שאלון סוציומטרי

yaeli wow

New member
שאלון סוציומטרי

שלום זו לי הפעם הראשונה בפורום הזה, ואם לומר את האמת, באינטרנט בכלל. אני מהנדסת תוכנה ועד לפני שבועיים סירבתי להכניס את ה"מפלצת האוכלת" שנקראת מחשב לביתי מתוך מחשבה שיש לי את זה מספיק בעבודה. אז רק עכשיו אני לומדת איזה עולם מופלא האינטרנט פותח בפני. ולעניין - אני עובדת בחברת הייטק. בשבועות האחרונים התקיים אצלנו שאלון סוציומטרי שבו כל אחד יכול לקבל משוב אנונימי מהאנשים שעובדים איתו. אני רוצה לשתף/ להתייעץ על תוצאות הסוציומטרי שלי. אני מנהלת של כ 10 אנשים והיה נורא ברור שמי שעובד מתחתי מרוצה אפילו מאוד. ואילו לדרג הניהולי (כ 3-4 אנשים רלוונטים, לא רק הבוס הישיר שלי) היו יותר הערות. ידעתי את זה אבל הלחץ היום יומי וכנראה גם מבנה אישיותי סחב אותי לתת יותר תשומת לב לקבוצה שתחתי ופחות לניהול לוחות זמנים, הצפת בעיות כלפי מעלה ובכלל ריצוי המנהלים. חברה טובה ויותר מנוסה בניהול אמרה לי - את צריכה לדאוג ברמה היומיומית שאותם 3-4 מנהלים ישמעו ממך כל יום או בטלפון או במייל או פנים אל פנים א) כדי שירגישו שהקבוצה עובדת והפרויקט מתקדם ב) זה קצת מחניף לאגו ההתיחסות התמידית הזו ג) זו הדרך באמת לטפל בבעיות שבהן הם יכולים לעזור לי עשיתי את זה במשך שבוע וכבר אני רואה שיפור בשביעות הרצון. יותר דוחות, יותר שיחות מזדרון (קצרות, אני לחלוטין לא אוהבת בזבוז זמן) אבל זו בעצם הנקודה שהמאמץ הזה שגוזל נניח שעה-שעתיים גג ביום הוא לא בזבוז זמן. אשמח לתגובות, סיפורים אישיים על יחס וניסיון כלפי הדרג הניהולי.

pinibs

New member
ניהול, ניהול ועוד קצת ניהול

הי יעלי, לפני הכל - ברוכה הבאה
האינטרנט אכן מזמן עולמות מופלאים, עניין, אפשרויות והזדמנויות, וגם... אפשר לכבות מתי שרוצים...
לגבי תוצאות הסוציומטרי - ראשית, לקבל משוב זו חוויה מעניינת שיכולה לפתוח הרבה שערים. בעיניי, העניין הוא לתת למשוב את הגודל הטבעי שלו ולא ליחס לו יותר או פחות מדי חשיבות, כוח והשפעה. המשוב הוא אמצעי ניווט, כלי עזר להתמצאות שלנו במרחב בו אנו פועלים. המשוב הוא חלק מתהליך בקרה שעוזר לנו להתקדם ולהתפתח, לתקן תוך כדי תנועה, לשקול מחדש, לשנות או דווקא לחזק את הבחירות שלנו. לראיה, את מעידה על כך שבזכות המשוב הצלחת לחולל שיפור תוך שבוע! עם זאת, כאמור, כדאי לשמור על פרופורציות ולא להפוך את המשוב לחזות הכל. לדוגמה, לדברי חברתך, את צריכה לדאוג לכך שמנהלייך ישמעו ממך ברמה יומיומית. מן הסתם יש בזה מן האמת ומן הסתם זה חשוב. עובדה שהתחלת לעשות זאת, וקיבלת תגובות חיוביות. אבל, הכל שאלה של מידה. כשם שמנהלים רוצים להיות מעורבים, אולי להרגיש בשליטה, להרגיש שהם בתמונה, כך הם גם שואפים ל"שקט ניהולי", כלומר, למצב בו העובדים שלהם לא פונים אליהם כל הזמן, אלא מנהלים את עצמם, מוצאים תשובות, ומקבלים החלטות. כאמור, הכל עניין של מידה ורגישות. כיצד להשאיר את המנהל בתמונה אך לא לייגע אותו בתקשורת קבועה ושוטפת; כיצד לתת למנהל תחושה שהוא משפיע אך לא לתת לו תחושה שאת/ה תלותי/ת; כיצד לאפשר למנהל לבצע את עבודתו ובו-זמנית לקבל חופש לביצוע עבודתך שלך... בכרטיס שלך כתבת שאת מתה על העבודה שלך. זה נפלא, וזהו כנראה הסוד. כל עוד תמשיכי להנות ממה שאת עושה, תהיה לך האנרגיה להתפתח, ללמוד, להתגמש, ולמצוא את שביל הזהב בינך לבין הסביבה שלך (במקרה הזה - הסביבה המקצועית הכוללת, בין השאר, את העובדים שלך ואת המנהלים שלך). ולסיום, שאלה מתוך סקרנות - רק אם את רוצה לענות: האם תוכלי לספר מהו בשבילך "בזבוז זמן"? תודה על השיתוף, הפתיחות והרוח החיובית, והמשך הצלחה
פיני

הזדמנות נפלאה

אז שברת מיתוס - "המפלצת האוכלת" יכולה להיות ידידותית, אם לא לומר . . . איך את מגדירה את החוויה החדשה שלך ? נתת רמז ואמרת "עולם מופלא" איך זה שבדרך פלא הגעת הישר למרחב שעוסק בעולם הרגשי, בשאלות של מימוש עצמי, בהתלבטויות של אנשים על כיוון בחיים. ואני רוצה לומר לך, ותתקני אותי אם זה אחרת, שאני חש שאת בודקת עוד כמה אקסיומות כמו - יעילות, כמו מה נכון ומה מתאים בתקשורת "ניהולית". הגעת לתובנה שמה שקודם היה נחשב בזבוז זמן התגלה כבעל ערך. האם את מוצאת את עצמך מגדירה מחדש מושגי בסיס בעולם ? בתחומים נוספים, אני מתכוון, אם כן יתכן שאת נמצאת בתקופה רבת עוצמה בחיים. ולעניין השאלון, גדולתו של שאלון פידבק הוא בכך שהוא מראה למקבל נקודות שיתכן והוא היה עיוור להן קודם. אני מאמין שכדי לעשות במידע שימוש נדרש המקבל להיות בפתיחות ובעניין לראות מה שנקרא blind spots זאת העבודה שלך עם עצמך לבחון מה עוד את רוצה להפיק. אני משוכנע שלא תעזבי הכל ותתחילי לשאול את האנשים למה בדיוק התכוונו אבל זאת בהחלט יכולה להיות שיחה מעניינת, לא במסדרון, מה עוד הם יכולים לומר לך על עצמך. והכי חשוב - פידבק זה לא רק נקודות לשיפור. תשאלי על היכולות והכוחות שהם מוצאים בך. זה יכול להיות מנוף הצמיחה שלך. האם לא בזה התחלנו את השיחה ? באקסיומות שאת כנראה שוברת . . . אולי תגלי על עצמך הפתעות שיעזרו לך להמשך הדרך. בהצלחה. ברוכה הבאה. יום טוב, אמיר דרור

טלכצית

New member
../images/Emo24.gif יקירתי, מזל טוב על המחשב,

וברוכה הבאה לעולמינו הקסום, המלמד והלומד... ובהצלחה בהמשך
טל כץ

yaeli wow

New member
אכן הזדמנות מתנתית

שלום תודה לך על תגובתך, מאוד עניינית. וכן - תפסת נכון אני בתקופה עוצמתית של שינוי כהרבה מאוד תחומים. תחושה כאילו הכל פתוח להגדרות מחודשות. נכון שבעצם תמיד הכל פתוח, אבל יש תקופות מבורכות בהן זה ברור יותר והשינויים הם כל כך מבפנים שכמעט לא צריך הדרכה. ובעניין העבודה, כבר שנים אני מנהלת ותמיד ראיתי עצמי קורבן של זה. תמיד "הם" רצו שאני אנהל, תמיד היו שם איזה "הם" כאלה שברכו אותי בהזדמנות. אז היום 5 שנים אחרי נותן הצ'אנס הראשון אני ממש מרגישה מנהלת ונהנית מהתפקיד. אז כרגע כל אותן חובות שיש בניהול שנתפסו אצלי כבזבוז זמן, אינן עוד נראות לי בזבוז זמן - לתכנן תוכניות עבודה, להפיק דוח"ות וכו'. היופי הוא שברור לי שאפשר בכל שנה לסמן יעדי התפתחות אישיים בעניין הזה שניקרא ניהול צוות ותמיד יש מה ללמוד ולאן להתקדם, וכשאני מביטה על חלק מהמנהלים שלי כמעט בהשתאות - איך הם עושים את זה - אז גם הם שכללו יכולות והתפתחו. אחת מהתוצאות החשובות של השיחה היא שבסדר, את טובה ב א' ב' ג', אבל יש ד' ה' ו' שעדין צריך וחובה לשפר, אז אי אפשר לנוח על זרי הדפנה רק מפני שאני בפנים מרגישה שפיצחתי כמה מכשולים. ועוד דבר נורא חשוב - עוצמת השיחה עבורי מזכירה לי כמה האנשים בקבוצה שלי זקוקים להדרכה ושיחות משוב גם. אולי אפילו יותר, כי במבנה הארגוני ראשי צוותים חשופים ליותר ממנהל אחד ועוד כמה פונקציות לרוחב. אנשים בקבוצה קטנה מבודדים מהעולם ולכן האחריות שלי עליהם גדולה יותר. את זה תפסתי רק בשנה האחרונה. אני שמחה מאוד שהפורום קיים, אחד האיכותיים יותר שנתקלתי בהם. לילה טוב יעלי

תודה

תודה על האמון שאפשר את החופש. חשתי שאני רשאי לתת ביטוי לדברים שעברו אלי מתוך מה שכתבת. ויותר מכל חש כרגע את מיגבלות המדיה. לא מעט דברים נשארים ככותרות וכנראה שכך זה נכון. מקווה שיעדים חדשים יחוללו תהליך צמיחה שיקח לאן שאת מתוכך תנווטי אותו ולא רק הסביבה. שבוע טוב, אמיר

למעלה