שאלון ידע כללי

טוהרtoar

New member
שאלון ידע כללי

-מכון "כרונוגרפיה"- להלן מספר שאלות לבדיקת התמצאות וידע כללי בהסטוריה: 1> באיזו תקופה בהיסטוריה יהודים נתחמו לאיזור מגורים מבודד ונלקחו מבתיהם כשרכושם נותר מאחור כל זאת רק מכיוון שהם יהודים? 2> באיזו תקופה בהיסטוריה נהרסו עשרות בתי כנסת וישיבות ע"י חיילים? 3> באיזו תקופה בהיסטוריה יהודים הוסעו ממקומות מושבם במסות בתחבורה כדי להעבירם למקומות ריכוז? 4> באיזו תקוםה בהיסטוריה יהודים גורשו מבתיהם בגלל הטענה שמהווים סכנה לחיים סביבם? תשובות ניתן לשלוח ל: [email protected] בין הפתרונים נכונה יוגרל פרס פרס ראשון: שפיות

itaym02

New member
מה את מנסה לטעון?

אני מקווה שאת לא מנסה להשוות לשואה. הרי את לא באמת מאמינה למכחישי השואה שהנאצים פינו יהודים בעדינות ולא הרגו יהודים. נכון? ואם את חושבת שהנאצים היו כאלו נחמדים, אז בושי והיכלמי לך - ותלמדי את ההיסטוריה של העם שלך, הנאצים היו רוצחים.

טוהרtoar

New member
תגובה

הגרוע בשואה הוא שהיו כאלה חיות בשם נאצים או המעשים שנעשו ליהודים? ותחשבו על זה...

itaym02

New member
את עדיין מנסה לטעון שהנאצים היו בסד

בסדר?! מה קורה לך? את שפויה?

Cornflakes

New member
די, בבקשה.

הדעה שלנו כל-כך צודקת גם ככה. למה כל פעם מישהו חייב להשוות את זה לשואה? האם העובדה שהגירוש לא דומה לשואה אומרת שהוא טוב?!

bios

New member
לא בתקופה שלנו

ככל שזה מצער שאנשים היו צריכים לעזוב את הבית שבו חיו הרבה שנים, ההשוואה שלך ממש לא לעניין: א) המפונים לא נתחמו לאיזור מגורים מבודד, אלא הם יכולים לחיות בכל מקום בעולם חוץ מרצועת עזה שהמוסדות הרשמיים של מדינת ישראל החליטו לפנות מאזרחים ישראלים. ב) הרכוש של חלק מהמפונים נשאר מאחור כי הם התכחשו לדבר הפינוי עד לרגע האחרון וקיוו לנס. מי שרצה יכל להעביר את הרכוש שלו על חשבון המדינה. אני גם לא זוכר שב"תקופה" שאתה מדבר עליה הציעו ליהודים פיצויים, מקומות מגורים חלופיים, וסיוע בתחומים נוספים. ג) בתי הכנסת והישיבות עוד לא נהרסו. אם זה יעשה, זה בשביל למנוע חילולם ע"י פלסטינים, ובינתיים בג"צ מעכב את הריסת בתי הכנסת. ד) רק מפונים שסירבו להתפנות בעצמם בהתאם לחוק "הועברו ממקום מושבם במסות". ה) המפונים גורשו מבתיהם לא בגלל שהם מהווים סכנה לחיים סביבם, אלא כדי לאפשר הפרדה בינינו לבין הפלסטינים שתאפשר להבטיח את הרוב היהודי במדינה. ו) כמעט הכי חשוב - הפינוי בוצע בהתאם להחלטת המוסדות הנבחרים של מדינת ישראל, מדינת היהודים הריבונית שהמפונים השתתפו בבחירתם, ולא ע"י כובש זר. ז) הכי חשוב - המפונים לא נשלחו למות!!! המדינה תנסה לתת בידיהם כלים לבנות את חייהם מחדש במקום אחר, ואני מקווה שהיא תעשה זאת על הצד הטוב ביותר ושהם יצליחו לעשות את זה.

Princess Galush

New member
שאלות לי אלייך

1) האם בשואה הנאצים ביקשו ודיברו בנועם אל היהודים? 2) האם בשואה ליהודים נודע שנה וחצי מראש כי עליהם להתפנות מבתיהם? 3) האם בשואה צוות פינוי עזר לארוז את כל הדברים שהיהודים השאירו אחריהם ולהעבירם לבעליהם? 4) האם בשואה יהודים יכלו לזרוק חומצה, צבע וחול על חיילים מבלי לההרג? 5) האם בשואה היהודים פונו באוטובוסים מרווחים, שבכל אוטובוס הייתה שתיה ורופא? 6) האם בשואה היהודים יכלו להביא את מחאתם? 7) האם בשואה היהודים נשלחו לבתי מלון?! 8) האם במהלך הפינוי נהרג ולו מתנחל אחד,ללא שום סיבה?

TheOrion

New member
נמנמ

1) במשך רוב ההסטוריה היהודית. זה התחיל בגלות פרס, ונמשך עם גלות בבל, עד היום. כל זאת לפי התנ"ך. לפי ההסטוריה הידועה לי, במשך לפחות 1,500 השנים האחרונות(למעט ה-70 האחרונות) באירופה זה קרה ליהודים. 2) שוב, במשך רוב ההסטוריה של העם היהודי. לפעמים זה לא קרה על ידי חיילים אלא על ידי המון זועם. 3) גם זה קרה במשך רוב ההסטוריה היהודית. 4) ברוש תקופת היהדות באירופה.

למעלה