שאלון בתעבורה

• פותח הנושא LT12
  • פורסם בתאריך

LT12

New member
שאלון בתעבורה

שלום, אני עושה עבודה בנוגע לדיבור בפלאפון בזמן נהיגה. השאלון מיועד רק לנהגים אז אודה לכם אם תענו עליו, הוא ממש קצר
השאלון: 1) האם את/ה משתשמש בפלאפון בזמן נהיגה? 2) האם את/ה חושב/ת ששימוש בטלפון בזמן נהיגה יכול לגרום לתאונות דרכים? 3) האם אי פעם שמעת על תאונה שהתרחשה בעקבות שימוש בפלאפון? אם כן, איך זה השפיע עליך? 4)האם נתנו לך דוח תנועה בעקבות שימוש בפלאפון בזמן נהיגה?אם כן, האם המשכת להשתמש בפלאפון בזמן נהיגה לאחר מכן? אם לא, אתה חושב שתמשיך להשתשמש בו בזמן נהיגה אם תקבל דוח? 6)האם במכונית שלך מותקן מכשיר אשר מאפשר מבחינת החוק להשתמש בפלאפון?למשל:מעמד לפלאפון,דיבורת וכו'... 7)האם את/ה חושב/ת שמכשירים כאלה באמת עוזרים לצמוצום התאונות? מילוי פרטים: שם(לא חובה): גיל: עיסוק:

wil

New member
תשובות

1. משתמש בפלאפון בזמן נהיגה, בעיקר לקבלת שיחות או להוצאת שיחות תמציתיות ("אני מגיע עוד 5 דקות תרד למטה"). לא לקשקושים חסרי חשיבות. 2. בהחלט כן. יש לא מעט מחקרים שטוענים שנהג שמדבר בפלאפון נמצא בסיכון לתאונה בערך כמו נהג שיכור. 3. לא אישית. אבל כבר ראיתי הרבה "כמעט"-ים שהיה מעורב בהם נהג עם פלאפון באוזן שביצע תמרון מסוכן או לא נכון. 4. לא קיבלתי דו"ח כזה מעולם. אני לא משתמש בפלאפון כשהוא צמוד לאוזן בניגוד לחוק כך שלא סביר שאקבל דו"ח כזה. 5. איפה 5? 6. יש לי אוזניית בלוטות'. כשהיא לא טעונה אני חוטא לפעמים בשימוש בספיקר שהינו בתחום האפור. (כאשר המכשיר מונח לידי, לא מחזיק בו ביד) 7. המכשירים האלו לדעתי מקטינים את הסיכון במידה מסויימת, אבל רוב הסיכון הוא בשיחה עצמה. ותשובה לשאלה שלא שאלת: אם ייאסר בחוק באופן מוחלט להשתמש בפלאפון, סביר להניח שאפסיק להשתמש בו בנהיגה לגמרי. גיל: 26 עיסוק: סטודנט

למעלה