחקר בלבד! https://docs.google.com/spreadsheet...mkey=dGIyUGlrRmdBcWxLak9xejhlUkVEdGc6MQ#gid=0 תודה רבה על שיתוף הפעולה! אבישג.

amitk80

New member
בשמחה

למה דווקא בחרת לעשות את המחקר על שיחות VOIP?

אבישג007

New member
זה נושא שממש מעניין אותי

הייתי צריכה לבחור נושא בתחום המדיה הדיגיטלית, והחלטתי להתמקד בטכנולוגיית VOIP גם כי קצת נמאס לי לעשות עבודות על רשתות חברתיות (פייסבוק בעיקר), וגם כי זה נושא שמאד מאד קרוב אליי ומעניין אותי. לדעתי, VOIP, כמו הרשתות החברתיות, שינה והשפיע המון על החברה ועל מערכות יחסים, אז עניין אותי מאד לחקור את הנושא לעומק :)

amitk80

New member
נכון

האמת שאת צודקת אבישג. זה השפיע מאד כיוון שהרבה מאד משתמשים מורידים את התוכנות האלו ומעדיפים לבצע היום שיחות על גבי רשת האינטרנט. אגב, סתם לידע כללי תעשיית הטלפוניה המסורתית נחלשה מאד. משתמשים שרוצים להתקשר למדינות נחשלות מעדיפים להתקשר דרך סקייפ / מסנג'ר והם משלמים על השיחות מחירים זולים יותר. קחי לדוגמא שיחה לגואטמאלה שיקרה מאד מטלפון קווי אבל אם תעשי אותה דרך סקייפ בתשלום תהיה זולה יותר. בנוסף, חלק מהשיחות הבינלאומיות עוברות דרך רשת האינטרנט ולא בהכרח דרך מרכזיות של קווי טלפון מסורתיים כי זה יותר זול לחברות עצמם. דוגמא טובה היא קווי זהב (שהשיחות פנים ארציות שלה עוברות דרך רשת האינטרנט) נטוויז'ן וכו'. מה עוד גילית בתחום? האמת שזה מעניין ואני אשמח אם תוכלי לחלוק איתי חלק מהמידע הזה. מעניין אותי לדעת למה זה נושא קרוב לליבך.

אבישג007

New member
:)

היי עמית! תודה רבה על שיתוף הידע :)! גיליתי שאנשים עדיין מפחדים לגלות אינטימיות יתרה כשהם מדברים דרך הסקייפ מפחד שהבן-זוג/ידיד/וכו' לא יקליטו אותם, לא משנה עד כמה הם קרובים. להרבה אנשים קל יותר לתחזק גם חברויות בשלט רחוק ומעדיפים אותם גם על פני חברויות רגילות, בטענה שהן יותר אובייקטיביות, מעניינות, עמוקות... האמת שיש לי עוד מלא מה לפתח בעבודה, כך שבטח אגלה עוד מלא דברים מעניינים. וזה נושא קרוב לליבי כי רוב חבריי גרים בחו''ל, וגם קרה לי לתחזק 'קשר רומנטי' דרך הסקייפ. בגלל זה זה נושא שמאד מעניין אותי ;)

amitk80

New member
אוקי

היי אבישג, קודם כל שמחתי לעזור ואני אשמח להמשיך לעזור לך. למה הכוונה בן/בת הזוג לא יקלטו אותם? אני חושב שיותר קל לתחזק קשר דרך מחשב כי זה כביכול לא מחייב כמו קשר פנים אל פנים. אני מעדיף קשר פנים אל פנים מאשר קשר בין שני מחשבים. זה טוב בתור התחלה אבל כאשר הקשר מתפתח עדיף שזה יהיה פנים אל פנים. אתה רואה את הבן אדם ואתה חש אותו. אני מסיר בפניך את הכובע שהצלחת להחזיק קשר רומנטי בכזה מרחק. אתם עוד נשארתם בקשר או שזה כבר התנתק? אגב אולי נעביר את השיחה שלנו למסרים אישים? אני חושב שזה כבר לא מעניין פה את החבר'ה. שנה טובה!

למעלה