שאלון הפסקות בבית ספר

noaronen1

New member
שאלון הפסקות בבית ספר

היום היתה לי שיחה מאוד מעניינת בנושא חוסר ההפסקות במערכת החינוך האמריקאית.
אם יש משהו ששובר לי בכל פעם מחדש את הלב זו העובדה שלילדים יש הפסקה אחת בחצר של 20 דקות ביום כל כך ארוך (9 בבוקר עד 4 אחר הצהריים)
ועכשיו בחטיבה לגדול שלנו אין בכלל הפסקה (מתחיל ב- 7:30 מסיים ב- 2:30) - בין שיעור לשיעור 4 דקות (אפילו לא 7 מטכליות)...
חברה שלי מקנדה מספרת שאצלם יש הפסקות גם בתיכון, בישראל עדיין ממשיכים עם ההפסקות. אני לא מסוגלת לעבוד יום שלם בלי הפסקות.
מעניין איך זה אצלכם:
1. האם בית ספר פרטי /ציבורי? האם K (גן חובה), יסודי, חטיבה או תיכון
2. מתי מתחילים ללמוד ומתי מסיימים?
3. אם גם אצלכם רק הפסקה אחת ביום או אין בכלל - האם מפריע / לא מפריע לכם שלילדים אין יותר מהפסקה אחת בחצר?

carlimi

New member
לפי מה שהילדים מספרים

כיתה א' ו ב', בבית ספר ציבורי, יש להם שתי הפסקות ביום, בחוץ (אלא אם כן מזג באוויר לא מאפשר).
לצעיר שנמצא ב PRE K באותו בית ספר יש אחת על פחות מ 3 שעות ביום.
הגדולים מתחילים ב 8:45 ומסיימים ב 3:15.
לדעתי זה מספיק.
ההפסקות הן בנוסף להפסקת צהריים בקפיטריה.
לא חקרתי את הנושא לעומק.
אני אגב משתדלת מידי יום להישאר איתם לפחות עוד 45 דקות אחרי בית הספר,במגרש המשחקים שם, עם עוד חברים, ע"מ שיהיו עוד בחוץ ויוכלו לפרוק אנרגיות.
אלא אם כן מזג האוויר לא מאפשר ....

Mottek

New member
עונה

1. האם בית ספר פרטי /ציבורי? האם K (גן חובה), יסודי, חטיבה או תיכון
הגדול בחטיבה, האמצעי בגן חובה בבתי ספר ציבוריים.

הגדול מתחיל ללמוד ב7:40 ומסיים ב2:10.
האמצעי ב8:30 עד 3 אחה"צ

3. אם גם אצלכם רק הפסקה אחת ביום או אין בכלל - האם מפריע / לא מפריע לכם שלילדים אין יותר
מהפסקה אחת בחצר?
לגדול זה בדיוק כמו שתארת. 4 דקות בין שיעור לשיעור וחצי שעה להפסקת צהריים. לדעתי הם עדיין צריכים את ההפסקות כי זה יום ממש ארוך, אבל זה מה יש.
האמצעי מקבל לפחות הפסקה אחת ביום לשחק בחוץ (אם מזג האוויר מאפשר זאת). ההפסקה ל20 דקות. אחר כך יש הפסקת צהריים לחצי שעה. הרבה פעמים הם מנסים לגשר את שני ההפסקות כך שארוחת הצהריים תהיה ישר אחרי ההפסקה בחוץ (כמעט 50 דקות במחובר). בחלק השני של היום לפעמים נותנים להם צופר לשחק שוב בחוץ אם הלו"ז ומזג האוויר מאפשר זאת. יש להם חצי שעה במחצית השניה של היום שנותנים להם משחק חופשי כי קשה להם להתרכז בלי סוף לכל כך הרבה זמן. בסוף היום יש להם עוד הפסקה קטנה שהם יכולים לאכול משהו קטן שהביאו מהבית, אבל אז הם יושבים ליד השולחנות ולא יוצאים החוצה. האמצעי חוזר מהבי"ס עייף, אבל הוא לא מתלונן.

1me too1

New member
הפסקות

הילדון בבית ספר יסודי ציבורי, כיתה א'.
מתחיל בשעה 8 מסיים ב 3.
יש שתי הפסקות קצרות , 10 דק או רבע שעה, אחת בבוקר ואחת אחהצ.י יש גם הפסקה של לאנצ' הם אוכלים ייוצאים לחצר, אני חושבת שכל הלאנצ' זה שעה, אולי קצת יותר.
אני עובדת בבית ספר יסודי פרטי.
הילדים לומדים 8-4, יש שתי הפסקות של 10 דק' על הנייר,, יש פעמים שעד שמגיעים החוצה כבר עברה רבע הפסקה. יש גם לאנצ' של 50 דק לאכול ולשחק בחוץ.
&nbsp
בהתחלה היה קשה לילדון, אבל נראה לי שהוא התרגל. בעיניי זה מזעסע, אבל קטונתי.
&nbsp

alphadelta

New member
כן, אבל...

חטיבת ביניים. ולא מספיק הפסקות.בכלל לא. אני מסכימה. ויש המון לחץ להשגים אקדמאים. מצד שני, בבית הספר של הילדים ( ציבורי) הלימודים הם לא כמו שהיו לי. לי היו שיעורים של 40 ילדים יושבים מול מורה ולוח. אצלם, בזמן השיעור זזים. עוברים מעבודה בקבוצות לעבודה יחידנית. יש המון פעילויות שנוגעים בדברים. מפסלים, מציירים, גוזרים, מדביקים, צובעים קמים , יושבים וכולי. אז כן, צריך עוד הפסקות, אבל הלימודים הם לא רק פרונטליים מרדימים.

זו נקודה חשובה

גם בשיטת מונטסורי אין הפסקות (אולי אחת ביום, הפסקת אוכל) כי הלימודים עצמם הרבה יותר אורגניים, מתאימים לילד, גם מבחינת הפעילויות וגם מבחינת הריתמוס. אז לא כל כך צריך הפסקה.
&nbsp
אצלנו: אוסטרליה, כתה א', שתי הפסקות ביום שנמשך מ- 9:00-3:30. לא זוכרת כמה זמן הן. יוצאים לחצר עם מתקנים, אלא אם כן גשם שוטף או חמסין. בזמן הפסקת הצהריים יש לעתים פעילויות מובנות למי שרוצה כמו מועדון שחמט או הרכבי מוסיקה. לא נרשמו תלונות מצד המופסק הראשי

noaronen1

New member
אם תוכלי לציין מדינות/יבשות מה שמרגיש לכם נוח זה יהיה נהדר!

carlimi

New member
מוסיפה

שאני גם משתדלת לקחת אותם טיפה יותר מוקדם ,לבית הספר, כך שיש להם עוד 10 דקות להוציא מרץ ולשחק עם החברים, לפני שמתחילים הלימודים (במידה ומזג האויר מאפשר כמובן).

alphadelta

New member
קראתי פעם

שפעילות גופנית לפני תחילת הלימודים עוזרת לפעילות אקדמית. ולדעתי גם השתוללות במגרש המשחקים כלולה בזה ;)

carlimi

New member
גם אני שמעתי על זה

ולכן כשמתאפשר אני מקפידה על כך.
נראה שהבן האמצעי שלי ממש צריך את זה

noaronen1

New member
בבית ספר הקודם זה מה שעשינו

אבל המציאות בחיי הפרברים שונה לחלוטין באזור שבו אני גרה.
מביאים עם אוטו מחזירים עם אוטו/הסעה. לפעמים אני הולכת איתם ברגל, אבל לא ממש נעים ללכת ברגל, אין מדרכה מסודרת ליד בית הספר...

אופניים יכולים להיות אפשרות חלופית.

עד לפני שנתיים גרנו יחסית קרוב לביה"ס וזה היה קל לרכב ביחד כל בוקר. אחרי שעברנו לבית רחוק יותר הוא כל כך ביקש להמשיך במנהג שמאז אנחנו כל בוקר מעמיסים את האופניים על מתקן שמחובר למכונית, נוסעים חצי הדרך, מחנים את המכונית, מורידים את האופניים, וממשיכים ברכיבה. האופניים שלו נשארות בביה"ס עד שאוספים אותו (בדיוק באותה דרך, רק הפוך). אני או אשתי צריכים לרכב כפול...
כמובן שזה תלוי במזג האויר.
אחלה דרך להתחיל את היום ומעולה ל-bonding.

noaronen1

New member
לא עובד - כרגע גוררת אותם לפעמים ברגל למרות הטרוניות

הכביש ליד בית הספר מאוד מסוכן לרכב על אופניים.
אני מנסה לשכנע את הבת שלי לכתוב מכתב לראש העיר. אנחנו עוד במשא ומתן לגרום לזה שתהיה מדרכה ואז אולי כל העצלנים בשכונה שלנו יתחילו ללכת ברגל....

carlimi

New member
גם אנחנו גרים בפרברים

וגם אני מביאה עם אוטו.
זורקת אותם בחצר האחורית וחוזרת הבייתה

אצלנו בסקוטלנד,

בית ספר יסודי, ציבורי.
יום הלימודים מתחיל בשעה 9:00 ומסתיים ב-15:00.
יש להם הפסקה של 20 דקות בסביבות 10:30, ואז הם גם אוכלים את ה play piece ועוד כ-20 דקות אחרי ארוחת צהריים.

לדעתי יום בלי הפסקות הזוי לגמרי. אני זוכרת את עצמי בתיכון, בוהה בחלון כל הזמן. איך אפשר בלי הפסקות? שלא לדבר על הצורך החברתי הגדול שיש בגיל הזה.

Sinophile

New member
בקנדה כנראה מאוד אוהבים לנוח

1. האם בית ספר פרטי /ציבורי? האם K (גן חובה), יסודי, חטיבה או תיכון?
בתי ספר ציבוריים. כולם ביסודי (אבל היסודי אצלנו כולל חטיבה עד כיתה ח׳) - כיתה ה׳, כיתה ו׳ וכיתה ח׳ ב- YRDSB אונטריו, קנדה.
&nbsp
במשרד החינוך האזורי שלנו תחילת הלימודים בין 8:00-9:00 וסיום בין 14:30-15:30 (בכל בית ספר זה אחרת אבל שעות הלימוד בכל בי״ס זהות).
בבית הספר של הגדול הלימודים מתחילים ב- 9:00 ומסתיימים ב- 15:30.
בבית הספר של שלושת הצעירים מתחילים ב- 8:30 ומסתיימים ב- 15:00.
&nbsp
3. אם גם אצלכם רק הפסקה אחת ביום או אין בכלל - האם מפריע / לא מפריע לכם שלילדים אין יותר מהפסקה אחת בחצר?
יש לנו הפסקות מכובדות ביותר.
״הפסקת 10״ (כלומר, הפסקת בוקר) שנמשכת חצי שעה והפסקת צהריים שנמשכת שעה (מתוכה 20 דקות אכילה בכיתות ו-40 דקות הפסקה). הילדים תמיד יוצאים החוצה בהפסקות אלא אם כן הטמפ׳ המורגשת היא מתחת למינוס 15 מעלות צלזיוס או שיש תנאים מסוכנים ליציאה (הכל מכוסה קרח, גשם וכד׳).
כאמור, יש להם יופי של הפסקות וזה סבבה לגמרי בעיני.

הפסקות

בחטיבה ובתיכון אין הפסקה כמו שיש בבית ספר היסודי.
בתוך המערכת יש את שעת lunch, וזו ההפסקה. באופן אישי, לא זוכרת שהייתי צריכה הפסקות ארוכות במשך היום בתיכון, השעה הזאת במשך היום הייתה מספיקה, ומי שהיה צריך להתרענן פשוט יצא מהשיעור לשירותים או להסתובב במסדרון. אל תשכחי שהצרכים שונים בתיכון ובבית ספר יסודי, ובתיכון אפשר לשבת יותר שעות וללמוד (חוץ מזה שיש מלא זמן למפגשים חברתיים, בשיעורי ספורט למשל, אומנות, חוגים אחרי בית ספר וכו' וכו')

1. בית ספר יסודי, כיתה ב', הפסקת 10, אוכלים חטיף, ומשחקים 10 דקות. הפסקת צהריים, אוכלים 20 דקות, ומשחקים 20 דקות.
בית ספר יסודי, טרום-קינדר, הפסקת 10, אוכלים חטיף, משחקים 20 דקות.
2. כיתה ב' - 1.52 - 8.22
TK - 11.35 - 8.25
3. ממש לא מפריע לי, הן בבית ספר כדי ללמוד ולהתרגל למסגרת, יש להן המון זמן פנוי למשחקים לפני, אחרי, ותוך כדי הלימודים.

2.

rona73

New member
הפסקות

אנחנו בביס ציבורי.
הילדים ביסודי.יש הפסקת 10 עשרים דקות,לא יוצאים לשחק בחוץ.נשארים בתוך ביהס במזדרונות.
בסביבות אחת הולכים לאכול וממשיכים בחצר,סהכ עד כ40 דקות הכל ביחד.
מה שכן יש חוגים כמו כדורגל. ועוד שמתחילים מ14:00 למי שרוצה.
מכיתה א`עד ד`יום ארוך מ8:00 עד 17:00-18:00.מדובר אחרי הצהריים בצהרון מהשעה 13:00.
אני חושבת שההפסקות מספיקות.יש מספיק זמן להוציא אנרגיות

למעלה